Sänk komunalskatten istället.

23:01

Jag var nere en sväng i centrum på den lilla orten jag bor för att handla lite. På torget stod gubbarna från parkförvaltningen ihärdigt arbetande med att gräva ner hundratals penséer.

Men? Hur fan tänker de? Nu har SMHI babblat hela veckan om snöstorm och temperaturer ner mot tio minusgrader där jag bor. Jo visst, de har säkert planerat det här sedan länge. Men ser de inte på nyheterna? Eller är det så enkelt att flexibilitet inte finns med i deras arbetsbeskrivning? "Fredag 20 mars – penséerna ska grävas ner på torget. Okej. Check." Robotmässigt och helt ickereflektoriskt.

Nu yr snön utanför, och det är sex minusgrader. Och det har bara precis börjat.

Andra bloggar om: , , , , ,

7 kommentarer

 1. Penséerna tål ner till -12 grader utan problem...

  SvaraRadera
 2. Jag vill också ha en massa snö!!! här har våren kommit, fast det skall dock regna hela hela helgen. TUr att jag har en massa sysslor som måste göras inomhus!!
  glad påsk
  anna

  SvaraRadera
 3. Ja, även om nu blommorna överlever, så hade jag gärna kunnat använda bilen istället.
  Dieselpriset får mej att fullkomligt gå i taket.

  Ha det!

  SvaraRadera
 4. Det är alltid rätt att tänka till innan man följer schemat.

  SvaraRadera
 5. Jag har ett förslag!

  Ta reda på adressen till din lokala morgontidnings insändarsida och sedan skriver du en lång insändare, lägg gärna till något om "dagens ungdom" eller "något måste göras" eller "på min tid", skriv under med signaturen "vän av ordning".

  SvaraRadera
 6. Hemliga mamman: Det är inte den erfarenhet jag har. Men du – och min parkförvaltning – vet kanske något inte jag vet. :-)

  Anna: Glad påsk själv. Men vad menar du? Det regnar väl aldrig i London?

  Owe: Just så.

  Anonym: Nu blir jag förbryllad. Antingen förstod du ironin i rubriken på det här inlägget, och då är din kommentar spot on. Eller tror du att jag menar det jag säger i rubriken? Hjälp.

  SvaraRadera
 7. Din ironi i rubriken gick fram klart och tydligt.

  Men med det sagt så är ironi knappast ett format som lämpar sig särskilt väl för internet.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.