Svar sjutton till nitton.

22:51


Fråga:
Jag vet att det fungerar jättebra på dagis för Abbe, men hur går förberedelserna inför skolstarten i höst?
Svar:
Jag tror att jag svarar lite på den här frågan i det det fjortonde svaret. Förutom att vi har kontinuerliga samtal med rektor och personal så gör vi nog som de flesta föräldrar. Pratar om hur kul det kommer bli, försöker lära honom att bli mer självständig med vardagssaker som toabesök och påklädning till exempel. Vi läser mycket och försöker träna på bokstäver och siffror. Det är svårt att idag se om Abbe eventuellt kan behöva någon extra hjälp. Vi får ta det som det kommer.

Fråga: Ni har så fina omgivningar där ni bor, är ni ute och vintersportar och i så fall på vilket sätt?
Svar: Jag brukar åka långfärdsskridskor på sjöarna runt oss. Det går inget vidare i år eftersom snön kom så tidigt. Alltså blir det inte mycket vanlig skridskoåkning eller sparkutflykter på isen med killarna heller. Däremot tar jag mig en och annan längdskidtur. Vi har i år fått världens bästa pulkabacke precis utanför tomten som resultat av att de tagit ner träd, sprängt bort berg, och grävt ner avloppsrör. Jag bad dem att inte lägga några stora stenar i backen när de återställde så nu har vi en superlång, lagom brant och alldeles slät backe att susa ner med snowracer och pulka i. En liten lift och vi hade bannemig kunnat åka slalom också.

Det var väl allt. Och så ska jag köpa dubbdäck till mountainbiken.

Fråga: Vad önskar Abbe och Storebror för nyårsmeny?
Svar: Det här svaret kommer lite sent, men ändå. De önskade sig inget särskilt, men vi käkade hummersoppa till förrätt (som de inte ville smaka på) och tjälknöl på lammstek till huvudrätt. Båda killarna älskar lamm så den fick bra betyg.

4 kommentarer

 1. Vi har en kanonbacke på vår tomt som Hanna älskade att åka i (de få vintrar som hon fick uppleva med snö). Bland det första lillasyster Sara gjorde var att braka rakt in i lekstugan nedanför backen...Inte särskilt lyckat även om hon inte direkt slog sig. Hanna älskade som sagt snö. Den 16 oktober 2009 - två dagar efter hennes död - medan vi satt hemma och pratade med begravningsentreprenören började det att snöa! I Halmstad. 16 oktober....
  Har du gått ut med en förfrågan om vi läsare undrar över något ang er familjesituation? Apropå dina svar.
  Mvh
  Niklas Liliequist

  SvaraRadera
 2. Javisst, jag frågade i det här inlägget om någon undrade något.

  SvaraRadera
 3. Hej Abbepappan!
  Tack för svar på mina frågor. Måste vara härligt för killarna att ha en pulkabacke precis utanför dörren. Som barn och uppvuxen i Malmö, knatade vi i väg för att åka tefat (som vi sa' på den tiden) i Himlabacken i Pildammsparken. Den var superhög! I somras gick jag förbi den - knappt en tvärhand hög! Kan väl nästan inte kallas backe ens en gång.
  Lamm ja, det är något som jag tidigare ätit, men inte mer, förrän i år och jösses vad gott jag tycker det är. Kul att killarna redan nu uppskattar det som tog mig ett drygt halvsekel att förstå mig på.
  Ser fram emot att så småningom få läsa om Abbe som skolpojke.

  SvaraRadera
 4. TJÄNA PENGAR PÅ DIN BLOGG

  Har du någonsin undrat hur stora bloggerskor som Kenza, Kissie och Blondinbella tjänar pengar på sin blogg? Titta in på min sida så får du reda på hur och även hur du kan tjäna pengar på DIN blogg.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.