Ni hao.

16:12

Abbe tittar på Dora utforskaren "Ni Hao Kai Lan" på nickelodeon.se och tycker det är så roligt att de säger hej på kinesiska. Han härmar och ropar "NI HAO" med klockrent uttal.

Det slår mig att det måste vara bättre att vara född med Abbes talfel i Kina än i Finland.

Andra bloggar om , , , , , , , ,

7 kommentarer

 1. Hur kom Finland med i resonemanget? Tycker du att det är mycket konsonanter i finskan eller ;-)? Victor skulle nog också gilla kinesiska bättre, han klarar ju inte heller av konsonater förutom M, N och H.

  SvaraRadera
 2. Ja men om man då bara jämför Finland och Sverige så är det ju bättre ni bor i Sverige för här har vi väl hälften så många konsonanter i våra ord =)
  Men snart är ju Abbemannen opererad och då kan ha bemästra orden lite bättre förhoppningsvis.

  SvaraRadera
 3. Är du säker på att det inte är tv-programmet "Ni Hao Kai lan" han tittar på? :) Vilken härlig blogg du har!

  SvaraRadera
 4. Haha, vi har tänkt samma sak många gånger - en annan plats vore nog södra Usa. Dora=Ni ha kao lan!!

  SvaraRadera
 5. @Imsavimsa Lite fler konsonanter är det allt. ;)

  @Caroline Precis. Snart...

  @Bella Jamen det är klart att det är Ni Hao Kai Lan han tittade på. Jag har ändrat nu. Tack för att du håller ordning på mig. ;)

  SvaraRadera
 6. Dora är underbart! Tack vare det har vi kunnat öve på att ha vår tjej i ståskal utan en ynka protest. Dessutom övar programmet även upp mamma och pappas minne...först över bron, sedan vindkullen..eller avr det fjärilsdammen??!!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.