Tisdagstema – Elektrisk.

22:48
Jag kunde inte bestämma mig den här tisdagen. Jag valde mellan två bilder av två helt olika skäl.

Den ena för att jag tycker den representerar elektriskt, eller kanske rättare sagt elektronik, på ett sätt som jag hyser mycket tacksamhet över nu för tiden. Medicinteknisk apparatur. Vilken tur att tekniken går så hisnande fort framåt. Och så blir jag så glad när jag ser att en produktdesigner funderat en liten liten stund på hur man kan göra en EKG-elektrod en gnutta mindre hotfull för ett litet barn.

Den andra bilden ville jag ha med av den enkla anledningen att jag tycker om den. Tycker den är snygg, om jag får säga det själv, och lite spännande.

Som sagt. Jag kunde inte bestämma mig. Det blev båda.

Andra bloggar om: , ,

4 kommentarer

 1. Hej,

  Jag vill bara tacka dig för en glädjande, tankeväckande, välskriven, och otroligt berörande blogg! Jag har följt bloggen ett tag nu, och läsandet framkallar ömsom skratt, ömsom gråt hos mig.. Jag hejar på hela er familj, och hoppas att jag en dag kommer bli en lika bra mor åt mina framida barn, som du är en helt underbar far åt Abbe och Storebror. :)

  Sen har jag en liten fråga också! Jag har lagt märke till att du har helt underbart fina bilder i bloggen, och även om jag vet att en stor del av hemligheten bakom en lyckad bild ligger i skickligheten hos fotografen, så undrar jag vad det är för kamera du använder?

  Ha det toppen!
  /Maria

  SvaraRadera
 2. Hej Maria.

  Tack för det fina berömmet. Kul att du gillar bloggen.

  Nästan alla bilder är tagna med en Canon EOS 20D. Några enstaka med en gammal Canon ixus.

  SvaraRadera
 3. hej hallå!

  När ingen annan dörr är upplåst och man måste gå genom barnakuten på kvällen för att komma upp till avdelningarna (för övrigt så brukar vi springa genom korridorerna med stängd mun för att inte "få" nått på vägen) så brukar jag alltid spana efter er! Kanske låter som värsta stalkern men har en känsla att vi kommer att stöta på er en dag på akuten... Vi vet verkligen hur illa det kan se ut där nere och hur hur långa köer det alltid är! Ett hett tips är söndagsmornar - då är det ofta folktomt!

  Freja saknar IVAfolket så mycket så hon ville ta en sväng dit igen. Denna gång så är det tarmarna, allt är roterat. Du vet väl om nån att en missbildning på ett organ aldrig kommer ensam! Vad de ska utså dessa små barn - tur att de är sådana extrema kämpar våra guldklimpar!

  ha det så bra forsätt kämpa!

  SvaraRadera
 4. Var tvungen att kika på gamla bilder på sonen när du hade bilden på elektroden (eller vad det heter) här i tisdagstemat. Sonen föddes för tidigt (6v) och när jag kikar nu så hade han nallar på sina elektroder :-)

  Hoppas ni får en fin påsk! Jag håller på och läser ikapp inläggen nu, har kommit lite på efterkälken.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.