I väntans tider.

22:04


(Abbe badade inte idag, men jag tyckte bilden var fin och passade inlägget)

Första september. Dag ett på höstmånaderna. Trots allt bjöd den på ganska fint väder, bättre än många av de dagar som tillhörde sommarmånaderna. Jag gillar hösten, när den är som idag.

Men i år har hösten en annan laddning också. Längtan blandad med oro. En förhoppning om att Abbe ska få ett bättre tal, så att folk kan förstå honom. Blandat med rädsla för att det inte ska bli så. Att operationen inte ska hjälpa honom, att den ska vara jobbig och att han får mycket ont. Vi vet inte exakt när det är dags, mer än att det skulle ske till hösten.

Och så hjärtat. Det snackades i våras om att man eventuellt behövde göra ett ingrepp. Alltid lika jobbigt, även om han kan slippa en öppen operation den här gången. Vi får se. Till hösten.

Dessutom pratas det så mycket om den där svininfluensan. Asså jag går inte runt och oroar mig för den egentligen. Inte för egen del. Tycker man skrämmer upp folk lite mycket i onödan. Men när de rabblade riskgrupper idag efter det första svenska dödsfallet kändes det rätt jobbigt att tänka på Abbe. Hjärtproblem, dåligt immunförsvar och små barn var tre av de grupper jag hann snappa upp där Abbe passar in. Fast han får förstås vaccin bland de första, när det kommer.

Till hösten.

Andra bloggar om , , , , , ,

16 kommentarer

 1. Hei Abbes pappa. tror vi alle sammen er like oroliga för influensa,og det är väl ikke så rart,det snakkes överallt om de. jeg erkänner min oro,jeg jobber på sykhus og möter masse människor med infektione, og jeg er astmatiker!! ikke så bra. Men ,man kan da ikke gå runt og vara orolig Hela tiden, de går ikke an.Tag en dag i taget,ha de gott ! hilse fra Hedda (igen)

  SvaraRadera
 2. Har en svår autoimmun sjukdom och äter immunsuppressiva medicin, samma som transplantationspatienter äter, så mitt immunförsvar är både min största fiende och ja mitt största skydd. Oroar mig men försöker hålla krigsrubrikerna borta.

  SvaraRadera
 3. Hej,
  jag hittade just till din blogg och ville bara säga att jag blir rörd av er historia.
  Själv är jag äldsta storasystern till ett gäng små, varav en änglabror.
  Kram till er alla.

  SvaraRadera
 4. Hoppas ni får en riktigt härlig höst och att allt som ni oroar er för blir så bra som möjligt!!!

  SvaraRadera
 5. Igår var det Sigges 4-års dag och i likhet med Er går vi och väntar på operationen som ska "fixa" talet - till hösten som de sagt. Nu fick vi höra att operationssalar är bristvara pga svininfluensan varför hösten blivit senhöst....

  Appråpå svininfluensan så hade hela familjen den sista semesterveckan - vi plockade upp den på Palma flygplats...Sigge klarade den bäst och för vår del var själva influensan inte det tuffaste (även om febern var hög på oss alla) utan det har varit att "komma tillbaka". 3 veckor efter febern var borta så kände jag mig hyffasat ok igen. Men den verkar ju slå väldigt olika.

  SvaraRadera
 6. Vi har en korrigerad hjärtis som också ska få vaccin, men det ska ju inte vara helt riskfritt med vaccin heller. Jag oroar mig nog mer för vaccinet.

  SvaraRadera
 7. Ja den här med hösten...Vi väntar också på nya utredningar på oralmotoriska enheten, nya lungundersökningar och mängder med "kuvert" med stämpel som du utryckte någon gång. Vi är också oroliga för svininfluensa. Vi med barn med problematik måste hålla ihop och stötta. Tack för du hjälper mig varje dag, med glädje och sorg!!Lisa

  SvaraRadera
 8. Well, en vuxen med pacemaker och egen svår sjukdom need not apply uppenbarligen i att vad har man att ge i den situationen. Så så var det med det.

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Jag har också en liten parvel med en kromosomavvikelse som pga den är väldigt infektionskänslig. Försöker kämpa med näbbar och klor för att inte oroa sönder mig för den här influensan, men det är svårt. Han har haft 3 RS virusinfektioner under hösten och varit inlagd varje gång så luftrörsinfektioner tar hårt på honom.

  Men känns som att min lille kille klarat mycket mot alla odds och när jag läser din blogg så känns det liknande med Abbe. Så jag tror och hoppas att även om han får svininfluensan kommer han klara det galant. Hoppas även allt annat löser sig för er. Vi väntar också på 2 operationer som kanske ska ske i höst, får se om det blir av, denna väntan....

  Kram på er hela familjen och tack för en underbar blogg som ger mig stöd i mitt eget kämpande med sjukhus och allt vad det innebär att ha ett barn med särskilda behov.

  SvaraRadera
 10. Vi hade oxå en annalkande hjärtkateterisering nu i höst, men gjorde ultraljud hos hjärtläkaren förra veckan och det ser ut som om hålet mellan förmaken börjar dra ihop sig/växa igen av sig själv. Så op uppskjuten tills vidare och med lite tur slipper vi den helt. Hoppas det går lika bra för er. Svininfluensan...ja det är ju en pest;)Vi får oxå vaccinet bland de första, men hinner fullgodt skydd uppnås innan kulmen är över???

  SvaraRadera
 11. Hej Abbes pappa. Min gom var för kort, det läckte luft genom näsa och mun. Opererades när jag var ca 15 år. Efter operationen hade jag ont i halsen, som vid en förkylning. I början får man äta flytande sen gå över till fast föda Talet blev mycket bättre än innan. Nu talar jag helt problem fritt.


  Annelie

  SvaraRadera
 12. Tycker oxå om hösten när den är som idag, solig, hyfsat varm och fin. Så härlig luft på något vis.
  Förstår att det är mycket oro och funderingar som flyger runt, svininfluensan är ju verkligen ett gissel just nu, men förhoppningsvis dyker väl vaccinet upp snart.

  SvaraRadera
 13. Jag hoppas verkligen det går bra för Abbe i höst på sina operationer! Tack för en bra blogg också föresten, jag har följt den ett år nu och det är alltid lika intressant att läsa:)

  Hare bra!

  SvaraRadera
 14. Tack du anonym som skrev positivt kring din operation när diu var femotn. Det gör att man vågar tro på lösningar på ens oro för ens barn. Svininfluensan känns oroväckande i och med att man äntligen börjat komma tillbaka till jobbet efter ett år med mkt oro och sjukhusvistelse, men i och med att jobbet är på en högstadieskola är det en risk man tar och det gäller att ha reservplan om det brister ut på jobbet. Mår bra av att vara tillbkas där, men väldigt lurigt... Lycka till i höst! Se till att boka in en härlig resa för våren som ni kan längta till!

  SvaraRadera
 15. Hoppas Abbes tal blir bättre efter operationen, även om jag verkligen tycker att han pratar så charmigt som det är nu. Och man får hoppas att den där nedra svininfluensan inte greppar tag om honom. Han är som så oskyldig! Hopppas ni har det bra iallafall!

  SvaraRadera
 16. Undrade lite när du skulle ta upp svinflunsan

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.