Abbe hittar en skatt.

23:09Storebror hade beställt en stooor skål med godis till kvällens melodifestival. Efter lite förhandlingar bestämde vi att han skulle hoppa över sitt lördagsgodis då Abbe fick sin ranson, mot att vi skulle ha den där skålen senare på kvällen. Det var så mysigt förra gången.

Sagt och gjort, när Abbe somnat gick vi ner och satte oss framför TV:n med vår jätteskål och tittade på spektaklet från Karlskrona. Någon gång i höjd med andra låten kom Abbe tassande. Han hade vaknat, och ville vara med.

Du skulle sett hans blick när han fick syn på skålen. Herregud. Abbe som har världsrekord i att snabbast vräka i sig en ask Pim Pim, höll på att svimma av lycka. Det mumsades och smaskades så käften stod i åtta hörn. Jag blev tvungen att ta bort skålen till slut.

Abbe må ha ett track record som svårmatad. Men han älskar "unnis".

Andra bloggar om: , ,

14 kommentarer

 1. vilken underbar bild!!

  SvaraRadera
 2. Haha det är helt rätt av Abbe, man ska njuta av livets goda!

  SvaraRadera
 3. Med det greppet om (gelé)ormen får han den galne krokodiljägaren fr Australien, att blekna :)

  //U

  SvaraRadera
 4. Det ser härligt ut! Jag minns faktiskt den där känslan själv... :)

  SvaraRadera
 5. Klart han inte kan missa godisskålen! Min äldsta har en väl utvecklad förmåga att lukta sig till godis och vaknar därmed ofta när vi vuxna plockar fram vårt snask!

  SvaraRadera
 6. Jag håller med de andra, bilden på Abbe är otroligt bra och kul. Jag har en undran till, du kanske har skrivit om det men jag har inte läst det;).. Har Abbe någon form av assistent på förskolan (är väl så dagis heter nu) eller är det de vanliga pedagogerna bara?

  fred & kärlek

  SvaraRadera
 7. Hahaha. Tror du han kände sig lurad? Min fru har gjort så mot mig nån gång;)

  SvaraRadera
 8. Hahaha "så käften stod i åtta hörn"
  Vilket hörligt uttryck, jag kan inte sluta småskratta och le för mig själv här.

  /Hanna

  SvaraRadera
 9. Underbart!!! Undrar hur min äldsta (2 månader yngre än Abbe) skulle reagerat om hon hade sett en sån skål ... hon har fortfarande inte ätit godis, men snart tror jag inte att det går att undvika längre. Fasar för att hon kommer att älska det, precis som sin mor ...

  Klart han ville vara med och titta (och äta!)!

  SvaraRadera
 10. Jag ville bara säga att jag blev så glad av den fina roliga bilden på Abbe som dyker ner i godisskålen:) Jag känner mig ofta likadan, överlycklig över en skål med godis!:) / Malin

  SvaraRadera
 11. Anonym1: Visst e han go.

  Anonym2: Exakt!

  Ulrica: Hahaha, ja det har du rätt i.

  Syren: Tackar.

  Hosanna: :-)

  Emma: Javisst. Jag med.

  Lillasysteryster: Han lyckades ju dessutom får BÅDE lördagsgodis på dagen då storebror avstod OCH stora skålen.

  Sandra: Nej. Än så länge har han bara den ordinarie personalen och det funkar bra. Men vi får se. Behövs mer resurser får vi väl försöka lösa det på något sätt.

  Isabellapappan: Vilken lömsk fru!

  Hanna: :-D

  Tess: Det var inte dåligt att ni lyckats hålla det borta så länge. Det blir svårare med er lilla tror jag, när storasyrran får...

  Malin: Tackar. Och du, ven gör inte det?

  SvaraRadera
 12. Åh gud! Jag skrattar nästa så att jag gråter lika mycket som jag gjort till mera dystra inlägg här på bloggen... Vilka härliga ungar ni har!!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.