Glada ägg.

18:57En av våra kunder ville ha något att tipsa om på sin hemsida. Så vi fick i uppgift att hitta på ett bra påskpyssel för en deras räkning. Vi köpte ägg, gurkmeja, lökar och blåbär och diverse annat som vi trodde kunde färga och göra utgöra fina schabloner. Och så började vi dekorera och koka så det luktade gurkmeja över hela byrån.

Resultatet blev kanon så när vi skulle fixa lite påsklunch idag ville jag imponera lite på min fru och killarna. Och se så fina de blev.

De skarpa vita strecken får man genom att linda gummiband runt äggen, rektanglarna gjorde jag med små tejpbitar. De ljusbruna äggen är kokta med kaffe i vattnet, de blå med blåbär. De batikspräckliga äggen blir så när man lindar skal från röd eller gul lök runt ägget med folie omkring för att hålla dem på plats. Sen kokar man dem i vanligt vatten. Det blir fint att vira blad som björk, persilja eller liknande tight runt äggen, med hjälp av sytråd. Sedan kokar man dem i något som färgar, så blir det läckra mönster. Men det orkade jag inte idag.

Som sagt. Glad Påsk.

Andra bloggar om: , ,

10 kommentarer

 1. Holy macarony!!!!!!! Du impar iallafall på mig! Vilka kanonfina ägg! Tack för tipsen!

  Och fortsatt glad påsk!

  SvaraRadera
 2. Åh, vilka vackra ägg. Glad påsk!

  SvaraRadera
 3. Jösses så vackra ägg!! Jobbade som dagmamma i 13 år då gjorde vi också vackra ägg, men skam attsäga har jag glömt det mesta. Dina recept spar jag tills nästa år. Tusen tack!

  SvaraRadera
 4. Varje ägg är ett underbart unikt konstverk.

  Tack för att ni förgyllt min påsk !

  Sköt om Er hela familjen.

  Forsatt Glad Påsk !

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga ägg!

  SvaraRadera
 6. Vilka underbara ägg! Det var nästan så jag själv drogs med i pysslandet, trots att jag inte vill äta några ägg i år...hehe. Det var riktigt vackert, tack för tipset. Ska försöka komma i håg detta tills nästa år så man kan impa på familjen!
  Skickar en "Heja-Abbe" kram till er!! =) Fortsatt Glad Påsk! kram

  SvaraRadera
 7. "ägg-stremt" vackra ägg ;)

  SvaraRadera
 8. kul å slippa handmåla ägg ;) har gjort någe liknande då jag var liten, då blötte vi först äggen, rullade dom i matris och slog sedan in dom i löksskal och folie. Då blir det huller-om -buller-sträck på dom :)
  hoppas ni haft en glad påsk!

  SvaraRadera
 9. ah!
  fan vad häftigt!!
  Det ska lugnt göras nästa påsk!

  SvaraRadera
 10. ah!
  fan vad häftigt!!
  Det ska lugnt göras nästa påsk!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.