Dödens grupp.

22:55

Så var det dags igen. I Karlskrona. Resultatet föga överraskande, men kanske det mest svårtippade hittills. För en gångs skull höll kvällen en hyfsad nivå utan några riktiga bottennapp.

Mr Luuk har blivit kändis även hos min lilla femåring här hemma. När Magnus Carlsson kom in och körde ett litet försnack sa storebror:

– Men, vem e det där?
– Han heter Magnus och har varit med i melodifestivalen förut, sa jag.
– Men var är Christian Luuk?

Här följer en kort resumé enligt Abbes pappa:

Niklas Strömstedt - "För många ord om kärlek"
Trött, meningslöst, Strömstedskt.

Calaisa - "If I could"
Duktiga, bra sång. Given på Lugna Favoriters spellista.

Daniel Mitsogiannis - "Pame"
Vad ska jag säga? Greklands bidrag, på engelska.

Linda Bengtzing - "Hur svårt kan de va?"
Redan vid presentationen sa storebror:
– Hon kommer att äga fett.
– Va?! sa jag och undrade om han verkligen visste vad det betyder. Jag menar, han har nyss fyllt fem.
– Ja, det betyder att hon är jättebra.
– !!!
Låten var ju rivig och så. Det första jag tänkte på var att det rimmade på "Jag ljuger så bra". Är det ett bra betyg?

Nordman - "I lågornas sken"
Säga vad man vill om Nordman, men så dålig var den faktiskt inte.

Sibel - "That is where I'll go"
Kvällens Jennifer Rush – "I am your lady". Snyggt och så, men den gav mig ingenting.

Fronda - "Ingen mår så bra som jag"
Lustans Lakejers gamla låt "Män av skugga" framförd av en kollaboration mellan Les Négresses Vertes och Östen Mä Resten.

Charlotte Perrelli - "Hero"
Proffsigt. En given radiohit antingen man gillar den eller inte. Jag måste dock berömma SVT för den snygga lösningen med svartvit Charlotte mot blå bakgrund i början. Och så hade hon lånat Carolas Stormvindfläkt.

Kvällen besvikelse blev Björn Gustavsson enligt min mening. Efter att ha ägt fett (för att använda storebrors ord) i tre veckor, tycker jag dagens insats var rätt meningslös. Spela full är varken speciellt originellt eller spännande. Robert Gustavsson gör det titt som tätt och senast igår kväll gjorde Felix Herngren det i "Hjälp". Okej, det fanns ljuspunkter men, bättre kan du Björn. Det har du visat tidigare.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

3 kommentarer

 1. Hej!
  In från utsidan - jag har inte sett Björn Gustavsson tidigare, men jag tycker att han gjorde ett utmärkt porträtt av dagens egotrippade ungdom, som tror att fylla är meriterande. Kanske gick ironin inte fram bara för att det är så vanligt att man skrattar åt berusade killar. Sett såsom i en spegel borde hans inslag bita på tjejer och killar i hans egen ålder.
  Sarastro

  SvaraRadera
 2. Blev också besviken över att Björn inte presterade bättre.
  För övrigt vann säkert "rätt" låtar även om inte jag gillade dem. Jag är ju Frondafreak så...;)

  SvaraRadera
 3. Hej.. har läst och läst och läst och läst i timmar.. jag är helt tagen. Det är en underbar liten kille ni har. Studerar nu till sjuksköterska och min dröm är faktiskt att få jobba på drottning silvias barnsjukhus.. Nu om någonsin är jag sporrad att förverkliga min dröm.
  Önskar er all lycka i framtiden kommer att fortsätta följa dig, Abbe och de andra kämparna i din familj.
  Mvh Emelie

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.