En ringsignal att ångra.

22:37

Man får inte ha mobiltelefonen påslagen på uppvaket på sjukhuset. Det handlar väl både om känslig apparatur och att inte störa folk antar jag.

I fredags när vi satt och väntade på att Abbe skulle vakna var det alldeles tyst och fridfullt på uppvaket. Plötsligt ringde en mobil på väldigt hög volym. En pappa fipplade desperat i fickan efter telefonen. Inte nog med att han glömt stänga av den, en röst (ur Sällskapsresan) ekade ut i det tysta rummet:

"MÅTTE DJÄVULEN TA ALLA FRUNTIMMER."

Alla sköterskor tappade hakan. Den där signalen kändes nog mer rätt när han laddade hem den på den där grabbresan till Skagen, än vad den gjorde på uppvaket i fredags.

Andra bloggar om , ,

14 kommentarer

 1. Skulle lätt vilja påstå att alla sådana signaler är värdelösa oavsett, förutom just på grabb resan till skagen, och bara där. Annars så tror jag att en vanlig ringsignal är mer förlåtande (har själv en som låter som en vanlig dect telefon, driiiing) :)

  SvaraRadera
 2. Just därför väljer man inte sådana ringsignaler :P Snygg vinterdesign på bloggen!

  SvaraRadera
 3. Haha! Det är inte så populärt att de börjar skrika "Är det här Spermabussen till Tallin" mitt under ett dop heller.. ;)

  SvaraRadera
 4. oj, stackarn. :s

  Jag kan tänka mig att jag skulle blivit lite irriterad om jag var någon annan på uppvaket, men om jag hade varit personen med en lustiga ringsignalen så hade jag skämts, skämts och skämts. Pinsamt...

  SvaraRadera
 5. Vilken dubbelklant

  Och karln hade inte stört mindre om han haft telefonen på ljudlös

  Mobiltelefonen riskerar att störa livsviktig utrustning hela tiden, eftersom telefonen söker kontakt med närmsta GSM/3G-mast oavsett man ringer eller inte.

  Det är ju bara lägga telefonen intill datorn så hör man ju att den stör, särskilt förstås när samtal, text eller data skickas eller tas emot

  Samma störningar fast högre hör förresten den som sitter i biosalongen med hörapparat

  Stäng av mobilen, snälla människor, eller ha offline/flygläge. Ljudlöst räcker inte

  /k

  SvaraRadera
 6. förutom den medicinska utrustningen så kan såna hastiga intryck bli lite mycket när man ligger på uppvak för at just vakna. Man är ju inte direkt vid sina sinnens fulla bruk. Därmed inte sagt att alla barn där på uppvaken numera kommer att hata mobiltelefoner. Nu har jag fler långa IVA-vistelser med uppvak efter lång sövning än uppvak efter operation bakom mig men tystnad är bra av flera saker. Trots alla goda intentioner så gör hjärnan om en väldigt massa saker. Jag har under intensivvård "rest jordenrunt", "befunnit mig på vingård" och därtill var överjordiskt förbannad över att jag inte fick nåt vin och trott avv en pulsoximeter egentligen avgjorde tävlingar. Snurrigt? Oh you betcha. Det var mycket som bidrog till den där snurrigheten, man tar in rätt mycket ljud, eller avsevärt mycket ljud när man är sövd i ett mellanläge. Och jag har tagit in saker om resor, tävlingar och vin och så har saker gjorts om.
  Så den tystnad de ber om är för många olika saker. Och som Karibien säger, hur svårt är det att leva utan mobilen på IVA/uppvak.

  Till Abbe med familj, ,hoppas Abbe mår bättre med ingen mer Krubb eller illamående och att ni kan vara hemma över jul.

  SvaraRadera
 7. Ungefär som den t-shirt jag hade stresspackat ner i väskan när vi hastade in på BB när stella föddes. Jag snodde åt mig den som låg längst upp i högen. När jag sedan skulle byta från den jag haft på mig hela förlossningen som var full av blod och gegg så visade det sig att jag packat ner min röda t-shirt med en stor katt på som det stod "EAT PUSSY" på i stora blåa bokstäver.

  Så där lagom kul. Men roligt nu.

  Julkramar på dig och familjen,

  Klaus

  SvaraRadera
 8. Stod på teliabutiken med min 14 åriga sons trasiga telefon när han plödsligt fick ett sms. " HÅLL KÄFTEN KÄRRINGJÄVEL" ekade bland väggarna där inne. Han fick genst byta sms signal, Ögona böj!

  SvaraRadera
 9. Åh, hur ska jag börja.
  Det kommer bli långt. Herregud.

  Hej,
  Jag ramlade in här via en kompis som länkat till Heja Abbe i sin blogg.
  Jag läste det sista inlägget vilket vid den tidpunkten var när du lagt upp en video på Abbe innan operationen som skulle förbättra hans tal. Du skrev att du skulle sakna hans speciella språk samtidigt som du var glad över att operationen skulle äga rum.
  Men, kontrollfreak som jag är visste jag att jag MÅSTE läsa allt.
  Jag började någon dag innan julafton, och har försökt läsa mellan plugg, jobb och släktingar.
  Och nu är jag klar. Vartenda inlägg.

  Jag vet inte ens vad jag ska säga?
  Nu låter jag väl som alla andra, men jag har verkligen gråtit och skrattat om vartannat, ropat min sambo till datorn var tredje sekund, "du måste bara läsa det här, du måste bara titta på det här.."

  På julafton, hemma hos min pappa gick det inte längre. Jag gick ifrån bara för att läsa nååågra inlägg till. Pappa som inte fattat detta med bloggar tyckte jag skulle avsluta och komma till bordet igen.
  - Men pappa, du måste bara läsa ett inlägg...

  Vem tror du det var som satt och läste och läste och läste så att sillen nästan vaknade till liv på julbordet? just det, pappa...

  Du vet, när man läser en riktigt bra bok, så vill man aldrig sluta läsa, samtidigt som man blir mer och mer deppad ju närmre slutet man kommer, för då vet man att man snart inte får läsa mer. Men ändå kan man inte låta bli.
  Så känns det. Det var så härligt i början, jag visste att jag var så långt ifrån dagens datum. Plötsligt har jag läst klart och nu måste jag vänta på att du ska komma på att jag vill läsa mer! herregud.vad.jobbigt.

  Idag när jag började läsa kom jag till inlägget där Abbe dansar till skaka litegrann-låten. Jag lyssnade i mina hörlurar och det var så himla härligt att se Abbe i den videon.
  Såklart fastnade låten på hjärnan och jag trallade på här hemma "höger arm fram, höger arm bak.." och min sambo hakar på och rör sig till det jag sjunger, han har ju ingen aning om vad jag just har sett. Och det var så kul att just ha tittat på finaste Abbe och sen se min sambo på 32 bast utföra samma sak fast han egentligen inte vet vad han gör. Hahaha. Ja, fan vad kul.
  Så mycket glädje Heja Abbe har skänkt mig.

  Och dina bilder. Så grymma vinklar. Vilken fotograf!

  Och så den där himla storebrorsan. Han är så galet bedårande. Finner inga ord.

  Alltså, Abbemannen, abbebrorsan, abbemamman och abbepappan. Ni är så himla vackra allihopa.

  Tack som fan// Vanessa

  SvaraRadera
 10. Hihi...inte så lämpligt kanske...

  SvaraRadera
 11. Haha, den signalen har jag också haft. Även min far. Jag tycker bara den är enormt komisk men min far skämdes som fan när hans telefon började vråla "MÅTTE DJÄVULEN TA ALLA FRUNTIMMER!" inne på ICA. Han låtsades som att det var nån annan, haha.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.