Abbes teckenskola – del tre.

23:47På allmän begäran kommer här ett tredje avsnitt i Abbes teckenskola.

Abbe ska dricka äppeljuice med Movicol i, en medicin som förhoppningsvis får lite ordning på hans mage (Tack för alla tips, förresten). Två sugrör och bokläsning med stödtecken ska förhoppningsvis distrahera honom tillräckligt för att få i sig hela glaset. Om du lyssnar noga hör du kanske bekanta låtar i bakgrunden.

UPDATE:
Jag har märkt att inbäddningen av filmen här inte funkar helt hundra. Om du inte kan titta här på bloggen kan du klicka på den här länken istället.

Andra bloggar om , , , ,

45 kommentarer

 1. Vad duktig han är, det blir ju så äcklig konsistens av Movicolet. Jag hoppas att det får magen att må bättre.

  SvaraRadera
 2. gud så söt han är!

  SvaraRadera
 3. Jag har inte lämnat några kommentarer trots att jag läst och blivit berörd i ett år, men nu måste jag bara säga - vilken kille Abbe är! Så duktig på alla sätt och så rar. Ni måste vara mycket stolta! Tack för att vi får ta del av detta!

  SvaraRadera
 4. wow, va intressant att se! abbe är en grym lilleman. :)

  SvaraRadera
 5. Jag gillar de lätt bekymrade ögonbrynen på slutet...

  Videon påminde mig om en video som Rob Rummel-Hudson (http://www.schuylersmonsterblog.com) gjorde av sin dotter för några år sen, innan det blev klart vad hennes talproblem berodde på - hon var kanske två år och tittade på en teckenvideo och tecknade med, och han hade textat. Jag minns fortfarande parentestexten "We're still working on (något ord)".

  SvaraRadera
 6. Det där med medicin är inte lätt.

  Vad duktig han är - min son blankvägrar alltid.

  Kram Maud

  SvaraRadera
 7. Glömde säga - vi fick sputa in med de där dosetterna - inte kul.

  Kram Maud

  SvaraRadera
 8. Helt ljuvligt! Vilket underbart sätt att börja denna dag på, Abbe gör mig alltid så glad!

  Kram på er!

  SvaraRadera
 9. Min Oscar blev överlycklig över filmen. En annan kille som också tecknar. Vilken lycka.

  SvaraRadera
 10. åh så söt han är! och så duktig på att teckna!

  SvaraRadera
 11. Jag har världens sötaste kusin! Han är grym på sina tecken. Big up

  SvaraRadera
 12. Hej, relativt nybliven mamma här som legat sjuk i tre dagar och plöjt igenom hela Heja Abbe. Det tog - tre dagar. Och nu är jag så glad, bloggen gör mig glad, Abbe gör mig glad! Kärleken som finns i er familj gör mig glad. Erkänner härmed att jag är beroende av Heja Abbe.

  SvaraRadera
 13. jag såg inte skillnaden på bil och cykel. Är det ratt på båda men olika stora?

  SvaraRadera
 14. Shit, värsta duktiga killen! Heja Abbe! =)

  SvaraRadera
 15. Underbara underbara Abbe! Han dricker duktigt sin medicin och kan ju jättemånga tecken! Och jag tycker faktiskt att det inte är speciellt svårt att förstå vad han säger.

  Tack för en jättefin video som lyste upp dagen!

  SvaraRadera
 16. Abbe er så flink, men jeg syns også at pappan fortjener litt ros! Så fantastisk heldige de to guttene er som har en pappa som bryr seg så mye om dem. Det er dessverre ikke selvsagt i denne verden. Så rolig og snill stemme du har. Det er virkelig beundringsverdig at du klarer å holde på tålmodigheten og stå på tross alt.

  Ha en fortsatt flott dag! :)

  SvaraRadera
 17. Vilket tålamod, och vilken duktig kille! Han kommer nog att klara sig fint i livet med tanke på vilken underbar familj han har!

  SvaraRadera
 18. A, min döva kompis för att hon skulle titta, hon tittade tittade och sa vilket litet ja, hon sa monster men det var kärleksfullt menat, på teckenspråk. Om han var döv (helt teckenspråkig) skulle han vara en dängare nu. När hennes barn började på dagis då gick det fort, helt plötsligt var de om föräldrar med flera mil och de äldsta tecknar så fort och med slang och modetecken att föräldrarna kan vara sådär att vad i h-e, sa de nu och så tecknar äldsta ungen (15) nåt på väg ut genom dörren. "Såg du vad han tecknade?"
  "Inte ett jävla dugg".
  Teckenspråk, och jag kan förutom att jag bara nosar lite på tecken nu, 6 språk relativt flytande, ett av de mest fascinerande jag mött. Varför jag trodde att teckenspråk inte skulle, i sig, vara ett levande språk, förblir ett mysterium.

  SvaraRadera
 19. Siiter o bara LEEER..förundras över vilken otroligt duktig o go kille ni har.(usch vet hur movicol smakar!!) Tack för att"vi här" får ta del av ert liv tillsammans. förgyller dagen när man går in o läser o framför allt får en att vara tacksam för så mycket..kram till er alla i familjen

  SvaraRadera
 20. Åhh vad duktig han är! Jag är helt tagen av din blogg!

  SvaraRadera
 21. Till Abbe! Tack för att du har lärt mig lite nya tecken idag! På min sons förskola går det också en pojke som använder TAKK. När min son skulle börja där skulle vi välja ett tecken som han skulle "heta", det fick bli "blå" :-)

  SvaraRadera
 22. Så söt Abbe är!!

  SvaraRadera
 23. Åhh, man blir så glad! :) Shit! :D Han är ju så söt så man dör! Jag förstår verkligen inte vad han säger, det är ju helt facinerande att ni förstår faktiskt, men så blir det väl när man hör det ofta kan jag tänka mig. Nu har jag lärt mig lite tecken också! :)

  SvaraRadera
 24. Han är ju jätteduktig på tecken. och in kom medicinen.

  SvaraRadera
 25. Jag blev imponerad att Abbe kunde så många tecken. Hur länge har ni hållt på med det?

  Tyckte mig höra att Abbe pappan lät lite fökyld också? Krya på dig!

  SvaraRadera
 26. Vilken härlig rivig röst han har emellanåt, blandat med den väldigt mjuka som han säger bäbis eller sjunger den där vaggvisan i en annan film...

  Fattar inte heller vad han säger, men när du tolkar trillar det på plats.

  Tycker också att din röst är väldigt lugn och behaglig och att du verkar vara så fin med pojkarna.

  Kul att få se en skymt av storebror också - mer Abbefilmer när tid finns!

  Kram

  SvaraRadera
 27. Åh vad jag gillar dessa filmer :) Trevlig helg önskar jag hela heja-Abbe-familjen!

  SvaraRadera
 28. Abbe är verkligen helfestlig. Ni borde göra fler sånna här filmer och visa för anadra döva som någon form av utbildning. På Bolibompa tex.
  Hur som helst. Ni är grymma hela familjen!

  SvaraRadera
 29. Han är ju jätteduktig! Vad är det för bok? Egen komponerad eller finns den att köpa?

  SvaraRadera
 30. Så duktig han är på tecken(och ta medicinen!).. Kram på er!

  SvaraRadera
 31. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 32. Jag vill inte förringa mamma och pappa Abbes insatser för Abbe med TAKK, eller att användningen av TAKK ska uppmuntras för barn vars språkutveckling kanske inte, av olika anledningar, inte är den bästa. Men TAKK och teckenspråk är två olika saker. TAKK är stöd till tal, till svenska, mer av en metodik medan teckenspråk är en språk med en grammatik som skiljer sig från svenskans. Jag har dagar när jag har tecknat så mycket att jag känner mig extra känslig eller avstår från at skriva svenska eftersom jag rent grammatiskt inte får ihop det.
  Många av de tecken som Abbe visar och tränar med sina föräldrar finns i teckenspråket, men inte alla. Det är därför som jag tror att Abbe skulle vara i stort sett flytande i teckenspråk vid det här l aget om han hade haft en total hörselnedsättning. Inte för att jag önskar någon dövhet. Men jag ser och jämför mina egna barns språkutveckling.
  Då teckenspråk är ett eget språk så finns det tecken som helt enkelt inte är möjliga att översätta till svenska/TAKK.

  - Anouk - själv döv. Ett tips; logga ut från kompisens google konto.

  SvaraRadera
 33. Härlig film! :-)
  vad jätteduktig Abbe är, både med tecken och läbbig medicin!

  SvaraRadera
 34. otroligt duktig är Abbe! Jag har själv lärt mig teckenspråk så jag vet hur svårt det är! Duktiga duktiga Abbe!

  SvaraRadera
 35. Han är ju helt fantastiskt duktig! Tänk alla hans jämnåriga som inte har haft alla dessa motgångar som han har haft - och som bara kämpar på med sitt vanliga språk - och han kan två!

  Otroligt vilken kille!!

  SvaraRadera
 36. Du är en fantastisk far till dina barn, tänk om det fanns fler människor som du!

  SvaraRadera
 37. Åh, vilken kille! Han är ju bara för go. :0)

  SvaraRadera
 38. Jag får rysningar över hela armarna när jag hör vilken vänlig och mild röst du har till dina barn. Han är verkligen duktig din lilla son. Förresten så vill jag säga att din blogg är den bästa jag någonsin läst och jag läser hela om och om igen. Tårar rinner ner för mina kinder, både för att jag tycker synd om er men även glädjetårar. Har därför sagt till ALLA jag känner att rösta på dig imorgon för du förtjänar verkligen det här! :)

  SvaraRadera
 39. Äntligen!! vad duktig han är, nu ska jag sitta här och plugga! :D Tack!

  SvaraRadera
 40. Jag är också en av dem som läst bloggen i något år nu (utan att kommentera). Men jag måste bara säga vilken jätteduktig och härlig kille Abbe är! :)

  SvaraRadera
 41. åh, äntligen en film till! :) abbe är fantastisk! och du med abbes pappa! man blir helt tagen av allt du skriver! kram hanna-mia

  SvaraRadera
 42. Tips.
  Om ni ska lära abbe stödtecken, så finns det super bra DVDfilmer med sånger och ramsor med stödtecken.
  Min lillasyster älskar dem, och har lärt sig massor via dem.
  http://landskronavision.se/butik/catalog/index.php?cPath=21_25
  På deras sida finns även böcker och annat.

  SvaraRadera
 43. Hej
  En jättefin film, med massor av inpiration både till barn och föräldrar.
  Ett litet tips så här i juletid. Det finns en julkalender med svenska handalfabetet på www.ellas.se I vänsterspalten hittar du julkalendern.
  /Bibi

  SvaraRadera
 44. nej så söt han är! och verkligen jätte duktig. din blogg berör mig jätte mycket, den är bäst helt enkelt!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.