Laz D.

23:06

Jag har alltid gillat hip hop. iPoden är full av både svensk och utländsk rap, trots att jag säkert passerat den övre åldersgränsen i målgruppen för länge sedan. Senast jag var på Trägårn och lyssnade på Timbuktu kände jag mig som om jag kunde varit farsa till de andra som var där. Och för något år sedan smög jag mig in på ungdomsområdet på Göteborgskalaset för att spana in Latin Kings. Spelar roll. Jag tycker det är grym musik helt enkelt. Det verkar förresten ha smittat av sig både på Abbe och hans bror.I alla fall. Kolla den här killen. Jag blir skitglad när jag ser detta. Han är stenhård och har hur mycket cred som helst. Det som gör mig så där extra lycklig är att Laz D, som han kallar sig, gör sin grej trots en många gånger fördomsfull värld. Laz D har nämligen Downs syndrom. Inte arketypen för en homeboy, men det skiter han i. Han rappar iskallt, trots sitt talfel. Han är först och främst musiker. Inte mongolid.

Respekt!

Andra bloggar om: , , , , ,

6 kommentarer

 1. Skön kille och vilken förebild!

  Vi som har barn som är lite speciella försöker på alla sätt rasera de fördomar som kan finnas. Heja Abbe är ett lysande exempel på bra förebilder! För mig som har ett barn med ds är det sista ordet i ditt inlägg ett sådant ord som jag och andra masarinföräldrar gärna undviker. Bara som en liten reflektion om vilka associationer (och kanske fördomar) ett enda litet ord kan väcka.

  SvaraRadera
 2. Visst är han, Elin.

  Hej Masarinmamman. Jag antar att du menar det näst sista ordet i inlägget? ;-)

  Och det var precis det du säger som var min poäng, när jag valde det ordet. Jag hoppas att du tolkade det så, annars blev det fel.

  Jag blir väldigt glad när du säger att Heja Abbe är en bra förebild. Tack. Jag tänkte länka till din blogg härifrån och hoppas inte att du har något emot det. Den är kanon tycker jag.

  SvaraRadera
 3. Hejsan! Har läst din blogg ett tag och känner igen mig i det här med musikval. Gillar själv emopunk/rock. Var på konsert innan jul i köpenhamn. Jag och min vän var långt över medelåldern (Om man bortser från mammorna och papporna som satt vid garderoben och väntade på sina tonåringar) Men vad gör de egentligen, man kan ju inte lyssna på musik man inte gillar för att den inte tillhör just "min" åldersgrupp. Take Care! Dina killar är jättegulliga..
  /Marlene

  SvaraRadera
 4. Tack för filmen.
  Fören DS mamma var den underbar och tror nog den är det för andra också.

  TACK.

  Lena med tjejerna Linnéa o Agnes

  SvaraRadera
 5. Vilken skön kille!

  /Imsa

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.