Kösystem inom sjukvården.

22:37

Vi får en kallelse per post. På den finns ett datum och klockslag då vi ska träffa doktorn.

Vi kommer dit tio minuter innan, får ta en kölapp och sitta ner och vänta. Tiden närmar sig. "Pling-plong"– det är vår tur och vi får gå fram och anmäla oss i kassan. Personnummer, namn och varsågod och sitt i nästa väntrum. Tick tack, klockan går. Sedan dröjer det ytterligare ett tag och så kommer någon och ropar "Abbe, varsågod".

Tjugo minuter efter avtalad tid.

Men varför?

Andra bloggar om: , ,

6 kommentarer

 1. Tittar in emellanåt för att se hur det är med er. Glad at se att Abbe mår bra! Härliga bilder på Abbe och änglaspelet.
  Men stackars Abbes storebror! Har också suttit i bilen med försvånat otröstligt barn som kräkts ner överallt... usch... Hoppas han fick rätt medicin och snart mår bra igen! Förstår verkligen att det känns som om det är nog nu. Hoppas ni får en lugn, skön och frisk andra halva av december, och en underbar jul!
  Varma hälsningar: Anna, Mathildas mamma

  SvaraRadera
 2. Jag har också funderat på detta länge. Och inte kommit fram till någonting. Men det är konstigt. Mycket konstigt.

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Har läst din fina blogg och har bara en kommentar: Vissa barn, och särskilt barn med speciella behov, väljer sina föräldrar - med stor omsorg! Hälsningar AM

  SvaraRadera
 4. Det här har inget med det här inlägget att göra men i varje fall. Jag har läst om Abbe nu ett tag. Härligt att han mår bra. Jag ska i varje fall bli inlagd, imorgon för första gången i mitt 15-åriga liv för mina leder bråkar. Jag är nästan hela tiden sketrädd men när jag läser här slappnar jag av lite grann. För om Abbe kan, kan jag med! Tack.

  SvaraRadera
 5. En liten reflektion från andra sidan av vården. Igår kom 50% av mina patienter försent minst 10 minuter, och vi har inget krångligt system som kräver nummerlappar, flera väntrum etc utan man bara kommer in genom ytterdörren och så blir man omedelbart hjälpt. När som igår första patienten kom 15 minuter försent och varje patient har 30 minuter till sitt förfogande inklusive att doktorn skall uppdatera sig, prata med barnet och föräldrarna, göra undersökningen, beställa prover, skriva recept, remisser och diktera journalen så kan det ibland vara omöjligt att arbeta ifatt med annat än att skippa lunchen. Kanske är "därför" svaret på ditt varför...

  SvaraRadera
 6. Hej syrran. Det var inte meningen att vara taskig. Förseningarna kan jag förstå att de uppstår. Sena patienter, barn som behöver mycket tid för att samarbeta och så vidare. Det är egentligen inte det jag förundras över. Jag undrar varför man behöver ta en lapp för att få sitta i kö för en bokad tid. Borde man inte bara kunna gå in och sätta sig i väntrummet?

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.