Abbe vill också till doktorn. (?!)

23:30

I morse när jag skulle köra upp Abbe till förskolan för att åka vidare med hans bror till vårdcentralen, var Abbe ledsen. Han grät och var arg och sa:

– Yaa ill i-e ill aa-is.
– Vill du inte till dagis?
– Nää. Ya ill ohhså å-a ill o-orn.

Tänk att det är så viktigt att göra samma som storebror att till och med åka till doktorn lockar. Och det för en kille som knappt inte gjort annat sedan han föddes än hängt med olika specialister inom sjukvården. Med alla de jobbiga erfarenheter Abbe har i bagaget borde åka till doktorn inte ligga särskilt högt i kurs. Men uppenbarligen ligger brorsan så pass bra till att Abbe till och med kan tänka sig ett läkarbesök extra bara för att få göra samma som han. Gulligt.

Det blev dagis i alla fall i morse för Abbe, och han var nog rätt nöjd med det ändå när allt kommer omkring. Dessutom fick han sin beskärda del av sjukhus ändå på eftermiddagen. Eftersom Abbe tillhör de så kallade riskgrupperna var vi nämligen inne på Drottning Silvias så han kunde få influensvaccin.

Så fick man än en gång hålla sin gallskrikande älskling i ett stenhårt grepp medan någon stack en nål i hans kropp.

Men han fick i alla fall "å-a ill o-orn". Precis som brorsan.

Andra bloggar om , , , ,

9 kommentarer

 1. Vaccinerar de bara Abbe? Här vaccineras hela familjen, eller i alla fall dem man bor med. Influensavaccinet skyddar ju inte till 100%, så risken för att bli sjuk är mindre om alla vaccineras.

  Skönt att ha det gjort i alla fall, trots traumat. Usch.

  SvaraRadera
 2. Klart han ville hänga med brorsan! Känner igen det där - även mina barn kan plötsligt vilja följa med till tandläkaren eller doktorn om något syskon ska dit. Bara för att slippa hamna utanför. Hjärteknipande!

  Vi som bara har allergiker i familjen behöver inte vaccinera oss mot influensa. Och vi hoppas dessutom att vi ska slippa få den...

  /Monica

  SvaraRadera
 3. Hej! Vill bara säga "Tack" för att man får titta in hos Abbe. En underbar blogg! Jag har försökt att vaccinera mina barn 2 gånger utan att lyckas. Första gången gick inte för jag hade glömt att boka tid med sjuksköterskan (också). Andra gången hade vaccinet tagit slut. Nu väntar jag på att de ringer när de fått in mer... Så här fungerar det i Spanien. Å andra sidan så är sjukvården gratis.

  SvaraRadera
 4. Usch vi ska också till Dr, så vår 3½ åring får Influensa vacc. Ser inte fram emot det :S

  SvaraRadera
 5. Syskon. Can live with them. Can't live without them. ;-)

  /Klaus

  SvaraRadera
 6. Här var båda nöjda i morse. Treåringen fick gå till dagis efter några sjukdagar med hemska höstblåsor i munnen. Men han fick gå själv. Storebror är hemma med mig, med hemska höstblåsor i munnen och feber. Lillebror var stolt för att bara han skulle få vara med om eftermiddagens café på dagis, dit föräldrar är inbjudna. Storebror är nöjd för att han får vara med bara mig här hemma. Annars brukar de alltid vilja göra det som den andre gör.

  SvaraRadera
 7. PS - menade alltså inte att treåringen knatade iväg på egen hand till dagis utan att han får vara där utan storebror idag :)

  SvaraRadera
 8. Visst är det lustigt? Mathilda är likadan hon... trots att hon avskyr sina läkarbesök så måste allt vara lika som storebror! Och nu när jag är sjuk så tycker naturligtvis hon att hon också är det, och hävdar bestämt att hon måste gå till doktorn... men berättar minst lika bestämt att hon minsann inte behöver någon spruta :)

  Hoppas allt är bra med er. Jag följer er lite på avstånd, tittar in med jämna mellanrum för att uppdatera mig på Abbe-läget. Han ser så fin ut, med den rätta busglimten i ögonen :)

  /Anna (Mathildas mamma)

  SvaraRadera
 9. Är verkligen hemskt då man måste hålla fast de små. Blir så kluvet det är ju för en god sak men hjärtat brister ju nästan då de som du uttryckte det gallskriker. Min lille på !månad gipsas 1ggr / vecka och det gillas inte...

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.