Prioriteringar.

11:06

Ibland måste man välja. Eller rättare sagt välja bort. Prioritera. Som småbarnsförälder känns det som man håller på hela tiden och prioriterar. Oftast till barnens fördel.

Idag stod jag inför en sådan där skitjobbig valsituation. Det är Lucia och killarna skulle så klart ha lussefirande på dagis. Det är alltid kaotiskt, med trilskande stjärngossemössor i vinden, tärnljus som inte funkar och barn som sjunger sångerna lite huller om buller. Och det är just det som gör att man alltid står där med en tår i ögat. Jag vill inte gärna missa det.

Samtidigt hägrade ett annat event. I går kväll utsågs Sveriges Bästa Reklambyrå på en gala i Stockholm. Och eftersom jag jobbar på en sådan – som dessutom var nominerad – ville jag vara där. Men att ta sig från Stockholm till Göteborg efter klockan nio på kvällen låter sig inte göras. Alltså var det sova över som gällde och missa lussefirandet på dagis.

Suck. Prioriteringar. Det känns som att hur man än gör blir det inte rätt.

Hur gick det då? Jo, jag åkte till Stockholm. Abbe och storebror blev sjuka med feber, hosta och huvudvärk, och fick alltså vara hemma. Utan lussefirande. Själv sitter jag på tåget hem från Stockholm, med ett diplom där det står att min byrå är den bästa i Sverige!

Visserligen lider jag med både killarna och mamman som fick vara hemma med små sjuklingar, men den här gången kan jag inte låta bli att känna att jag gjorde rätt val.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

12 kommentarer

 1. Stort grattis! Antar att du jobbar på GOSS ;)
  Hoppas de små kryar på sig snabbt! /Johan

  SvaraRadera
 2. Heja Abbes Pappa!
  Vad fantastiskt bra att du unnade dig och åka till Stockholm och vara med och få pris!
  Jag är helt övertygad om att du och din fru gör allt och lite till för era barn. Men ibland behöver man få göra något för sig själv för att må bra. För mår du/ni bra så mår barnen bra.
  Stort grattis till utmärkelsen! Och en massa krya på er hälsningar till barnen från Sydney!//Kicki

  SvaraRadera
 3. Stort grattis! Brukar alltid föra med sig lite nya kul kunder och uppdrag. Ni har gjort bra grejer. Känner till er sen tidigare. Visste dock inte att det var du (och ditt gäng) som stod bakom det hela :-)

  SvaraRadera
 4. GRATULERER!!! I blandt må man også ta seg lov til å velge egoistisk for å kunne være en god forelder. Og du har jo dokumentert i denne bloggen hvor god pappa du er for barna dine. Så ikke tenk på å ha dårlig samvittighet en gang!

  SvaraRadera
 5. Klart du gjorde rätt val! Grattis! Hoppas barnen kryar på sig snarast! // Ellen (en nykomling som just läst sig i kapp!)

  SvaraRadera
 6. Nu har jag läst hela bloggen och berättelsen om Abbe. Jag har gråtit och jag har skrattat, jag har återberättat saker till min man och jag har visat min dotter filmer på Abbe. Ella, min dotter har precis återvänt till Nalle Puh efter att i säkert en kvart stått här och tjatat om att få titta mer på bebisen som sjunger (Abbes uppsjungning inför hans Idol karriär).

  Du träffar så rätt i många av dina betraktelser och du skriver så bra om allt det svåra. Inlägget om det skånska logopeden gav oss många skratt här hemma :) min man och jag är båda icke skåningar men har bott i många år i skåne och vi kan se framför oss och förstå Abbes frustration och konfunderade min när han skulle tyda det som han absolut inte hade en chans att förstå ...

  Jag hejjar helt klart på Abbe och på er, Abbes familj. Jag kommer att fortsätta titta in till er då och då.

  ... och sjuka barn på lucia vet jag tyvär för mycket om. Vi ska lussa hos farmor och farfar ikväll, som kompensation. Ella vill så gärna ha sin tomtedräkt och sjunga tipp-tapp.

  SvaraRadera
 7. På något sätt blir det till det bästa ändå.
  STORT Grattis!!!!!!!!
  Fam Snygg

  SvaraRadera
 8. GRATTIS
  Du tog alldeles rätt beslut.
  Min man hade nog samma problem som dig som tog flyget till Kuala Lumpur i måndags kväll och på tisdag morgon ramlade Linnéa och slog sönder läppen, natten till onsdagen fick Agnes magsjuka så hans missade Luciafirande blev inte av ändå för mina tjejer. Men min mamma kom idag och passade tjejerna som idag mår bra och jag fick gå till frissan och gör mig fin i håret.

  Tack igen för din fina blogg och att du skriver så kärleksfullt om dina barn.

  SvaraRadera
 9. WOW! Grattis! *ler*

  Nånstans måste man helt enkelt få må bra även som yrkesmänniska, känna att man faktiskt är bra på mer än att vara förälder!

  Häftigt... Hoppas diplomet får hedersplats, antingen i hemmet eller på jobbet! Och hoppas pojkarna kryar på sig och får hålla sig friska över helgerna som väntar!

  /Cina :)

  SvaraRadera
 10. grattis grattis! vad roligt för er!

  SvaraRadera
 11. Tusen tack för alla gratulationer, det är jättekul.

  Ingen dum gissning, Johan.

  Välkommen hit Ellen och Teresa.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.