Otroligt sliten.

23:46

Jag är trött. Det är intensivt på mitt jobb. Det är kul, men man blir slak. Det förbannade bygglovet och grannarnas överklagande tär på krafterna. Bara vetskapen om att det skulle blir så här har sugit musten ur mig ända sedan vi satte igång projektet för mer än ett halvår sedan. På kvällar, nätter och helger sitter jag och gör en ny hemsida till killarnas skola. Kommer nog att bli bra, men det kostar energi. Och hela hösten har jag oroat mig för Abbes olika operationer. Nu är det snart dags för gommen, och ju närmare vi kommer desto mer stressar det mig.

Det gör ont i hela kroppen. Ge mig vila.

Andra bloggar om , , , , , ,

21 kommentarer

 1. Vilken underbart vacker och rörande blogg du har. Jag hejar.

  SvaraRadera
 2. Kan man blåsa några lätta maskrosfrön över dig kära Abbepappan? Som minner om en sommardag, utan mörker, stress och oro. Kram.

  SvaraRadera
 3. Jag vill skicka över lite styrka till er alla i familjen och hoppas att det lättar lite framöver. Bygglovsbråk drar nog mkt onödig energi som behövs extra till Abbe just nu. Min numera bortgångne pappas liv förkortades några år pga av bygglovsbråk just på ett gammalt sommarstugeområde. Det verkar vara alldeles speciellt infekterade områden. Du verkar vara en klok man och vet nog på råd. Min förståelse har du till fullo. Håller tummarna inför Abbes operation.

  SvaraRadera
 4. Jag fick ett brev om tömning av ngt slags avloppssystem på en helt obeboelig fastighet.

  Till min förvåning fick jag ett papper,där de avskrev ev latrinhämtning och sophämtning på samma gång en gång för alla. Kan en kommun va så tillmötesgående, då alla ska ha soptunna.

  SvaraRadera
 5. Tips 1: Lägg ut skötseln av bygglov, dvs kommunikationen och processen att dra det vidare. Det är det värt!

  Tips 2: Kör en timmes tittande på bilder från i somras, när det var sol (för det var det ju nån dag..). Det värmer!

  Tips 3: Jobbet, det är BARA jobb. Inget pris kommer ta hand om dig om du går in i väggen. Det gör familj och vänner - försaka aldrig dem!

  /Emil

  SvaraRadera
 6. Försök inte göra ALLT perfekt. Fokusera på det som är viktigt, och gör det bästa av det. Allt annat klarar sig med "tillräckligt hyfsat bra"...
  ...låter som om du redan har tänkt de tankarna låt din och familjen hälsa gå först, för vem spelar en perfekt hemsida roll?

  SvaraRadera
 7. Rådet "att allt inte måste vara perfekt" här ovanför tror jag är ledtråden till ett happy life. Jag lever inte efter den själv. se till att ungarnas hemsida är funktionell och enkel men den behöver ju inte vinna Oscar i kategorin hemsidor gjorda av föräldrar som ger allt.
  Och grannen: försök med lite voodoo. Köp en docka och försök att få grannen att flytta. Kanske ska dockan packa lite flyttkartonger- det kan du göra tillsammans med barnen. Det finns ju alternativa sysslor med en voodoodocka som du säkert känner till.

  SvaraRadera
 8. Jag tror inte att vila är något man ges. Vila är något man måste själv aktivt måste ta sig. Lätt att säga men det känns inte så lätt att genomföra alla gånger. Å andra sidan - om det man är i är så jobbigt - är det då inte lättare att släppa det?

  SvaraRadera
 9. Fattar precis känslan med den puckade grannen, men ibland kan det funka att göra tvärt om mot det man först tänker. Har du provat alternativet att bjuda in honom på en fika med hembakade bullar och ta snacket "jag har förstått att du är orolig för vårt planerade bygge, är det något vi kan ändra på som skulle kännas bra för dej? Ibland kan det avväpnande vara snabbaste/enda vägen. Annars kan du ju alltid prova voododockan;)

  SvaraRadera
 10. Skickar också en dos styrka till dig.

  SvaraRadera
 11. Aj, det låter jobbigt... Hoppas att bygglovet på nåt magiskt sätt ordnar sig. Och så håller jag alla tummar inför Abbes operation!

  SvaraRadera
 12. Minns hur vi mitt i Alvins operationer skulle gifta oss, flytta och renovera lägenhet. Man orkade inte alls men ändå gjorde man det. Med stöd och hjälp av nära och kära.

  Vad gäller bygglov så är det otroligt frustrerande. Vi FÖLJER detaljplan men måste ändå vänta eftersom grannen sätter sig emot. Detta är det sista ni behöver just nu men det finns bara en sak att göra...HANG IN THERE!

  SvaraRadera
 13. Det blir överväldigande när stort och smått krockar och väcker känslor, men bygglov och jobb ordnar sig alltid till slut. Fokusera på familjen och se till att ni kan fira jul i lugn och ro. Ta hand om er.

  SvaraRadera
 14. Solstrålar som piggar upp till dig :)) Och ta en sak i taget man kan inte göra allt och ingen förväntar sig det!

  SvaraRadera
 15. Efter hårt arbete kommer alltid vila.
  Skickar massor utav styrkekramar.

  SvaraRadera
 16. Puh!!
  Kan förstå och känna din oro, men den förestående operationens eventuella bekymmer får ni försöka ta när de dyker upp, om de gör det. Inget Ni kan påverka innan. Går det att be någon annan förälder med lite mindre stress (jo, jag vet att det är jultid men ändå!) att ta över hemsideriet? Klart ni vill bygga ut, men det lär ni få tids nog, låt inte grannen förstöra och skingra. Det är nog det han vill.
  Ta en promenad i vinterkylan och låt frisk luft skingra tankar och oro. Värm er sen med varm choklad och en god bok i soffan. Sånt finns alltid tid till. Tid är det enda vi har, det handlar om hur vi använder den! Massa styrkekramar till goa Abbefamiljen

  SvaraRadera
 17. Trött och sliten kan vem som helst bli - även en så'n som du! Försök sänka kraven, ta ett blogglov, kanske? - Jag lovar, vi kommer att stå där och vänta, när du orkar igen!

  Sänder varma tankar; att Abbes operation skall gå smidigt och bygglovet ordna sig så småningom.

  SvaraRadera
 18. Vad trött man blir på jobbiga grannar. Hoppas det ordnar sig så ni får bygglov.Försök nu att tänka lite på dig själv.Du måste lära dig att säga"nej" det går inte i längden att åta sig hur mycket som helst.Kramar till hela Abbefamiljen.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.