Dags att ringa Aschberg?

21:05

.
En lång historia kort.

Vi går omkring och drömmer att bygga ut vårat hus. Det börjar bli för trångt, killarna vill snart ha var sitt eget rum och den jävla trappan är för brant. En arkitekt har hjälpt oss och vi har fått en ritning med en utbyggnad vi är jättesugna på. Nu har vi sökt bygglov, men en granne motsätter sig, de tycker vi att tar deras utsikt. Det tycker ingen annan. INGEN annan. Av den enkla anledningen att vi inte tar någon utsikt.

Idag körde samma granne över Abbes cykel. Det var visserligen av misstag, men cykeln är mosad. Oh, the irony!

"Ska vi byta, ska vi byta grejer, ska vi byta grejer med varann? ... Jag byter en mosad cykel mot ett sakägaryttrande ... mosad cykel mot ett sakägaryttrande ..."

Andra bloggar om , , , ,

14 kommentarer

 1. Jobbigt med grannar som är rigida. Men puh vilken TUR att det bara var cykeln han/hon körde på. Kör man på en cykel utan barn kan man ju nästan lika lätt ha kört på en cykel med barn, liksom...

  Hoppas det löser sig med bygglovet.

  SvaraRadera
 2. är man av den konspiratoriska sorten kan man fundera över om det var av misstag eller inte men för väl att det inte var något av barnen.
  Bygglov och tråkiga grannar där man säger att det är utsikt, eller i många andra fall fastighetsvärdet, barnens säkerhet, områdets allmänna standard etc., gör mig per generellt lätt olustig.

  SvaraRadera
 3. Säg att du snickrar på en anmälan om vårdslöshet i trafik, men att den kan kvittas mot en underskrigt på ett sakägaryttrande!

  SvaraRadera
 4. Usch vad tråkigt med sådana grannar. Det verkar nästan obligatoriskt att någon ska motsätta sig när man vill bygga ut/bygga om. Oftast tycker jag det beror på att folk har för lite att göra om dagarna, de måste liksom reta upp sig på något... hoppas ni snart kan få påbörja era planer! /Nina

  SvaraRadera
 5. Så drygt med missunsamma människor.. De kanske inte vill att ni ska få finare hus eller nått.. Att man orkar hålla på.

  SvaraRadera
 6. Haha, självklart ska det utnyttjas!! Vilken tur att det bara var cykeln som blev påkörd!! Hej förresten, första gången jag kommenterar tror jag men läser ofta! :o)

  SvaraRadera
 7. Åh.
  Detta är min vardag. Min man jobbar som ensam Byggnadsinspektör i en kommun. Bygglov, fejder och anmälningar är middagsmat hos oss. Lagböckerna bygger mina väggar =)
  Hoppas det löser sig, finns inget lagligt hinder och ni inte bor närmare än 4 meter ska det inte vara ett problem ;-)
  Ha det..

  SvaraRadera
 8. Det tycker jag låter som en BRA byte ;)

  Hoppas det löser sig så ni får bygga ut!

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 9. Det är lät ju som ett väldigt bra förslag, kör på tycker jag....!!

  SvaraRadera
 10. Man blir bara så trött på griniga människor som lägger ork och tid på att klaga på banala ting som inte är problem. Ni och alla de som tyvärr fått uppleva barnsjukhus vet vad riktiga problem handlar om...

  SvaraRadera
 11. Hej har precis börjat läsa och abbe är ur söt...

  men undrar vad det är som gör att han har svårt att prata

  tack stor kram och lycka till

  SvaraRadera
 12. Åh det där suger så att säga :-) Min kusin byggde hus för två-tre år sen och dom ville då ha övervåning men grannen bredvid satte sig emot för att deras utsikt från deras övervåning blev skymd då. Till saken hör att deras utsikt består av ett hyreshus och några träd som skymmer ett järnvägsspår och numera en stor Netto butik.....Alltså inte så mycket att titta på direkt.
  Så nu får kusin stå ut med att hans son använder vardagsrum (och snart resten av huset också) till lekrum och sprider ut sina miljoner legobitar överallt.
  Förstår inte riktigt hur en del tänker faktiskt. Framförallt inte när det är små barn involverade också.

  SvaraRadera
 13. Haha, låter som en lagom mängd utpressning... :o)

  SvaraRadera
 14. Skit i grannen. Kör på. Låt grannen överklaga till Länsstyrelsen. Du får svara på hans överklagan. Hävda att utsikt är något man kan vara välsignad med men är inget som man är garanterad. Vidare vet jag inte om du inkräktar på hans byggrätt. Förklara lite tydligare i ett nytt inlägg.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.