Det drar ihop sig.

23:03

Hade tänkt skriva något. Det gick sådär. Dagens outfit, om att Abbe har valt sina strumpor själv, liksom. Med lite självkritik inser jag att det kan ha varit det mest ointressanta ever på den här bloggen. Jag tyckte bara att det var lite gulligt att han valde pac man och ett par med en kinesisk liten tjej på. Ganska mycket Abbe på något vis. "Eeeela aa-a" [spela data] och Ni Hao.

Nåväl. Det är svårt att samla tankarna idag. Än värre att få ner dem i det lilla fönstret på min skärm. Det där med en knapp med texten "publicera inlägg" längst ner till vänster.

I morgon åker vi till sjukhuset. Abbe är väldigt väl förberedd och vet vad som kommer att hända. Mäta, väga, undersöka, ta prover, stick i fingret, Emla-salva, sätta nål (eller flygplan som de ofta säger till barnen eftersom den ser ut som ett litet plan) och så vidare. Vi har pratat jättemycket om det och han är berättar som den klokaste lilla figur om alltihop för mig.

Dessvärre anar jag att när vi väl är där blir det annorlunda. Jag tror tyvärr att när vi sitter där och de plockar fram stasbanden händer något annat. Då är det inte de kloka samtalen som styr längre. Då triggas minnesbilder ur Abbes arkiv av plågsamheter. Då väcks minnen från alla de gånger Abbe fått de där små flygplanen intryckta i sina vener. Åtminstone tiodubbelt det antal gånger jag har haft nål i mitt liv. Jag är rädd för att jag sitter där imorgon igen och håller fast min älskling som vilt kämpande för sitt liv försöker slita sig loss.

Men vet ni? Mest av allt är jag rädd att det inte ska bli av. Att de säger att det inte går för att Abbe är förkyld. Att vi får åka hem och trycka ner livets pausknapp ett halvår till.

Därför är det svårt att formulera något vettigt. Dagens outfit liksom?

56 kommentarer

 1. Håller tummarna för Er och hoppas så mycket att det ska gå bra!

  Dina tankar är väl inte dagens outfit. Skärp dig ;).

  SvaraRadera
 2. Jag tänker på er! Verkligen lycka till med allt! Kramar till er alla och särskilt Abbepojken!

  SvaraRadera
 3. Tänker på er och hoppas att allt går bra.
  Att operationen blir av trots förkylning.
  Att underbare Abbeälsklingen inte blir rädd för de dumma nålarna.

  Kärlek.

  SvaraRadera
 4. Förstår att det är många tankar som snurrar i väntan på den stora dagen... Men Abbe verkar så bra förberedd som ett barn kan vara!

  Jag håller mina tummar att det blir av och att allt går jätte bra! Så att Abbe snart kan sitta framför sin fina minnes-intervjufilm och alldeles själv förtydliga orden där det har behövts...

  Kram till er

  SvaraRadera
 5. Många här som håller tummar för er alla imorgon, att det ska bli av och att det ska bli så bra det bara kan. Har haft en son på operationsbordet, men han var 17 och liksom nästan vuxen och så var det ett knä....
  Kan förstå din oro, men ni är så förberedda man kan vara sen får ni ta det som det kommer. Det går som inte att göra mer än det! Lycka Till!!

  SvaraRadera
 6. Hoppas att operationen blir av ändå, och att allt går bra.
  Hoppas på det bästa!
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Tänker på er - hoppas att allt går som planerat!

  SvaraRadera
 8. Det hålls hur många tummar som helst och hejas från norr till söder på Abbe. Personligen har jag två tummar som jag garanterar hålls väldigt hårt!

  All lycka åt er

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Har inte skrivit här innan men sitter här med min frukost i Perth och vill bara önska lycka till inför den stora dagen imorgon - håller tummar och tår för att det blir av och att hur det än går i förberedelserna så skickar vi alla goda tankar vi kan för en lyckad dag ♥

  SvaraRadera
 10. Oroa er inte, trots att det är svårt. Tänk positivt även om det ibland känns tungt och tar emot. Ni som föräldrar kommer att klara det, likaväl kommer Storebror att klara sig även om man ibland inte känner sig tillräcklig. Men viktigast av allt är att det kommer att gå bra för Abbe, speciellet när emlasalvan kommer å(eller kanske ÄNGLAsalvan som jag på riktigt trodde att det hette fram till 15-års ålder kommer att lösa många problem). Ni är starkare än ni tror. Lycka till imorgon, Heja Abbe!

  SvaraRadera
 11. Lycka till nu! Jag kommer tänka på er!
  Fina strumpor, förresten :)
  Kram Nina!

  SvaraRadera
 12. Tänker på er och hoppas att allt ska gå bra!

  SvaraRadera
 13. Vi hade årsdag av Imres operation igår. Det värsta den gången var att han hade feber på morgonen och de pratade om att ställa in den. Åka hem 130 mil och vänta 3 veckor till. Hade det blivit så vet jag inte alls om det gått så bra som det gick. Den timmen vi väntade på provsvaren och trodde det var kört - det var bland det värsta jag varit med om. Jag förstår verkligen att du är orolig att det inte blir, nu när ni laddat så länge....

  Vi håller tummarna och kommer att tänka på er imorgon!

  SvaraRadera
 14. Hoppas det går som planerat.

  SvaraRadera
 15. tänker på er och håller tummarna för att allt går bra, och att det blir av idag! kram kram kram

  SvaraRadera
 16. Vi är med er idag.
  Heja Abbe!
  Kram

  SvaraRadera
 17. Ni Hao Abbe (och Abbes familj)! Håller tummarna för er och er lilla kämpe. Hoppas att allt går bra. Många lycka till kramar från mig.

  SvaraRadera
 18. Vissa dagar behövs det inga ord för att förstå.

  Har tänkt på Abbe hela veckan. Som en stor förberedande telepatisk styrkedos. Lycka till!

  SvaraRadera
 19. Familjen Crona tänker också på er.

  SvaraRadera
 20. Heja Abbe!!!!!!!!

  Vi är så många som tänker på er idag, så det måste ju va ett gott tecken?!

  Lycka till!

  SvaraRadera
 21. Kommer tänka på er hela dagen i morgon. Det kommer säkert gå jättebra. Lycka till!

  SvaraRadera
 22. När Abbe är opererad kan kusin Frida lära honom några fler ord än Ni Hao. Hon kör kinesiska uttryck för hela pengen och det kommer gå som tåget för Abbe att lära sig.
  Lycka till nu, hela klanen håller tummarna att det 1)blir av, 2) går bra, 3) julen blir trevlig trots operationen, 4) vi ses snart.

  SvaraRadera
 23. Håll i! Kanske får du hålla i hårt, inte kul men måste göras.

  Good things comes to good people.

  SvaraRadera
 24. Sällan har jag läst något så vettigt som att det i din situation just nu inte går att skriva något vettigt.
  Dessutom, i den värld jag lever kan "att välja strumpor själv" vara hur stort som helst.

  Lycka till - med allt!

  SvaraRadera
 25. Gud man vill bara åka ner och sitta hos er. Göra någonting för att det ska gå lättare. Lättare för dig, lättare för abbe, lättare för storebror och för mamma såklart. Jag hoppas att allt kommer å jättebra i morgon och jag lovar att hålla alla mina tummar och tår för eran skull <3

  SvaraRadera
 26. Med eller utan krångel och tårar på vägen så är jag övertygad om att allt kommer att gå bra! Det är såklart både naturligt och "tillåtet" att vara rädd, ledsen, arg och motsträvig även om man så gärna vill få operationen gjord. Jag håller tummen för modige lille Abbe och för hans modiga familj. Heja Abbe!

  SvaraRadera
 27. Ja, det är en jobbig situation när ens barn ska opereras. Man tar liksom hellre all smärta och eländet själv än att barnen ska utsättas för detta.

  Men det kommer att gå bra i morgon! Ni kommer att få nålen i Abbe på något sätt (det är kanske bättre att tänka på värsta scenariot som kan hända, för då kan det bara upplevas bättre) och han kommer att bli opererad. Ni kommer att få åka hem och sedan fira jul och påbörja "rehabiliteringen" efter op. Och förhoppningsvis kan ni snart få höra många fler språkljud från Abbe som är värda att filmas de också!
  Vi är många som är med er på sjukhuset i morgon. Vi finns bakom er och backar upp det tunga och jobbiga.

  Lycka till, Abbe!

  SvaraRadera
 28. Håller alla tummar för att det blir av och går bra!

  SvaraRadera
 29. Jag känner med dig och Abbe och hela familjen. Hoppas att det svåra och oron inför operationen snart är över. Det är alltid störst oro innan på något sätt.

  SvaraRadera
 30. Åh vad jag tänker på er idag!
  Heja, heja Abbe!

  SvaraRadera
 31. Lycka till! Hoppas _verkligen_ att ni ska bli positivt överraskade allihop och att allt går som en dans! Hoppas hoppas hoppas hoppas hoppas...

  SvaraRadera
 32. Jag har följt er länge nu men så som många andra aldrig komenterat. Det kommer att vara fullt på Op-salen imorgon. Så många som är med er allihop. Tur att vi inte är där i kroppen utan bara i tanken!

  SvaraRadera
 33. Håller tummarna för allt jag vet imorgon.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 34. Vi hejar på Abbe så innerligt vi kan! Miljoner kramar!

  Pamela

  SvaraRadera
 35. Många tummar blir det. Vi är också med, både med tummar och med tankar. Hoppas det går vägen för Abbe, utan för mycket ledset.

  SvaraRadera
 36. Läser om härliga Abbe & Brorsan varje dag, men kommenterar nästan aldrig.
  Klart allt kommer gå bra. Vet själv hur otäckt det är när man måste utsätta barnen för sådant, även om man vet att det kommer bli bättre efteråt.

  SvaraRadera
 37. Söta sockar, Abbe har god smak. Håller tummarna och det klart det kommer att gå bra, så många som hejjar och håller tummarna.

  SvaraRadera
 38. Älskar att följa er underbara blogg, är en känslostorm... hade lite att läsa ikapp och skratten blandas med tårar. Lycka till imorgon o stor kram till Abbe, duktiga lille kämpe!

  SvaraRadera
 39. Lycka till imorgon. Jag ska hålla tummarna.

  SvaraRadera
 40. Vill önskar er så mycket lycka till imorgon som det bara går! Skickar massa styrka och värme till hela familjen och kommer tänka på er! Positiva tankar

  //massa varma kramar från Ninisen

  SvaraRadera
 41. Ville bara lämna ett spår, jag tänker på er och hoppas att allt går bra.
  Kramar

  SvaraRadera
 42. Vill precis som de 45 personerna innan mig önska er ett stort lycka till och hoppas att allt går bra!

  SvaraRadera
 43. Här är en till som håller tummarna för att allt går bra imorgon! Har läst vartenda inlägg i den här bloggen och både gråtit och skrattat medan jag har gjort det - strumporna med Pacman fick mig att le. Abbe (och storebror med för den delen) verkar vara en underbar och smart liten grabb, kommer tänka på honom imorgon.

  SvaraRadera
 44. Oroa dig inte för bloggen nu, vi kan höras om några dagar eller när du känner att det funkar.

  Fanns det ett VM i att blogga retroaktivt hade de ändå fått lägga ner det för att du finns - ingen annan har en chans. Ta det lugnt här bara och ägna dig åt det ni behöver.

  Lycka till igen.

  SvaraRadera
 45. Tänker på er föräldrar och framför allt på Abbe. Tror att Abbe är färdig op:ad när jag skriver detta och jag håller tummar och tår för ett gott reultat och ett snabbt läkande.Heja Abbe.

  SvaraRadera
 46. Om ni bara visste hur fantastiskt det är att läsa era kommentarer och känna allt stöd. Tusen, miljoner tack.

  SvaraRadera
 47. Jag kan inte annat än instämma i tidigare kommentarer, jag håller mina tummar att allt ska gå bra och jag hoppas Abbe ska piggna till så ni kan njuta av julen. Heja Abbe!

  SvaraRadera
 48. Lycka lycka till imorgon! Såklart det blir av! När Sixten kom in och operationen började såg de att han hade lite gult snor i halsen, men de satte bara in antibiotika. Har de väl bestämt sig så... Jag hoppas på rätt balans mellan morfin och vakenhet, inga kräkningar och snabb återhämtning. Om en vecka är det gjort och han har börjat tröttna på moskosten och tjatar på er om köttbullar och godis :o)
  Vi håller tummarna allihopa!
  Emma

  SvaraRadera
 49. Jag hoppas så att operationen blir av, att det blir en jul med halsont och äta hur mycket glass som Abbe någonsin vill.

  Jag önksar er alla ett stor lycka till och kanske blir det annorlunda imorgon mot vad det brukar vara med flygplanet.

  Jag håller tummarna. Hårt.

  SvaraRadera
 50. Vad är det för fel på ett Dagens Outfit-inlägg i Abbe-bloggen om det är Abbe som valt några par fina strumpor?

  De med pacmanar har jag köpt till Lilla Essingen, i min jakt på strumpor med antihalk. Han har dem faktisktk på sig just idag, eller hade, nu sover han. De är bara lite för stora. (Hemska unge att växa så?!)

  Allt det där med tummar och det, det vet du redan, det har jag redan tjatat hål på skallen din om :)

  Många kramar.

  SvaraRadera
 51. Jag vill bara önska er lycka till imorgon, hela bunten (men speciellt Abbe såklart)! Jag lär säkerligen gå & tänka på detta hela dagen, om jag känner mig rätt.

  Heja Abbe!

  SvaraRadera
 52. Håller tummarna att allt gått bra!
  Heja Abbe

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.