De duggar tätt.

23:12

Jag hämtar barnen på fredagar. Jag lämnar dem på skolan varje dag, men på fredagarna smiter jag dessutom någon timme tidigare från jobbet för att hämta dem.

På vägen hem stannade jag vid brevlådan som jag alltid gör. Den sitter bredvid en hel rad andra brevlådor på en sån där samlingsplats några hundra meter från huset. Som de gör på landet. Därför blir sällan morgontidningen läst på morgonen utan på kvällen när man kommit hem från jobb och barnhämtning och stannat till vid brevlådan längs vägen. Som idag. Som varje dag.

Under det blå locket låg förutom Göteborgs-Posten, ett brev från försäkringskassan och något utskick från byggcentrum som väl fått reda på att vi sökt bygglov via något köpt register. Och ett sånt där brev. Idag igen. Och eftersom gårdagens kuvert innehöll en kallelse till hjärtmottagningen kunde jag bara gissa vad det här skulle gömma för budskap.

Jag tog med mig posthögen in i bilen och blev sittande med den i knät. Kände att jag var tvungen att läsa läsa innehållet med en gång, men kunde inte komma mig för att öppna kuvertet. "Varför kör du inte pappa?" undrade killarna från baksätet efter en stund. "Va? ... eh ... jo, jag skulle bara kolla vad det var för post" sa jag, tog ett djupt andetag och pillade in lillfingret i kuvertet och sprättade upp det.

"Till målsman för Abbe osv... bla bla ... kallad till återbesök hos habiliteringen ..."

Habiliteringen?! Shit, vad ni skräms.

Andra bloggar om , ,

6 kommentarer

 1. Habilitering låter som ett felstavat ord. Men det är habilitering som i rehabilitering va?

  Jag vet inte om "lycka till!" passar, men något jag säger något mer passande.

  SvaraRadera
 2. Utdrag ur Wikipedia:
  "Habilitering är ett samlingsord för åtgärder som syftar till ett vanligt liv för en person som fötts skadad eller skadats under tidig ålder 0-16 år. Det kan handla om åtgärder för att underlätta, förbättra eller kompensera till exempel kommunikation och förflyttning."

  SvaraRadera
 3. "Re" i rehabilitering betyder ju åter - att det finns något man ska habiliteras tillbaka till (kunna gå igen efter en olycka osv). Har man ett medfött eller tidigt funktionshinder finns det inget "förtillstånd" som man åter ska uppnå - utan då habiliterar man utan "re" ;).

  SvaraRadera
 4. Det där lät ju inte allför skoj, usch. Tur att det inte var som du trodde :)

  Hoppas att ni har en toppenhelg!

  SvaraRadera
 5. STOLT mycket STOLT och GLAD känner jag mig när jag läser din blogg.Du har en unik förmåga att våga och förmedla det svåra ,så SVÅRA på ett lätt och humoristiskt sätt.Mig hjälper det och många andra.Jag känner en stor BEUNDRAN för ditt mod.Det är ett sant NÖJE i det allra mörkaste, att läsa och le , och gråta.
  Mina varmaste hälsningar Anna-Lena från Kungsbacka

  SvaraRadera
 6. Oj, vilken hjärtklappning jag fick.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.