Simma-skolan.

11:59

Idag var Abbes första dag i simskolan, eller "imma-ouan" som han kallar den. Jag skulle kunna skriva en hel roman om Vattenpalatsets hårresande prispolitik och ogina synsätt, men jag orkar inte det just nu. (Kanske borde överlåta det till MikeBike, det finns ingen som kan bli arg på ett så underhållande sätt som han)

Minisim kallas det för och bygger på lekar och sånger varvat med simträning. En förälder är också med i vattnet. Målet är att barnen ska bli vattenvana och kunna ta sig till kanten och upp om de ramlar i.

Eftersom operationer och allt annat hindrat Abbe från att börja tidigare, var han den enda nybörjaren i gruppen. De andra barnen verkade ha gått ett tag. Till att börja med ville inte Abbe alls. Han höll krampaktigt fast runt min hals och var överhuvudtaget inte intresserad av några övningar.

Simfröken – som inte kunde undgå att se Abbes ärr – undrade lite, och jag berättade. Vi kunde ta det lugnt och leka lite med vattenleksakerna, sa hon. "Det lossnar så småningom" bedyrade hon. "Jag visste inte att han var nybörjare, men det ska jag tänka på i fortsättningen" Jag som sett Abbe i armpuffar kasta sig handlöst från poolkanten när vi var på Kreta i somras vet att han älskar vatten. Men det kändes lite fånigt att börja förklara det, så jag log och sa "ja, det gör det säkert".

Efter ett litet tag blev Abbe varm i kläderna (eller rättare sagt engångsbadblöjan, eftersom jag lyckats glömma Abbes badbyxor hemma). Han tog tag i en "flytkorv" sköt iväg från kanten med ett litet ubåtsdyk och simmade fram till mig.

Fröken som såg alltihop skrattade och sa "Det behövs inga nybörjarövningar där inte"
Undervattensbilderna av Abbe och hans bror är tagna på Kreta i somras.

Andra bloggar om: , , ,

8 kommentarer

 1. Underbara bilder & vad roligt att det gick bra på simskolan :)

  /Jes

  SvaraRadera
 2. Det här är nästan lite roligt. Abbes första dag i simmskolan och min första som simskolefröken. Men trevligt att det gick bra. Mycket trevligt.

  SvaraRadera
 3. Om jag inte minns fel så ha MikeBike redan skrivit ett i vanlig ordning upprört inlägg om Vattenpalatser i Lerum. Väl värd läsning!

  SvaraRadera
 4. Tackar Jes. De är tagna med en sån där undervattens-engångskamera. Jag bad att få dem digitalt när jag lämnade in kameran på framkallning. Sedan har de fått en liten uppryckning i Photoshop.

  Hej Cicci. Vad kul. Vill du veta något mer kul? Abbes simfröken hette Cecilia.

  Jovisst Jenny. MikeBike skrev en prima sågning av deras märkliga produkt "upplevelsebastu". Hade tänkt länka, men fick ingen ordning på det.

  SvaraRadera
 5. Hej, vi har gått 2 omg babysim och tyckte inte att det var så givande längre. Vi har tänkt att börja på sim skola. Min dotter är 1,5 år så det är nog lite tidigt. Vad tycker du är en "lagom" ålder att börja där? Grymma bilder speciellt för att vara en engångs kamera. Tack för en bra blogg;)

  SvaraRadera
 6. Vad härligt att det gick bra! Bilderna är ju helt underbara :-)

  SvaraRadera
 7. heja. fan vad kul med simskolan. min dotter sa att hon ar färdigbadad innan vi varit i vattnet ens. en mycket bestämd lite dam.

  och ja, jag lider med dig om prissättningen.

  SvaraRadera
 8. jag är 16 år och ja kan inte simma .ja vill ha .anmäla mig i simmaskolan

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.