Jakten på guldet.

20:43

Jag vet egentligen inte, för jag har aldrig varit drabbad av spelberoende, men jag tror att det är ungefär som när jag plockar kantareller.

Jag vet att jag borde lägga av. Jag borde gå hem. Och egentligen har jag tillräckligt många svampar i korgen för att det ska räcka till en middag, plus alla som ligger i bunken i kylskåpet som blev över efter förra rundan. Ändå vänder jag inte hemmåt. Kanske finns det några lite längre fram. Ska bara kolla där borta först. Och när jag nu ändå är här kan jag lika gärna sticka bort dit också. Några till. Bara en till.

Världens bästa drog. Magic muchrooms liksom.


Tänk dig de här. Smörstekta till färsk pasta, toppat med färsk salvia, flingsalt och nymalen svartpeppar. Och ett glas Amarone.

Andra bloggar om , ,

12 kommentarer

 1. Ha ha ha ... jag har precis samma sak i min stekpanna idag !

  SvaraRadera
 2. Det där åt jag idag...typ. Trattisar fast med köttebullar och gräddesåzen:)

  SvaraRadera
 3. Känner igen det där beroendet, inte hos mig dock, men min far har hitintills plockat 200KILO! helt galet, man får aldrig tag i honom nu för tiden för det finns ingen sändning på mobben i skogen :)

  SvaraRadera
 4. Det är roligt att vara i skogen och att plocka svamparna. Det är däremot inte alls lika kul att rensa och äta dem. Isch!

  SvaraRadera
 5. Plocka på! Jag mumsar gärna i mig eventuellt överskott :)

  SvaraRadera
 6. Var ute med Gabriel en sväng igår. Vi hade läst en Alfonssaga om en trollkarl kvällen innan, så när vi gått där i skogen en stund sa han
  - Pappa, jag kan trolla fram kantarellerna!
  Visst,sa jag. Hokus pokus filiokus och 10 sekunder senare plockade vi en liter tillsammans.
  Trolleri.

  Klipp

  SvaraRadera
 7. Det låter för gott för att vara sant. Och nu blev jag hungrig igen...
  Återvänder hit för att snorpa ditt recept om jag får kantarellycka i år. =0)

  SvaraRadera
 8. Åh gud vad gott. Jag plockade en hel del hos mamma och pappa tidigare i somras, men sen har det inte blivit nånting. Det måste åtgärdas å det snaraste. Kantareller är ju typ det godaste som finns!

  SvaraRadera
 9. Jo Abbes pappa !

  Jag vill mer än tänka på detta skogens smutronnställe var ligger det ?

  Är det i storskogen eller trollskogen ?

  Under löven ?

  Jag vill mmmm.

  Underbar färg man blir glad och lycklig.

  Du är skön Abbes pappa.

  SvaraRadera
 10. ...och angående bildtexten.. Var det reklamare du var, Abbes pappa..? Herregud vad sugen jag blev. Framförallt på Amaronen.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.