Föräldramöte.

23:14

Det har varit information på storebrors skola ikväll. En rad olika personer berättade om verksamheten.

Först ut var fritids. Fröknarna berättade om vad de gör på eftermiddagarna efter skolan och sedan fick vi alla fick presentera oss och vilket barn man gjorde anspråk på. Namn på mammor, pappor och barn susade genom luften och ingen minns vem som sa vad. Men det är ändå en trevlig gest och ett bra sätt att bryta lite is.

Två personer från en före detta kommunal verksamhet som hette föräldrarådgivning berättade om vad de sysslar med. Lustigt det där. Numera bedriver de exakt samma verksamhet men i ett privat företag, på uppdrag av kommunen, till hundra procent finansierat av kommunen. Det är fint med bolagisering och outsourcing. Eller hur? I alla fall, verksamheten verkade bra, ett ställe att få hjälp och stöd i rollen som förälder om den skakas om av en eller annan anledning.

Efter traditionellt pumptermoskaffe i plastmugg, Findusbulle och frukstundspäron var det dags för fröknarna i förskoleklassen att berätta om verksamheten. Barnen hade gjort bordsplaceringen genom att rita sitt hus, och så fick vi föräldrar leta reda på den teckning som vi tyckte mest liknade våra hem. Kul idé. Storebrors verk ledde oss enkelt till rätt plats. Sedan lotsades vi igenom hur en vecka i nollan ser ut, med arbetsmetoder, trivselregler och så vidare. Spännande och kul att höra vad de har för sig på dagarna.

Där satt vi och lyssnade. Vuxna människor på alldeles för små stolar med knäna uppe vid hakan. Tur att jag inte är kostymkille. Det känns inte lika dumt att sitta ihopkrupen sådär i jeans och t-shirt som det gör i kostym och slips. I strumplästen.

Men det är klart. Man behöver ju inte ta av sig skorna om man tycker det känns fånigt. Man kan ju ta på sig blå tossor.

Andra bloggar om , , , , ,

7 kommentarer

 1. Men man känner sig rätt stolt, eller hur? Gullungarna som håller på att bli stora människor, och vi får ta en titt i deras nya vardag som är jättestort och viktigt. För dem och oss.

  SvaraRadera
 2. Blå tossor ja, det är fint. Har ni prövat och glömma dem på och springa ut på fritidstrappan en isig vintermorgon? Fint glid kan jag lova.

  SvaraRadera
 3. Har ett bloggtips till dig. Vet egentligen inte varför jag länkar till den, men här är ännu en pappa som verkar fantastisk och ser vitt genom svart. Jag blev tagen.
  http://honungspojken.blogspot.com/2009/09/gastbloggare-honungspojkens-pappa.html

  SvaraRadera
 4. Haha, jag säger som Magso, man kan glömma de där tossorna och hoppa in i bilen med dom på, been there...
  Men visst är det mysigt att gå på föräldrarträff, att få tjuvkika lite i deras dagböcker, räkneböcker, ritblock. Sitta lite på deras plats och älska dem ännu mera.

  SvaraRadera
 5. Det där med de ritade husen var ju hur kul som helst. Det ska jag komma ihåg om jag ska hålla i ett föräldramöte någon gång även om inte det är så troligt, men ändå!

  SvaraRadera
 6. Den här bloggen är sannerligen fantastisk! Jag går in en gång om dagen i förhoppning om att en uppdatering ska ha skett.

  Tack för en underbar blogg med mycket hjärta, både hela och halva.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.