Operation Mydal.

23:53

Mina två små killar är snart inte två små killar längre. Jo ett litet tag till. Men de växer, tar mer plats och samlar med tiden på sig otroligt mycket saker. Vi försöker skänka till vänner med småbarn, till förskolan, gallra ut och slänga saker som gått sönder och sådant som de inte leker med längre. Men ändå växer högarna. Snacka om I-landsproblem.

Lekarna tar mer plats, än så länge. När jag ser på storebror har jag en känsla av att han snart inte behöver mer yta än vad en dator tar upp. Herregud, vad de lär sig snabbt. Men än så länge kan man stundtals locka med Brio-järnväg, Lego och kulbanan från Universeum (världens bästa leksak). Abbs trehjuling gör nytta för hans träning och Blixten McQueen-bobbycaren likaså.

I alla fall. Vi måste bygga ut. Idag delar Abbe och brorsan rum. Det är helt okej och rätt kul för dem tror jag, men rummet är för litet. När sängar och förvaringsmöbler tagit sin beskärda del av ytan blir det inte många kvadrat kvar att leka på. Med resultatet att ovan nämnda leksaker är utspridda i köket, hallen, vårt sovrum och alla husets övriga ytor.

Arkitekten har ritat, vi funderar och allt ser väldigt spännande ut. Men innan bygglov är klart och schaktningen och snickrandet sätter igång lär det gå ett tag. Tror inte vi har vårt "nya" större hus förrän om tidigast ett till två år. Och lekyta-problemet är akut.

Temporär lösning: våningssäng.

Efter att ha kollat runt på diverse ställen hamnade vi som vanligt på IKEA. Det är bannemig otroligt hur de kan hålla sina priser. Okej, sängen vi köpte kändes i ärlighetens namn rätt vinglig, men med trälim och ett par skruvar i vägen kommer det bli kanon. Den ska ju vara just temporär. När utbyggnaden är klar får killarna var sitt rum, och behöver var sin säng. Då åker den här. Fram tills dess ska den få hjälpa oss att trolla fram lite golvyta att leka på. Men hur fan kan man tillverka en våningssäng för 595 spänn?!

Andra bloggar om: , , , , , ,

8 kommentarer

 1. Det vet jag hur man kan göra. Alla leverantörer som jobbar för IKEA får sådana enorma beställningar att de i sin tur kan beställa lika mycket material. Alla vet vi att storpack är billigare. Lägg sedan till att paketen fraktas platt, att du bygger ihop möbeln själv, att det nästan inte finns någon personal i varuhuset förutom i kassan och att IKEA nu också börjat satsa på självscanning, så har du svaret.

  SvaraRadera
 2. Hej Abbes pappa!

  Tittar ofta in hos dig och njuter av orden. Livet är inte alltid så lätt och att skriva av sig är för mig - numera - en nödvändighet.

  Jag gläds åt att lugnet verkar ha infunnit sig hos er. Min familj har själv levt i en känslomässig berg-och-dalbana och då uppskattar man verkligen lugnet när det infinner sig.

  Ha det så bra.

  SvaraRadera
 3. Men våningsäng måste ju grabbarna tycka är hur kul som helst, eller?

  SvaraRadera
 4. Det enkla svaret är väl att någon blir lurad/blåst, om något låter för bra för att var sant så är det antagligen det.

  SvaraRadera
 5. Tänkte bara upplysa er om att det faktiskt handlar om att man redan från början bestämmer priset och därefter så gör man själva varan.Och tack vare våra platta paket så fraktar vi inte så mycket luft heller vilket gör att vi kan ha låga priser. Och personal finns det fortfarande i varuhusen. Självscanningen är tillför er kunder som vill att det ska gå lite fortare att handla precis som på ICA. För dig som vill veta mer om IKEA kan jag rekomendera boken En möbelhandlares testamente.

  SvaraRadera
 6. Egentligen undrade jag inte så mycket över IKEA's priser. Det var ett sätt att säga "är det inte otroligt vad billigt det är där ibland". Hur de får ner priserna med leverantörer, platta paket osv är väl almänt känt. Men tack ändå för inspelen.

  Soof: Tack ska du ha.

  Enblevtre: Jag hoppas det i alla fall.

  SvaraRadera
 7. 1. Vilken säng köpte ni?
  2. Kan storebror klättra i sömnen?

  (står inför exakt samma beslut)

  3. Om IKEAs priser är låga för att paketen är platta. Hur fraktas alla andra våningssängar? I boxar 2x1x1,5 m?

  SvaraRadera
 8. Hej Idépappan.

  1. Sängen hette Mydal. Ser som sagt rätt vinglig ut, men med tanke på att den är temporär lockade priset.

  2.Vet inte än. Han får väl träna. Kanske ska ha madrasser under stegen första tiden. ;-)

  3. Bra fråga. Det vor en kul syn. Stående upprätt på takräcket på en Nissan Micra.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.