Alfons Åberg ställer till bråk.

20:45

De senaste två dagarna har startat med en otröstligt ledsen och arg Abbe. När han vaknat, ätit sin morgonvälling tittandes på morgonbolibompa är det dags att byta om. Av med pyjamasen och på med kläderna. Och det är här kriget börjar.

Abbe har nämligen en Alfons-pyjamas som han vägrar ta av sig. Han blir vansinnig. "Neeeey!!! Ha Affos öya!" vrålar han, när jag försöker lirka av pyjamaströjan. Efter mycket dragkamp har jag lyckats få på honom lite kläder, men tvingas då lyssna på en gallskrikande galning resten av morgonen.

Jag har fått bära ut det hysteriska lilla knyttet i bilen utan skor och mössa (eftersom han vägrar ta på sig någotdera när bråket väl är igång). I morse försökte jag med ett klassisk föräldrahot, helt verkningslöst förstås. Jag sa "Du får välja själv nu Abbe. Antingen tar vi på oss och åker till dagis nu, eller så får du sitta här i hallen och gråta hela dagen. Så kommer mamma hem sedan i eftermiddag."

Så dumt. Jag vet.

Storebror tittade på mig med ledsen och orolig blick och sa:
– Pappa, du t ä n k e r väl inte lämna honom här hela dagen?

Söt. Skyddar sin lillebror i alla lägen.

Andra bloggar om: , , ,

8 kommentarer

 1. Någon klok vän sade att man bara ska uttala hot som man kan tänka sig att verkställa. Det påpekar M och jag ofta till varandra för vi hamnar ju ofta i precis samma situation som du gjorde idag (snudd på en klassiker) :-)

  SvaraRadera
 2. Att klä på min treåriga dotter på morgnarna är som att kryssa sig igenom ett minfält. Vad jag än föreslår blir hon vansinnig. Hon får därför numera välja själv, helt fritt, i garderoben - det blir vanligtvis en tunn sommarklänning eller finstassen i sammet - och så får man ytterst försiktigt komplettera med nödvändiga tillbehör som trosor och strumpor.

  Men det går ju över.

  SvaraRadera
 3. Åååh, jag känner så väl igen det där! Här har vi en femåring, som ända sedan tre års ålder byter kläder fyra gånger om dagen. Men sedan vi bestämde outfit kvällen innan har det blivit mycket bättre.

  Kanske kunde en Alfonströja att ha på sig DAGTID vara något?

  SvaraRadera
 4. Jag har helt sonika tagit min trotsiga dagispojke till dagis i bara pyjamas de dagar han vägrat klä på sig i tid. Då har det blivit bråttomt att byta om i hallen på dagis sedan, för man kan ju inte gå in till de andra i bara pymamas tyckte han. Men då var han 4-5 år.

  SvaraRadera
 5. Kanske en liten liten hjälp för att få morgonen att flyta lite bättre - för det finns större krig att ta än att även bråka om klädvalet på morgonen. Skaffa en Alfonströja att ha till dagis - byt Alfonspyjamas till en Alfonströja. Bör fungera. Och undrar du hur man får tag i en Alfonströja så kan man införskaffa en på www.gosefilten.com. Byt sov-Alfons mot dagis-Alfons.

  Tjiiing!!

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Abbe vill kanske leka i Alfons Värld? Utställningen pågår till 3/8 på Fyren (Kungsbacka Kulturhus). Hinderbanan, telefonkiosken och garderoben finns på plats. Svårigheten ligger sedan i att få med barnen hem.

  Mia

  SvaraRadera
 7. Hej igen!

  8/3 ska det vara.

  Mia

  SvaraRadera
 8. Masarinmamman: Det ligger väldigt mycket i det din vän säger. Så lätt att glömma bara...

  Anonym: Vi får hoppas det. Att det går över alltså.

  Anna: Ingen dum idé.

  Ina: Hahaha, det kan jag tänka mig.

  Monkan: Ska kolla gosefilten.com

  Mia: Det låter kul, måste kollas.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.