København

23:53

Här följer en kort-kort resumé av helgen:

Fredag
Körde bil ner, via Öresundsbron. Hittade hotellet precis lagom till skymningen. Superläckert hotell med cool arkitektur, snygg inredningsdesign och fem stjärnor. Ett ombyggt före detta varuhus. Parkerade bilen utanför, gav nyckeln till portiern och så körde han iväg och parkerade bilen i ett garage. Lyxigt.

Lite senare åt vi middag på en restaurang som heter Cofoco (Copenhagen Food Company). Riktigt bra mat till en mycket rimlig peng. Förrätt, varmrätt, ostar, dessert och viner för under tusenlappen på två pers. Rekommenderas. Promenerade hemåt och slank in på julemarked på Tivoli. Men är man van vid Liseberg så ter det sig lite fattigt. Strunt samma, det var mysigt ändå och vi fyndade lite kugler och annat julpynt som såldes ut med 70% rabatt.

Lördag
Hotellfrukost. Lång, härlig hotellfrukost. Danska bacon, äggröra, färsk frukt, färskpressad juice, yoghurt, gott bröd med massor av olika pålägg och cafe latte. Och danskt wienerbröd. Såklart.

Uppfriskande promenad genom stan till Triangeln Østerbro och Normann Copenhagen. Ett måste för alla design- och interiörintresserade. Där har de ett stort showroom/butik med dels deras egna produkter, men också annan bra design. Vi gick därifrån några tusenlappar fattigare men väldigt glada.

Slängde in det vi handlat på hotellet, tog en öl på Café Blanc och ut igen. Udsalg på Tiger of Sweden, och så blev det ett par brallor till mig där. Vidare till Strøget och Illums Bolighus. Ännu ett mecka för designintresserade. (Känner att vi låter lite insnöade nu.) Hittade några små kul grejer även på deras udsalg.

Hade tänkt ta en sen lunch med goda smørrebrød istället för middag så vi knallade iväg till klassikern Ida Davidsen. Men där var stängt. Samma gällde för Told og snaps. Och Kanal Cafeen. Vi började inse att det nog var kört med smørrebrød. Där stod vi i blåsten i Nyhavn och började bli rejält hungriga. Där finns ju massor av restauranger men risken för turistfällor är ju enorm. Dvs högt pris, dålig kvalitet.

Vi gick en bit, korsade Kongens Nytorv och svängde in på en gata som hette Hovedvagtsgade. Där låg en restaurang som hette E-go. Vi chansade och chansade rätt. Stället var kanon. Bra mat, bra vin, bra service skön miljö. En riktig vinstlott, som jag gärna rekommenderar om ni letar efter mat i det området. Några hundralappar dyrare än fredagens besök på Cofoco, men väl värt det.

Hem till hotellet, svidade om och tog en cocktail på hotellets coola Bar Rouge. Tydligen superhipt om man läser på aok.dk. Vad vet jag? Bra DJ och bra cocktail var det i alla fall. En drink räckte. Bara så att vi kände att vi hade möjligheten.

Söndag.
Hotellfrukost igen! Checkade ut, fick bilen levererad och körde norrut längs kystveien. Stannade på Louisiana och tittade på Richard Avedons bilder. Grym fotograf. Färjan till Helsingborg och sedan hem för att lösa av mormor och "morfar" som passade killarna. Tack till dem. Och tack till farmor och farfar för bidraget vi fick för ett tag sedan.

Andra bloggar om: , , , , ,

4 kommentarer

 1. Gud! så härligt ni hade det! Lite avis blir man allt! Visst är det skönt att vara utan barnen men man längtar ju! Man måste få unna sig lite tid :) Gott nytt år!

  SvaraRadera
 2. Jag bara måste åka till Köpenhamn. Alldeles för länge sen jag var där. Låter som ni haft det helt underbart. Härligt! Gott nytt år till dig och familjen!

  SvaraRadera
 3. Låter underbart! Härligt att ni kom i väg till K-hamn :)

  Gott Nytt År!

  /Jes

  SvaraRadera
 4. Det var ett tag sedan man var där sist.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.