Pappagoja.

23:49

Jag låter som en härmapa. Det slår mig att när jag pratar med Abbe upprepar jag allt han säger, som en pappegoja. Det har blivit en säkerhetsrutin, en sign off. Han säger något, ibland väldigt otydligt, och jag repeterar för att kolla om jag förstod det han ville säga. Om jag inte fattat försöker han igen, tills jag säger samma sak som han just gjorde.

Det har blivit så mycket rutin att jag helt automatiskt repeterar ALLT som Abbe säger. Även om orden är hur tydliga som helst och inte råder någon tvivel om vad han menar. Det har liksom blivit en vana.

Det kanske är dags attvänja sig av med den. Det kanske är dags att vänja sig av med den?

14 kommentarer

 1. Jag gör exakt likadant, framförallt sker det alltid när Sigge pratar med "främlingar" - ofta förstår det ju fint så mitt upprepande är nog bara störande. För Sigge och "främlingen"... Men jag kan inte låta bli. Fast snart kanske, efter logopedarbete!!

  SvaraRadera
 2. Du - det kanske är dags att vänja dig av med den...
  Vi hoppas ALLA att det är dags för dig att vänja dig av med den ;-)
  Lycka till på fredag - här kommer jag att hålla tummen tills den blir blå !

  SvaraRadera
 3. Följer din blogg. Har nu sett filmen med Abbe några gånger. Vilken härlig pojke. Tänker på honom på fredag.

  SvaraRadera
 4. Vill du låna ett "dags"? Kanske två?
  *s*

  SvaraRadera
 5. Om jag kunde skulle jag slå in alla konsonanter i paket och knyta röda snören runt. Tänk så många fina julklappar det skulle bli till en så fin pojke.

  Jag hoppas i alla fall att det här blir den finaste julklappen någonsin, till både Abbe och familjen!

  SvaraRadera
 6. @mcsarcne Haha. Tack för att du uppmärksammade mig. Jag är för trött och stressad. Behöver nog vila. :) Nu är det åtgärdat i alla fall.

  SvaraRadera
 7. Jag börjar få ett liknande problem. Det är så att min mamma är dansk och när jag har kompisar hemma har de ofta svårt att förstå vad hon säger till dem. Detta har gjort att jag alltid berättar för dem vad hon sa, dock är det numera så att jag ALLTID säger det hon sa, trots att mina kompisar numera börjar vänja sig lite mer och faktiskt ofta kan förstå vad hon säger :S

  SvaraRadera
 8. Du är iaf en bra pappagoja till världens finaste Abbe!! Håller tummarna för gossen på fredag!!
  Kramis från Mia i Karlstad

  SvaraRadera
 9. Sluta inte tvärt! Jag är en sån (trögis?) som knappt alls förstår vad Abbe säger, utan som behöver dina översättningar. I femminutersfilmen var det en lång harang, som jag tror handlar om lek på dagis, som jag inte alls förstod eftersom pappagojan var tyst. Jag har tittat flera, flera gånger, men min hjärna kopplar inte.

  Jag önskar Abbe ett STORT lycka till med operation och konsonanter, och längtar efter att höra honom prata efter operationen! Han är en riktig hjälte!

  SvaraRadera
 10. :-D Men det kanske också är en skön känsla för Abbe att höra att han är förstådd.

  SvaraRadera
 11. Du gör bara som alla föräldrar gör till sina små barn, upprepar, tjeckar av att barnet blivit förstådd. Nu är ju inte din fine Abbe så liten längre, men det är ju förståeligt att du fortsatt. Med lite fantasi tycker jag ändå inte det är så svårt att förstå honom. Han är bara helt underbar den där lille killen och jag ska tänka på honom hela fredagen. Stort LYCKA TILL!

  Anmaja

  SvaraRadera
 12. Vi är många som tänker på er på fredag! Hälsa Abbe det.

  SvaraRadera
 13. Jag tror, rent spontant, att Abbe (eller vilket barn som helst för den delen) uppskattar lite pappagoja om så bara för att känna att deras ord inte faller på döva öron.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.