I backspegeln.

21:30

För en halv evighet sedan fick jag en utmaning av Ulrika. Sedan kom "the skidresa from hell" emellan och inte förrän nu har jag hunnit ta tag i utmaningen. Den går ut på att berätta vad jag gjorde för fem, tio, femton och tjugo år sedan. Huh, minns jag det?

Så här ungefär tror jag:

1988
För tjugo år sedan jobbade jag som originalare på inhousebyrå på ett av Sveriges största klädföretag. Gnuggisar, reprokamera och vaxmaskin var min vardag. Vid den här tiden köptes en Mac in. Ingen visste riktigt hur den skulle användas, men jag anade att det här måste jag lära mig. Eftersom jag och min kompis som bäst planerade en sån där obligatoriskt långresa till sydostasien och nya zeeland året efter, satt jag kvar på jobbet efter arbetstid och pluggade alla programvarorna. Ett smart drag visade det sig senare.

1993
För femton år sedan bodde jag i England. Jag pluggade Graphic Design and Communication Media. Det var en rolig tid. Tillbringade otroligt mycket tid på skolan, men även på puben i ärlighetens namn. Varje torsdag var det college party, olika klasser samlade pengar till sin graduation show. På ett art college sparas det inte på krutet när det gäller teman, inbjudningar, dekorationer och dj:s. Så en gång i veckan målades skolans matsal om från golv till tak.

1998
För tio år sedan jobbade jag konstant. Två kollegor och jag hade startat reklambyrån som då bara var två år gammal. Vi var där jämt. Dygnet runt. Någon enstaka semestervecka och knappt någon lön. Men det var väl investerad tid skulle det visa sig. De helger jag var ledig tillbringades i Olso eftersom jag på den tiden var tillsammans med en norsk jente. Vi pendlade i sju år, men strax före millenieskiftet gav vi upp och skiljdes åt.

2003
För fem år sedan hade jag varit ihop med min blivande fru i knappt tre år och just blivit pappa. Storebror skulle snart bli två månader och allt var väldigt spännande. Då visste jag inget om att han om två år skulle få en liten bror. Och att det skulle bli en Abbe. Byrån tuggade på i fin stil. Då visste jag inget om att den om två år skulle få ägg. Och att de skulle vara av guld.

Och så var det dags att bolla vidare utmaningen. Många bloggare är ju så unga att de knappt fanns för tjugo år sedan, men jag få gissa mig fram helt enkelt.

Hur ser er historia ut Saravillfara, Tonårsmorsan, Fredo, HedgehogSara, Lillasysteryster och Masarinmamman?

Andra bloggar om: , , , , , ,

7 kommentarer

 1. Snälla snälla, kan du inte utmana Masarinmamman också? Jag är så nyfiken på henne!

  SvaraRadera
 2. Ja, det har du rätt i. Det är jag med. Hon skriver så underbart härligt om sin lilla masarin och de andra.

  Bra tänkt, hon är utmanad.

  SvaraRadera
 3. Inlägget klart! Tack för utmaningen:

  http://tonarsmorsa.se/2008/03/20/tillbakablickar/

  Kram och glad påsk till er alla!

  SvaraRadera
 4. Oj, så spännande att ni vill se också i min backspegel!

  Jag lovar återkomma inom kort!

  SvaraRadera
 5. Nu har jag också vandrat bak i mina minnen. Svår men rolig utmaning!

  SvaraRadera
 6. Tonårsmorsa: Snabbt jobbat, tackar.

  Hedgehog-Sara: Man tackar, spännande.

  Masarinmamman: Vad kul. Ska genast in och läsa.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.