Min egen Blixten.

21:18


Vi var på habiliteringen idag. Det är de som ska ha den lite mer löpande kontakten med Abbe och oss när alla specialister lagt in en lägre växel. Så här står det på hemsidan:

"Habiliteringen ger stöd och insatser till barn- ungdomar och vuxna med varaktiga funktionshinder. Stöd ges även till anhöriga och berörda personer i närmiljön. Habiliteringen har personal med särskild kunskap om funktionshinder och om hur det kan påverka vardagslivet."

Vi träffade i alla fall (ännu) en ny doktor. Han verkade jättebra och lovade att hjälpa oss att styra upp så att saker och ting funkar bättre på barnkliniken hemma. "Jag ringer och pratar med dem, sådär ska det inte fungera. De här barnen är prioriterade", sa han. Så befriande.

Vi var lite tidiga. Han var lite sen. Så Abbe passade på att cykla trehjuling i rallyfart i korridorerna. När han cyklar fort är han alltid Blixten McQueen. Snabba tuffa Blixten.

Doktorn kom, tog i hand och presenterade sig. Så gjorde också vi. "Hej, jag är Abbes pappa och heter så och så". När mamma också presenterat sig klev Abbe av trehjulingen, stegade resolut fram till doktorn, sträckte fram handen, hälsade och sa "Ihss-a-iiin".

Mamma och jag gapskrattade och jag blev alldeles varm i hjärtat. Doktorn log lite och frågade på väg till rummet; "Vad kallade han sig?"

– Blixten McQueen, sa mamma och jag stolta i kör.

Andra bloggar om: , , , , ,

5 kommentarer

 1. Hej, jag kunde inte låta bli att skratta åt den här episoden, då jag har en två - årig son som också är helt frälst i "Bixten MaKween".

  Han kallar färgen röd för "Bixten MaKween värg" ( jag får väl hoppas att han ändrar på detta till 4 - års kontrollen på BVC, *ler* ).

  SvaraRadera
 2. Att denna Blixten är så poppis :)
  Min tvååring kallar den för Blixten Maaschin. Han fullkomligt älskar filmen och alla bilarna. I topp "Maaschin och Bärjan".
  Hoppas ni får en härlig jul med barnen!

  SvaraRadera
 3. Vackra lilla underbara unge!
  Kan inte låta bli att gå tillbaka och läsa dina gamla inlägg.
  Heja Abbefamiljen!

  SvaraRadera
 4. Har precis börjat följa bloggen och har gråtit, skrattat och förundrats med er under resan ni gjort. Vilken fantastisk kille ni har, förstår att ni är stolta över honom! Jag är ganska ny i mitt jobb som sjuksköterska på en neonatalavdelning och har funnit att det hjälper mig mycket i mitt jobb att läsa om föräldrars upplevelse att få ett barn som av någon anledning behöver extra vård, men jag måste säga att ingen hittills har berört mig som Abbe :-)Det är lätt att fastna i det medicinska, speciellt som ny, men nu tänker jag betydligt mer på föräldrarnas upplevelse och hur man kan göra deras vardag så bra som möjligt. Heja Abbe (och hans toppenföräldrar)!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.