Hjälp!

09:34

Vid tretiden i går natt ringde telefonen. Yrvaken svarade jag och hörde en röst i andra änden säga "Hej är det Abbes pappa? Jag ringer från intensivvårdsavdelningen på Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus". Men herregud, måste de ha ett så långt namn, tänkte jag. Kom till saken. Från att ha sovit gott i min säng till en puls på 180 slag i minuten slungades jag på bråkdelen av en sekund. Jag var vettskrämd. "Ja, det är jag" svarade jag "vad är det, har det hänt något?" Han insåg nu vilken effekt hans påringning råkat få och sa "Ååh, nej det var inte mening att oroa er. Jag skulle bara säga att Abbe har åkt ner på avdelningen nu, så ni inte behöver komma upp hit i morgon och undrar vart han har tagit vägen"

Jag vet inte. Det är första gången jag har ett spädbarn liggande på en intensivvårdsavdelning efter en allvarlig hjärtoperation. Nattliga samtal från IVA är inget jag är van vid. Kanske borde jag bara lagt på, tänkt att det var ju positiva nyheter och somnat om?
Kanske det, men fan vad rädd jag blev.

2 kommentarer

 1. Hamnade egentligen här pga av sjuksköterskestrejken och ert inlägg "Abbe kan vänta" och blev sen fast, har börjat läsa från början (så gott det går med en 9-månaders som kräver sitt).

  Visserligen är man i behov av information, både positiv och negativ, i ett sånt läge ni befann i er här, men...kunde de inte väntat till närmare morgonen? Ni behövde ju er sömn och vila med och som sagt, ett samtal från IVA skrämmer upp en rejält kan jag tänka, även om det bara gäller en flytt! Eller...?

  PS. Du skriver jätte bra! Har inte läst mer om Abbe, men han verkar än så länge vara en fighter! Ska fortsätta nu, kommer kanske fler kommentarer... :-)

  SvaraRadera
 2. asg.
  stackars, allvarligt. Jag hade dött och kanske svimmat om det hännt mig (och jag har ju inte barn så jag kan inte ens föreställa mig) men det kanske inte var det smidigaste av samtal, eller den hälsosammaste tidpunkten. ^^

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.