Söndag.

09:23

Jag är hemma. Jag skall precis åka tillbaka till sjukhuset, men mamman stannade över natten den här gången. Det känns bra eftersom Abbe saknade henne så mycket i går natt, och eftersom jag behövde få sova lite. Jag hoppas den här natten blev bättre för dem. Första nattens narkos-utförsbacke ställde kanske till det lite extra med känslorna.

Huset är tomt eftersom storebror sovit över hos sina kusiner. Jag saknade honom bredvid mig i sängen i natt. Även om jag ibland önskar att jag fick sova själv utan att trängas, bli skallad och sparkad, så fattades det något när han inte kom tassande i natt.

Abbe piggnade till lite igår. Han hade ont i halsen när smärtlindringen klingade av och han sa att han kände sig lite yr, men annars verkade han må bra. Han var uppe några gånger, spelade spel och byggde med Lego och han åt flera isglassar och drack lite.

Det som förvånar mig mest är att han redan pratar ganska mycket. Jag trodde det skulle dröja längre, att det skulle vara för svullet och göra ont. Det låter kanske lite tjockt och ansträngt, ungefär som när man har halsfluss, men han pratar.

Och kanske inbillar jag mig, kanske hoppas jag för mycket, men har det inte redan kommit några små p:en i äpplet han sa?

Andra bloggar om , ,

19 kommentarer

 1. Tack för att du delar med dig och tack för att vi får veta hur Abbe mår! Så skönt att det har gått så bra!
  Kramar om igen och igen!
  Nina

  SvaraRadera
 2. Hej igen!
  Jag la precis in ett inlägg efter nedsövningen. Jag tycker han är så tapper Abbemannen. Nu känner jag mig väldigt nyfiken på att veta hur fortsättningen ser ut. Hur länge kommer ni vara kvar på sjukhuset? Kommer Abbe att få hjälp med sitt tal med någon form av talpedagog? Får ni någon "plan" för träning eller kommer allt av sig själv? Räknar man med att Abbes tal ska kunna förbättras helt eller kommer han alltid att ha svårt med vissa ljud?
  Förstår om inte tid finns att svara på alla frågor men kanske kanske...
  Fortsatt lycka till
  KRAM Helena

  SvaraRadera
 3. Helt säkert hörde du p:n!

  Pamela

  SvaraRadera
 4. Så skönt att Abbe mår bra och att operationen är över. Tack för att vi alla får vara delaktiga i denna underbara blogg! Ge storebror en bamsekram precis som Abbe!

  hälsningar till hela familjen

  SvaraRadera
 5. Hoppas han återhämtar sig snabbt.

  Massa kramar

  SvaraRadera
 6. Vilken kämpe han är. Så liten men ändå så stor. Hoppas innerligt att julen börjar för er nu. Och att återhämtningen blir snabb.

  Vi längtar efter filmer med Abbe då han snackar öronen av er.

  SvaraRadera
 7. Skönt att han börjar piggna till, Abbemannen!
  Vi får hoppas han piggnar till snabbt så ni kan vara hemma och fira jul ordentligt!

  Massa kramar till er och extra varm till Abbe!

  SvaraRadera
 8. Härligt att läsa hur bra allt verkar ha gått. En stark liten kille ni har. <3

  SvaraRadera
 9. Vilken kille ni här.
  En riktig kämpe.
  Verkligen.
  Härligt att han verkar hämta sig så snabbt efter operationen och självklart var den p:en du hörde i äpplet.
  *nickar*

  SvaraRadera
 10. Jättehärligt att det går framåt! Hoppas verkligen att det kommer gå bra för honom. ♥

  SvaraRadera
 11. Hej!

  Ja, visst är det konstigt. Man kan önska en natt utan barn som tränger ut en mot sängkanten, eller en dag utan syskongnabb men oj vad man saknar sina ungar när de inte är hemma. Jag har i eftermiddag haft förmånen att få koka knäck med äldste sonen, 12 år, och vilken lycka jag känner nu trots att jag ska ge mig i kast med ett kök som är kladdigt av sirap och grädde. Han valde morsan framför pingis med kompisarna i gårdslokalen - det är stort!! Jag håller tummarna för p:n och andra konsonanter som tidigare inte suttit på plats.

  Kram, Ulrika i Umeå

  SvaraRadera
 12. Hej!

  Nog är det lite konstigt hur man kan fästa sig vid personer som man aldrig har träffat i verkligheten. Jag har läst Heja Abbe något år nu och glatt mig åt skildringen av ert liv och Abbes framsteg, fast det har aldrig blivit så att jag har kommenterat något. Nu är jag så glad att operationen har gått bra och håller tummarna för att hans tal ska utvecklas mycket.
  Allt gott till er!

  SvaraRadera
 13. Vad jag blir lättad av att höra att allt har gått bra! Som Anna skrev, märkligt att man kan bry sig så mycket om någon som man aldrig har träffat. Håller tummen för att du alldeles snart ska få höra ett "pappa" med alla p:n på plats.

  SvaraRadera
 14. Ni har en riktig liten kämpe! Fortsätter att hålla mina tummar för att han piggnar till ytterligare och att ni får åka hem från sjukhuset snart! :)

  SvaraRadera
 15. Joho, klart det var p:n du hörde :-)

  Hoppas att det varit en lugn natt så han blir piggare nu..

  Kram Mia

  SvaraRadera
 16. Vad glad jag blir när jag får följa utvecklingen!
  Skönt att återhämtningen verkar gå så bra! Hoppas ni snart får komma hem med Er tappra hjälte och att ni får en riktigt härlig jul, för det är ni verkligen mer än värda!!! Såklart är det p.n du hör!!! Kramar till er alla!

  SvaraRadera
 17. så skönt att läsa att Abbe mår bra och att operationen gick bra. Skickar stora stora kramar till er alla nu ...nu blir det snart jul...och det verkar fanimej som det blir en vit jul här också:-)

  SvaraRadera
 18. Vad skönt att det är gjort nu, och att det verkar ha gått bra! Julkramar till er alla!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.