På tåget.

10:09

Det var lätt kaotiskt på centralen. Ett stort elfel hade gjort att tågen var över en timme försenade.

Men nu sitter vi på tåget. Vi bokade om och kom iväg strax efter klockan nio som det var tänkt, fast med ett timme tidigare tåg. Eh...ja du fattar?

Funderar lite på en sak. Varför finns det inga taxichaufförer som hittar i Stockholm nu för tiden?

8 kommentarer

 1. Tänk det har jag också undrat många gånger.
  Jag har en gång åkt från mitt hem till Södersjukhuset och jag bor ganska nära (bara en vik i mellan) och jag fick meddela hur chauffören skulle köra dit.

  Min mans pappa var taxichaufför i en mindre ort när han levde och både min man och hans bror hjälpte till på lediga dagar och innan de fick köra taxi var det prov som skulle göras av den lilla stadens gatunät och orterna runt den lilla staden också.
  I och för sig är Sth stort men lite borde de i alla fall fatta.
  Nu har de flesta chaufförerna i och för sig GPS men det är inte alltid dessa är rätt uppdaterade tyvärr.

  SvaraRadera
 2. Det är tekniksjukan. Det som inte finns i GPS:en finns inte i verkligheten heller. D v s chaufförens verklighet. De är för många och för dåligt uppdaterade, helt enkelt.

  SvaraRadera
 3. ...och med GPS bryr man sig inte längre om att lära sig hitta. Skulle till "DN-skrapan" häromdagen - inte ens detta riktmärke visste taxinchaffisen vad det är och var den låg...

  SvaraRadera
 4. Svaret är: GPS.
  Väldigt synd.

  SvaraRadera
 5. Nästa gång du kommer och håvar in pokaler i Stockholm kan jag köra runt er istället! Jag hittar nästan överallt...

  SvaraRadera
 6. För att GPS:en är inställd på svenska och så vitt jag vet pratar man inte svenska i de länder som chaufförerna kommer ifrån..??
  Men jag tycler Sthlms taxichaufförer är jättebra.
  Eller...det kanske beror på att jag inte hittar själv..??
  Undrar hur många mil man åkt i onödan?

  SvaraRadera
 7. GPS:en blir ju oftast ett hinder... Enligt stockholms två största taxibolags gps:er så bor jag i en hydda i skogen... Min gata finns, men gatunumret ligger typ en km från det egentliga läget... Frustrerande! Jag: "Vänster här framme blir bra" Chaufför: "nej nej, höger..." Jag: *djup suck...* De borde kanske ana att jag hittar hem till mig själv...

  SvaraRadera
 8. Det är en fråga alla ställer sig... För att åka taxi i Stockholm krävs inte bara att man hittar rent geografiskt, utan även att man har koll på alla enkelriktade gator och alla vägarbeten så att man kan lotsa chauffören rätt. Oj, nu fick jag plötsligt huvudvärk...

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.