Morgonrutiner.

22:34

Jag är förbryllad. Det är ett antal givna saker som händer varje morgon. Några procedurer som killarna ska ta sig igenom. Först vakna, sedan äta välling (eller något annat), därefter klä på sig kläder som mamman lagt i en fin hög, borsta tänderna, på med ytterkläder, ta dagis-/skolväskan och gå till bilen. Till sitt förfogande brukar de ha ungefär fyrtiofem minuter.

Dagligen. Exakt. Samma. Saker.

Varför kommer detta som en total överraskning varje morgon?

Andra bloggar om , , ,

18 kommentarer

 1. Ha lite överseende med killarna. Jag är 26 och det är fortfarande en överraskning varje morgon. Tröstande va?

  SvaraRadera
 2. Amen, Abbes pappa !
  Samma sak i vårt hushåll ... lika frågande barn ... lika trött mamma ...

  SvaraRadera
 3. Visst är det konstigt det där med tid,rutiner och barn som har så mycket annat att göra på morgonen. Hoppas det blir lättare imorgon;). //Christina

  SvaraRadera
 4. Låt barnen gå upp senare! Djävla bondesamhälletider vi lever efter!

  SvaraRadera
 5. Jag menar inte att du är en bonde nu...utan mer att samhället är uppbyggt runt lite idag skeva tidramar :)

  SvaraRadera
 6. Hahaha! Men senare?! De skulle behöva gå upp tre timmar tidigare för att hinna komma på vad det nu var de skulle göra igen.

  SvaraRadera
 7. Hej!Har följt din blogg länge men aldrig skrivit en kommentar.Har en dotter (Agnes som är 3½år)med 22q11,tror du och min man mailat lite. Iaf vi har ju två pojkar oxå på 5 och snart 7år så jag kan väl se framför mig era mornar :)Min man kom på en bra grej häromdan för att slippa det eviga tjatet att de ska klä på sig;att göra en lista på kylen typ;1 påklädning,2 inta frukost..osv...sen får de ha en ruta som det sätter en kylskåps magnet på när uppgiften är utförd. Kan ju bli en kul grej så att mornarna funkar lite smidigare :)

  SvaraRadera
 8. Fast. Jag blir chockad varje morgon klockan ringer. En total överraskning varenda morgon.

  SvaraRadera
 9. Skrattar högt, igenkännande! När lär sig barn innebörden av ord som bråttom och "skynda dig"???

  SvaraRadera
 10. Tro mig - det blir värre! När man är 14 år som en av Abbes kusiner är, så är varje morgon en bestraffning. Han ligger som en neandertalare i sin säng och morrar. Går upp 30 min innan tåget går. I bästa fall.

  SvaraRadera
 11. Ja, morgnar är ju nåt slags straff som drabbat oss. De borde avskaffas!

  SvaraRadera
 12. Inget svar på den. Den kanske är nåt virus?? I så fall är vi också drabbade:)

  SvaraRadera
 13. Jag är egentligen inte för belöningssystem, men vi har infört en morot för våra barn (6 och 8) på mornarna. Om man är färdigklädd, färdigäten, borstad och klar och utanför dörren 07.40 varje vardagmorgon får man 5 kr i veckopeng, dvs max 25 kr att casha in varje lördag. Kan också bli 10 och 15 kr. Funkar faktiskt riktigt bra! Fast då är väl mina lite större än Abbes pappas.
  För de som tycker att 25 kronor är mycket i veckopeng kan jag säga att då får man köpa lördagsgodis för sina egna pengar, och/eller om man vill ha något annat. Eller om man vill spara.

  SvaraRadera
 14. What?! Peo behöver 1 timme 15 minuter. Minst. Varav 15 uppvaknande, 30 min frukost :-)

  SvaraRadera
 15. At man ska upp i gryningen är preelektricitet iaf. Utnyttja de ljusa timmarna på dygnet. Enligt rätt många undersökningar är de flesta mer effektiva efter lunch än innan.

  SvaraRadera
 16. Kunde varit vår familj du beskriver :o)

  Men det mest intressanta tycker jag är att exakt samma situation uppstår på kvällarna. Varje kväll. Alltid samma rutin, alltid samma klockslag - ändå kommer det som en blixt från klar himmel som man bara måste opponera sig emot. Varje kväll.

  SvaraRadera
 17. Läste högt för min fru dagisfröken som kommenterade:- Barn lever i nuet. Det mest förbryllande är att det kommer som en överraskning för föräldrarna varje morgon.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.