A-apphf, aa-a ihssa.

22:37

Ikväll bakade jag pizza. Då är jag kung. Abbe älskar "ihssa", storebror likaså och det blir extra roligt när jag serverar dem och bryter på låtsasitalienska. "Vårsågooda, Abbe speciaale, pronto pronto"

I vanliga fall får Abbe bara pizzabröd med tomatsås, eftersom han inte tål mjölk. Men han har ju själv testat sin allergi med choklad tidigare och verkat må bra, så idag fick han lite ost på pizzan. Inget har hänt ännu, i alla fall. Och på tisdag ska han till doktorn och göra en kontrollerad mjölkprovokation. Efter det vet vi. Tänk om han vuxit ifrån mjölkallergin, så vi kan skriva av något från listan.

Under den bråkdelen av en sekund som både mamman och jag tittade åt ett annat håll tömde Abbe en halv burk oregano över sin lilla pizza. Jag försökte skrapa av bitarna så gott det gick och sa "Varsågod, nu får du äta din pizza full med oregano. Vi får se om du gillar den"

Abbe svarade glatt: "Yaaaa, ull anu", och åt upp.

Andra bloggar om: , ,

4 kommentarer

 1. Han är ju för härlig, Abbe! Pizza full med oregano är ju gott fast kanske i lagom mängd. :)

  SvaraRadera
 2. Abbe och min E kan frossa hemlagad pizza tillsammans! E löööööv pizza!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Vad skönt om det är så att han vuxit ifrån allergin! Heja Abbe!

  SvaraRadera
 4. Underbare pöjk!!
  Jag satt bredvid en tvååring idag vid lunchen, som tömde hela saltkaret över sin mat i ett obevakat ögonblick. Han tog en tugga, tittade på mig med tårade ögon och sa: Kycke inte om talt..

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.