Abbes pappa naken.

23:45

Mymlan har utmanat mig igen. Som jag nämnt tidigare blev jag lite fundersam. Sanningar om mig handlar utmaningen om. Men bloggen handlar ju om Abbe. Funkar det? Jag vet inte. Det får du avgöra. Det är ju ganska kul i alla fall.

Okej. Här kommer sju sanningar om mig:

1. Gud finns inte. Det är jag tämligen säker på. Jag tror på tron, men inte på gud. Jag är säker på att tron kan försätta berg, men att det inte har ett dugg med något högre väsen att göra. Vad jag menar är att en gudsbild bara är ett sätt att projicera sin egen inre styrka på något. I själva verket är det i sig själva människor hittar kraft att orka vidare, då de ber till gud. Dvs, jag tror inte på gud. Jag tror på mig.

2. Jag har aldrig tagit droger. Om man bortser från ett morfinrus på Uddvalla sjukhus efter en MC-olycka med två kvaddade handleder, så stannar mina erfarenheter av droger vid alkohol. Jag röker inte. Visst, en symbolisk cigarr per gång jag eller någon vän blivit pappa. Men inget mer. Snus, nej tack. Men. Jag har en regelbunden stimulantia. Ett svårt missbruk. Jag kan äta hur mycket pop corn som helst.

3. Den borne optimisten. Det kommer att gå bra. Det ordnar sig. För att inte tala om tidsoptimist. Något både min fru och mina kollegor kan skriva under på tror jag. Jag tror alltid att saker ska gå fortare än de gör. Jag vill att saker ska gå bra, och tror att de gör det tills jag blivit motbevisad. Jag har svårt att tro att någon egentligen är dålig eller vill illa. Det måste vara jag som inte förstår hur de menar.

4. Jag får väl erkänna att jag är en smula exhibitionistisk. Det vill säga, jag tycker om att stå i centrum. Måhända kan somliga tycka att det är lite påfrestande, jag vet inte. Jag kan inte rå för det. Det kanske låter konstigt eftersom jag valt att vara anonym här. Men på bloggen är det ju Abbe som är huvudperson, inte jag.

5. En känslosam person. Jag är för det mesta väldigt glad och uppspelt. Det är nog den bild folk har av mig, skulle jag våga påstå. Men det är inte så svårt – som många kanske tror – att göra mig ledsen. Svek och orättvisor rubbar lätt mina cirklar. Och all oro för Abbe, som sköljer över mig när man minst anar det. Jag lipar till både hollywoodfilmer och lekterapi.

6. Jag är en ordningssam slarver. Jag gillar att ha ordning på mina grejer. Alla verktyg på sin plats, papper i sin pärm och så vidare. Men jag orkar inte alltid. Jag kan stundtals vara oerhört metodisk och noggran. Och jävligt slapp ibland.

7. Jag har aldrig fattat vad som är så coolt med att ha de rätta aluminiumfälgarna på bilen. Trots att jag är formgivare.

Sådär ja. Det var svettigt.

Reglerna för utmaningen ser ut så här:

Länka till den som utmanat dig

Berätta sju sanningar om dig själv

Utmana sju personer

Lämna ett meddelande till dem du utmanar.


Så låt mig höra sju sanningar från: Jonas, Masarinmamman, Lillasysteryster, Lotten, Annika, Robert och Emelie


Andra bloggar om: , ,

7 kommentarer

 1. Hej, pappa Abbe. Jag har svarat på exakt samma enkät tidigare (way back when). Jag tror det får räcka med det. Solly.

  SvaraRadera
 2. Men. Du är en sån där jobbig tidsoptimist! Såna kan man ju aldrig lita på. ;)

  Själv är jag motsatsen till tidsoptmist. Måste ha toklånga marginaler, tror aldrig jag har sprungit för att hinna med en buss eller ett tåg eller nåt...

  Jag tycker det funkar utmärkt att du skriver dina sanningar även om bloggen handlar om Abbe. Det är ju om Abbe genom dig, och vare sig du vill det eller inte kikar du ju fram i och mellan raderna om Abbe...

  SvaraRadera
 3. Nu är frågan om jag kan vara lika trist som Silverfisken och hänvisa till förra gången fastän den ju var en av de roligare utmaningarna.

  Oj, ja titta, det kunde jag!

  SvaraRadera
 4. nu har jag ängnat varje ledig stund de senaste dagarna, vilka inte är många med en 1åring och en 2åring som du vet ;-), åt att läsa ikapp om Abbe. Jag har gråtit och skrattat och blivit djupt imponerad av Abbes styrka och envishet. och jag har lagt bloggen bland mina favoriter, så nu hittar jag tillbaka innan jag behöver läsa 350inlägg på raken!

  SvaraRadera
 5. Du verkar vara en go gubbe! ;-)

  SvaraRadera
 6. Pust, det var en svettig utmaning och selektivt blev det väl också... Jag gillar förresten det där med tidsoptimism, det finns något varmt medmänskligt där. CU :-)

  SvaraRadera
 7. Ok, Silverfisk. Jag misstänkte att du kanske gjort det tidigare. Du har ju varit med ett tag.

  Tack Mymlan. Du har ju rätt i det. Jag kikar fram.

  Jag säger samma till dig Lotten, som Silverfisken.

  Välkommen hit Puck. Kul att du orkat dig igenom allt.

  Tack Erika :-)

  Masarinmamman: Kul att du nappade.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.