Åre söndag.

22:58

Upp tidigt igen trots sommartids-timmen vi blev av med under natten. Som småbarnsföräldrar är vi nog lite förprogrammerade. Vi rafsade ihop våra grejer packade väskorna och ställde ner dem i källaren så att de kunde städa rummen. Käkade den goda frukostbuffén de har på Ski Lodge och stack ut i backen.

Ännu en underbar förmiddag. Sol, blå himmel och i det närmaste vindstilla. Vi tog kabinen upp och jag tror nästan aldrig jag har varit med om att det är så tyst på Skutans topp. Knappt en endaste liten sekundmeter blåste det och temperaturen låg runt noll. Dessutom hade det fallit en centimeter nysnö ungefär. Inte direkt något att klättra i timmar för att få lägga en åtta med pudersnorkel. Men det blev lite mjukare och mysigare både i pisten och precis bredvid.

Vi log lite i mjugg åt snubbarna med sina fat-skis breda som snowboards när de skråade ut i Östra Ravinen för att ge sig i kast med de tio millimetrarna lössnö. Snacka om att leva på hoppet.

Lunch på Buustamon igen, med samma servitris. Så vi passade på att beställa 24 konferenslunch och 16 öl. Först så hon rätt frågande ut, men så småningom smög sig ett litet leende fram. Vi avslutade med den varma chokladen med vispgrädden och Stroh-romen igen. Det smakar som punchpralin, ifall du aldrig testat. Och nej, de har inte Stroh-rom på Buustamon.

På eftermiddagen ökade vinden på fjället igen så man fick stänga däruppe. Men nere i dalen var det tolv grader varm. Rena vårskidåkningen med sorbet alltså.

Vår vana trogen bastade vi en stund innan vi packade våra väskor och sa hej då till värdparet på Ski Logde. Trevligt ställe, dit vi gärna åker igen.

Till Werséns för att ta en pizza innan tåget och träffade L och hennes syrra igen. De skulle också hem till Götet men med tåget en timme före oss. När de käkat klart och gått till tåget kom våra nyfunna Stockholms-norrläningar igen. Är inte det lite lustigt? Samma personer som på lunchen för två dagar sedan, fast på ett helt annat ställe.På hemvägen stannade våra kulinariska utsvävningar vid några kalla öl som var tänkta till bastun men blivit över. Det, och lite skön musik. Men vi var redan så nöjda ändå. Och det var ändå snart dags att sova.

Klockan närmade ju sig tio, med stormsteg.

Andra bloggar om: , , , , , ,

3 kommentarer

 1. Trevligt att du fick ha det så bra som möjligt. Skulle bara ha fått ha det så förra resan också. :)

  /C

  SvaraRadera
 2. Snacka om att sälja skidåkning bra!! Jag har aldrig varit direkt intresserad av att dra ut i snön då jag inte tycker särsklit mycket om den, men efter att ha läst om dina dagar kan jag bara konstatera att jag har ändrat mig. Kan bero på all den goda maten och drycken du nämner men för min flickväns skull säger jag bestämt att det är både för den och skidåkningen! Kul att du "äntligen" fick en helg som du förtjänar!

  /Johan

  SvaraRadera
 3. C: Det tycker jag med.

  Johan: Klart ni ska åka skidor. Finns det down under? New Zealand har en del bra vet jag, men hur är det i Australien?

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.