Fem minuter.

21:23Jag försöker filma Abbe så mycket jag kan nu. Vill dokumentera och minnas hur han låter. På fredag är han nyopererad och om några månader kanske hans speciella lilla språk börjat försvinna. Jag kommer att sakna det lika mycket som jag kommer att älska att han kan göra sig förstådd lite bättre.

Varsågoda. En liten intervju med världens finaste.

Andra bloggar om , , , ,

73 kommentarer

 1. finast av allt, "jag gillar dig" så kommet ur hjärtat! HÄRLIGT!!

  SvaraRadera
 2. Va gullig Abbe är! :) Jag hoppas och tror att operationen på fredag kommer gå bra :)

  SvaraRadera
 3. LOVELY! Har ni filmat mycket genom åren? Måste vara spännande för Abbe att själv kunna höraskillnaden i framtiden=)
  LYCKA TILL:
  Massor av kramar till er
  Helena

  SvaraRadera
 4. Filmen skildrar en personlig, varm och kärleksfull relation mellan son och far. Innerligt och hjärtligt.

  Tack för att ni delar med er av den verklighet som är er vardag.

  Jag har hela familjen i mina förböner!

  G.B.U.

  SvaraRadera
 5. Underbart! Håller tummarna för att allt går bra på fredag :)

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar och mysig film. och blogg dessutom!
  ni har verkligen en bra relation, det märks.

  håller tummar och tår för eran skull. ni verkar helt underbara.

  SvaraRadera
 7. Vad härlig han är!

  Jag tycker faktiskt han pratar riktigt bra nu, förstod nästan allt. Men så har jag kanske lärt mig tolka det lite genom att följa bloggen.

  Jag kan förstå att han tycker det är svårt att säga ordet tre, men han visade det ju så fint med sina fingrar istället.

  Lycka till med operationen och hoppas ni får en riktigt härlig jul!

  SvaraRadera
 8. Han är verkligen gläd om sin kommande operation. Den glans i hans lilla ögon, när du frågade, säger allt.

  Önskar ers, särskilt Abbe, allt bäst för operationen.
  Håller tummarna på fredag.

  SvaraRadera
 9. Han är verkligen helt underbar Abbe! Tycker också att han lärt sig prata mycket bättre,men operationen kommer göra mycket för honom.

  Lycka till på fredag!Måtte det inte komma något förhinder så det blir inställt!

  kram

  SvaraRadera
 10. Vilken liten "smölhög"!!!(Vilket betyder att han är GULLIG!!) Lycka tillpå fredag!!!En bra julklapp till goe lille Abbe!!
  Mia i Karlstad

  SvaraRadera
 11. Åh, han är verkligen underbar, så fin och söt! Jag hoppas att operationen går bra, och att han inte får alltför ont och att det går bra med talet. Ha det jättebra allihop!

  SvaraRadera
 12. Så heldig Abbe er,som har er til mor og far! Jeg vil virkelig önske er til lykke på fredag,og jeg ska "hålla tummarna" som dere sier. Allt gott til er. Hedda.

  SvaraRadera
 13. Så himla go' han är. Tycker att han pratar riktigt bra. (Kanske för att jag har vanan inne, då min lillasyster har problem med konsonanter pga CP-skada??)Håller tummarna för att operationen ska gå så bra som möjligt. Och att lille Abbe slipper ha alltför ont.

  Kram på er.

  SvaraRadera
 14. Ett innerligt och varmt Tack. Vilken underbar pappa du verkar vara

  SvaraRadera
 15. Det lilla charmtrollet får mig att skriva en liten abbe över ett wee på önskelistan från pojkvännen!
  Många tankar kommer gå till er medan jag promenerar över östra på väg hem på fredag./Linda

  SvaraRadera
 16. Fan vad fin han är. Lycka till på fredag, tänker på er. Kram!

  SvaraRadera
 17. En sån son
  och såna föräldrar!
  Trygghet, kärlek, gemenskap på 5 min.
  Vilken styrka och glädje att få ha det som Ni.
  Önskar Ni var förälder till alla barn som inte har det likadant.
  Nu har han inget att oroa sig för på fredag och det känns skönt. Kramar

  SvaraRadera
 18. Hoppas hoppas att allt går bra på fredag och att lambån håller och att framförallt Abbe tycker att operationen gör hans tal bättre. Jag kommer att hålla era framgångar med en svalglambå som en liten önskesten i mitt hjärta inför vår sons framtida tal och eventuella operationer. Kram till Abbe och hoppas han slipper må illa!

  SvaraRadera
 19. oh vad fint! i början hade jag lite svårt att förstå honom, men när man lär sig hur han uttalar vissa konsonanter så var det inte så svårt ändå! han är fin den där Abbe.

  SvaraRadera
 20. ÅÅÅÅÅÅ va han är underbar allas våran abbe.
  Kommenterar väldigt sällan men läser varenda inlägg och längtar tills nästa. Måste bara säga att abbes tal har blivit mkt bättre sen jag/vi såg han sist. Vi vill se han mer nu efter operationen så att vi kan se framstegen vi med :D Lycka till med operationen håller en tumme för att det ska gå bra.. vill gärna ha en uppdatering på fredag hur det gått.. men se till att din underbara son mår bra innan du tänker på oss.. och du tare lungt nu i jul och vila upp dig tillsammans med dina små batterier så ska du se att du har ork efter nyår igen till allt annat.. GOD JUL och GOTT NYTT ÅR önskar jag hela familjen..

  SvaraRadera
 21. Roligt att höra hur "uhnnis", eller hur du nu brukar stava det, uttalas. Vad stor han har blivit! Jag tycker också om lördagar mest på hela veckan, och uhnnis.

  SvaraRadera
 22. Vad fin han är lillkillen. Jag förstår honom ganska bra, men jag behöver itne höra hans ord, för mig så räcker det att se hans utstrålning för att dra på smilbanden. Hans personlighet lyser rakt in i mina ögon och jag önskar er allt gott! Operationen kommer gå bra ska ni se!

  SvaraRadera
 23. Men jösses, får tårar i ögonen. Han är så fantastiskt underbart söt. Och du är en sån fantastisk pappa, sånt märks verkligen!
  Jag önskar stort lycka till och håller tummarna för att allt går kanon med operationen!

  SvaraRadera
 24. Så fin han är när han struntar i din inspelning och kommer runt för att krama dig, för jag antar att det är det han gör sen, när kameran slocknar.
  Varma tankar till Abba på fredag i synnerhet.

  SvaraRadera
 25. Men lilla goa Abbe! Jag log genom hela filmen och så det fina slutet... då blev det dimmigt i ögona...
  *lite avis på Abbepappan som fick en go kram där*
  Massvis med lycka-till-kramar på fredag!
  Kramar om er!
  Nina

  SvaraRadera
 26. Tänk att du har världens finaste två ggr om. Lyckans dig!
  Vilken fin film. Jag håller tummarna för Abbe o familjen på fredag.

  SvaraRadera
 27. Fina, fina killen – och vilken pratstund sen!

  Hans små morranden är underbara.
  Lycka till den 18:e!

  SvaraRadera
 28. Herregud, här sitter blödiga Sanna än en gång och försöker hålla tårarna borta. Abbe är helt underbar. Speciellt när han säger "Pappa, jag gillar dig", och kommer för att få en kram. Då brister det för mig i alla fall!
  Lycka till på fredag - håller tummarna för er!

  SvaraRadera
 29. Han är ljuvlig, Abbe! Jag håller tummarna för er alla på fredag. Det kommer att gå så bra.

  SvaraRadera
 30. Vad gulligt att även om han pratar lite annorlunda hör man ändå en tydlig göteborgsdialekt! Lycka till med operationen!

  SvaraRadera
 31. Vilken liten hjärteknipare ! Så liten,så medveten och så trygg !
  Abbe vet du vad ? Jag tror att du kommer att bli något "stort" när du växer upp !
  Fredagens händelser kanske inte kommer att bli så roliga just då ... men sedan när allt är över och det har gått några dagar ... då vill det bli väldigt bra !
  Lycka till !

  SvaraRadera
 32. Du har nog världens sötaste grabb!

  SvaraRadera
 33. Vilken solstråle han är =)

  SvaraRadera
 34. Den lille raringen! Lycka till nu på fredag!

  SvaraRadera
 35. Lycka till på fredag nu.. Du har 2 underbara killar..!

  SvaraRadera
 36. Vilken fin son du har! Slutet på filmsnutten var så hjärteknipande... Lycka till med operationen!

  SvaraRadera
 37. Gillar särskilt det spjuveraktiga leendet när du frågar vad som är bäst med lördag. Han vet att du vet och man kan verkligen se att det där med godis, det är grejer det! :)

  Lycka till på fredag!

  SvaraRadera
 38. Underbart!
  Jag bara ler....

  SvaraRadera
 39. Jag är ingen barnmänniska. I själva verket så kan jag inte förklara hur det kommer sig att jag fastnade här, men det gjorde jag - och trots min distans till barn så är Abbe något av det sötaste jag någonsin sett.

  SvaraRadera
 40. Vill gärna önska er lycka till på fredag!!! Tänker på er. Just nu ligger min lilla dotter på golvet och leker, hon är 8 månader och har 22q11. Jag undrar om du kan säga hur tidigt man kunde höra på Abbe att han hade denna problematiken?

  SvaraRadera
 41. Vilken fantastisk intervju. Rakt in i hjärtat...

  Kram

  SvaraRadera
 42. Helén (semwa_kwa)15 december 2009 kl. 12:39

  Vilken fin film! Och vilka 'grabbar'! Tack för att du delar med dig. Tårarna började rinna mot slutet. Det är fantastiskt hur pratglad han är. Om man frågar vår dotter (3,5 år) vad hon har gjort på dagis, brukar hon oftast svara "Inget." :) Jag har precis börjat filma henne med en julklapp som sambon gav mig i förskott. Film är verkligen nåt annat än stillbilder. Lycka till med operationen!/Helén

  SvaraRadera
 43. Härliga unge! Lycka till på fredag, kramar
  /Karin

  SvaraRadera
 44. Tack för fina filmen :)

  Håller tummar och tår för att allt går toppen på fredag.

  Kramar
  Sabina

  SvaraRadera
 45. ååååå älskade abbe! jag hoppas hans charm sitter kvar även fast tal svårigheten inte gör det. HEJA ABBE ber på mina tå naglar att operationen blir lyckad och att den inte blir inställd. HEJA ABBEFAMILJEN

  SvaraRadera
 46. Tycker mycket om den här bloggen, den är otrolig, precis som Abbe själv :)

  SvaraRadera
 47. Vilken UNDERBAR grabb du har! Han verkar helt otroligt go och busig, precis som vilken liten kille som helst. Din röst var riktigt behaglig att lyssna på och det hörs på dig att du är en fin pappa. Lycka till på fredag!
  /Anna

  SvaraRadera
 48. Otroligt rar film och det var inte svårt att förstå honom i just den här situationen. Självklart är det svårt att förstå honom i en snabb och mer hetsig situation men när han pratade om chips och fredagsmys smalt mitt hjärtat. En sådan liten goding. Verkligen lycka till på fredag.

  SvaraRadera
 49. Underbara sötunge. Och underbara Abbe-pappa. Så fina ihop. Du gör rätt i att dokumentera, kanonfint att ha de filmerna senare, man glömmer fort! Hjärteknipande slut. Jag håller såklart tummar och tår och skickar en mjuk lyckospark i rumpan på er allihop inför det som komma ska.

  Kärlek!

  SvaraRadera
 50. Goa söta lilla Abbe.Han är fantastisk så modig. Jag hade inte sagt ja till operatin när jag var liten inte ens när jag var tio år och fick åka hem utan att bli opererad. Det gick ej att söva mig. Det var den gången som min gom skulle opereras. Nästa försök var jag 14 år och gick mycket bra.

  SvaraRadera
 51. Du och Abbe är bäst. Så fina. Började lipa på slutet. "Pappa, jag gillar dig..." Tänker hålla alla tummar på fredag.

  SvaraRadera
 52. Vad han är underbar! Önskar er lycka till på fredag. Hoppas det kommer gå jättebra.

  SvaraRadera
 53. ÄLSKAR Abbes Göteborgsdialekt :)
  Håller en tumme på fredag!

  /Helena

  SvaraRadera
 54. Håller med alla föregående "talare": verkligen fin film och vilken fin Abbe. Håller alla tummar jag har för er på fredag och hoppas att allt går bra.
  Har inga egna barn än, men vet du Abbepappan? Jag skulle ge nästan vad som helst för att i framtiden få ha en familj med så mycket kärlek i som i eran. Fina ni! STOR kram till er allihop! :)

  SvaraRadera
 55. Världens härligaste lillkille och vad fint han tecknar F! "Pappa, jag gillar dig" var såklart gulligt men trudelutten om balsamvinäger och "oo-olja" var det absolut sötaste på film sedan..jag vet inte när.

  ALL KÄRLEK och lycka till med helgen (fredag plus "efterarbete"), Abbisen!

  SvaraRadera
 56. Väl investerade fem minuter av min kväll! Jag gillar Abbes göteborgsdialekt som skymtar fram. Och önskar er lycka till på fredag. Ni är en fin familj!

  SvaraRadera
 57. Heja Abbe och heja familjen! Det var en fantastiskt varm & fin film & jag är så glad att du/ni delar med er.

  Stort lycka till Abbe på fredag!

  Hälsar Jenny

  SvaraRadera
 58. UNderbar, alldeles alldeles underbar liten pojke! Jag läste för ett tag sen hela bloggen efter att ha fått en video där Abbe tränar att teckna alfabetet som skoluppgift. efter det tittar ni ofta in i mina tankar och jag är er evigt tacksam för att ni hjälper mig få perspektiv på saker och väldigt ofta, ett leende på mina läppar.

  SvaraRadera
 59. världens finaste kille! Åh jag sitter här och nästan gråter haha. Ni verkar vara Sveriges mest kärleksfulla familj!

  SvaraRadera
 60. åh han är så fin! man blir varm i hjärtat :)
  men jag tycker ändå han är duktig på att prata, man förstår mer nu än tidigare ? massor av lycka till :D

  SvaraRadera
 61. Makalöst fin.

  Det var många tårar som rullade ner för mina kinder när jag tittade på filmen. Vilken underbart fin kille!

  All lycka i världen till lilla Abbe & stor kram till dig som delar med dig av er verklighet & vardag.

  SvaraRadera
 62. Äh, han kan ju säga både "lördagsgodis" "fredagsmys" och "ESSPRESSO" utan problem! Inte behöver han opereras. ;-)

  Lycka till!

  SvaraRadera
 63. Vad kul att Abbe var på så pratsamt och gott humör, att han gick med på att bli filmad under pratstunden. Det kommer han att ha glädje av då han ser sig själv om några månader och inse hur mycket bättre han talar i vår. Vi håller tummarna här hemma och tänker på er på fredag. Lycka till!
  Jag grät också av ren kärlek då Abbe snor sig runt bordet för att få en kärleksfull trygg-kram av pappa!

  SvaraRadera
 64. Fina, fina Abbe. Han är en klok och fantastisk liten kille som kommer klara sig super. Lycka till med operationen och GOD JUL!

  Kram

  SvaraRadera
 65. Vilken kille =) Wow!

  SvaraRadera
 66. Han är ju helt underbar!

  Lycka till på fredag *håller tummar och tår*

  /Mia

  SvaraRadera
 67. Instämmer med (ALLA) föregående talare och vill väl också försöka mena att ett bättre datum ur Abbes perspektiv nog vore svårt att hitta. Visst, upp till en veckas övergående skit, men sen är det ändå JULAFTON. Det krävs nog mycket mer än en nyopererad mun för att inte han ska vara glad då. När jag ser honom framför mig är han skitglad i alla fall. Ber att få önska er lycka till den 18: e och en god jul såklart.

  Johan

  SvaraRadera
 68. Haha, vilken cool kille! Påminner om min son :)

  Bästa är i början då jag tror han säger "ibland leker jag med nån, men inte ibland!". Barn uttrycker sig så härligt..

  SvaraRadera
 69. Hej!
  Tittade in för första gången idag. Vad ska jag säga, jag gråter, det är starkt. Jag skrattar, för att det är så charmigt. Allt vad han har gått igenom, lillkillen. Och ni andra också! Det får man inte glömma.
  På tal om barn med problem. Jag är släkt med två. Jag har en tremänning med Downs syndrom. Han är den charmigaste kille man kan tänka sig, men också den envisaste. Nej är nej, osv.
  Och i somras föddes en liten kille. Min kusin fick en son. I vecka 22. En liten fågelunge kom ut. I fem månader har han kämpat nu, och idag är han som en vnligt liten bebis. Utåt. Men ingen vet hur det är innuti, har om han har hjärnskador m.m, så faran är liksom inte över än. http://liteomelliot.wordpress.com/ <-- Där är lillkillens blogg och du har lust att titta in.
  Mycket lång kommentar det här. Men heja på familjen!!

  SvaraRadera
 70. Vilken underbar liten kille! Tårar i ögonen och ett leende på läpparna är vad jag har just nu.

  Underbar familj du har. Tack för en otroligt mysig blogg!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.