Alla barnhjärtans månad.

22:55

I morgon är det februari igen och Hjärt- och lungfonden har som tidigare år en kampanj hela månaden med namnet Alla barnhjärtans månad. Jag gillar kampanjen, det vet ni redan, för jag vet vilken fantastisk nytta forskningen gör för Abbe och andra hjärtebarn. Jag hoppas mycket på att man hittar nya effektiva sätt att upptäcka hjärtfel tidigt och smidigare sätt att behandla barnhjärtan som inte blivit helt rätt från födseln. Men då behövs mer pengar.
Årets hjärtepin har designats av Mojje, barnprogramledaren ni vet. Den har dessutom fått sällskap av en reflex och ett hjärteband. De kostar trettio kronor styck och finns att köpa på Alla Hjärtans Lunch-restaurangerna, Allt för föräldrar (via hemsidan), Akademibokhandeln, EuroFlorist, Fazer Amica, Geggamoja, HeartStore, Hemköp, Hemtex, Kronans Droghandel, Lekia, Rabalder, Sportson och Vallentuna Centrum.

Och så finns det fina elektroniska hjärtat här till höger på bloggen som vi tillsammans kan hålla igång genom att sms:a och skänka en slant. Ett sms kostar trettio kronor. Det är ganska överkomligt tycker jag, så kan fler vara med och bidra. Kanske en gång i alla fall.

Förra året var det vi gemensamt här på Heja Abbe, som samlade in mest pengar till "Alla barnhjärtans månad" – drygt 9 000:-, det är något vi tillsammans kan vara väldigt stolta över tycker jag. Vad säger ni, ska vi försöka slå det i år? Fram till idag har ca 2800 personer svarat på min lilla bloggenkät (svaren lovar jag att redovisa snart). Tänk om alla skulle ha råd med ett sms var, då skulle det bli 84 000 spänn! Jeez! Det hade varit något.

I alla fall. Om du sms:ar BARNHJARTA 543 och ditt namn till 72901 så skänker du alltså 30 kronor till alla barnhjärtans månad. Dessutom dyker ett tack med ditt namn upp i hjärtat. Bara en sån sak.

Hjälp mig gärna att sprida. Blogga kanske? Sprida på Facebook, klicka här. Eller via Twitter, klicka här. Om du vill läsa mer om vad pengarna går till klickar du här.

Dessutom ska vi ha lite auktioner här på bloggen. Jag har fått riktigt fina grejer från underbara företag som vill hjälpa till och sponsra oss. Jag återkommer snart med detaljer. Stay tuned.

22 kommentarer

 1. Har skickat ett sms och dessutom tipsat på min blogg! Dock är den nystartad sedan två dagar med få läsare. Men kanske kan något sms dyka in iallafall!

  SvaraRadera
 2. Sådär, länkat både till inlägget om kampanjen och till din underbara blogg. Hoppas på en lyckad insamling!

  SvaraRadera
 3. Man skriver väl Heja Abbe som namn, så att Abbe får kredit för pengarna som samlas in?
  Jag gör det i alla fall.

  SvaraRadera
 4. Jag fattar ju nada! Sifferkoden är id för Heja Abbe. Ja, man lär sig. Nu är det i alla fall skickat.

  SvaraRadera
 5. Jag skickade först ett sms men då glömde jag skrivit i namnet, så då skickade jag ett till där jag skrev "Oj, jag glömde skriva mitt namn!" och till slut skickade jag ett med mitt namn. Tar ett par gånger innan man får det rätt ibland. ;)

  SvaraRadera
 6. Skickat, givetvis ♥

  SvaraRadera
 7. Kom igen!! Fler måste skicka in så Heja Abbe vinner!!!! :)

  SvaraRadera
 8. sjävklart skickat Suz

  SvaraRadera
 9. Inte kan man skicka SMS med ett utländskt telefonkort från utlandet...? Eller kan man det, utan att ge ytterligare trettio kronor till telefonbolaget?

  SvaraRadera
 10. Sms:at och länkat i min blogg! :-)

  SvaraRadera
 11. Jag skickade men glömde siffrorna efter "barnhjarta" så jag antar då tyvärr att det inte syns att pengarna är för att heja på Abbe... men det är skickat iaf :)

  SvaraRadera
 12. Som du skrev: att du önskar man kan hitta fel hos barn, speciellt hjärtat, säger ja med! Jag är idag 17 år, lever med enkammarhjärta- alltså hjärtfel! Dock har jag "enbart" detta... Men antar att ni är med i Hjärtebarnsföreningen? När Abbe sådanfall blir lite äldre kan han få chansen att vara med på lite läger som brukar vara populärt. Som Vässarö och Nordiskt! Jag har varit på Vässarö 2 gånger samt ett nordiskt läger, 2009. Om jag får ge "förslag" så är dessa läger bland de bästa som finns! Man får ju träffa lite annat folk än vad man kanske är mer van vid, lite anant som också har hjärtfel, bland annat. Tråkigt bara att han har åkt på mycket, men hoppas han mår prima ändå! JAG hejar på ABBE :D Vilken söting :p All lycka till honom och dig och alla :D KRAM Anna !!

  SvaraRadera
 13. sms skickat! och dessutom länkat på min blogg :)

  SvaraRadera
 14. Malin-L@hotmail.com21 januari 2012 kl. 20:55

  Hej!
  Hjärtebanden som såldes förra året är så fina, tyvärr fanns det inga när jag skulle köpa dom. Har du några att sälja?
  Önskade mig pinsen för i år (2012) och skulle få dom av min mamma för gott studieresultat för ht-11 :)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.