Dagens tecken: Kulor.

23:55Apropå kulbanan jag nämnde häromdagen. Det här tecknet behöver Abbe kunna. Han säger i och för sig "mera kulor" när vi bygger banor, men det låter "nea euor". Jag fattar, men med kultecknet kanske andra gör det också.

Jag förstår dessutom att när när jag kommer hem från jobbet och Abbe lycklig möter mig i hallen tjoandes "inna innon", så menar han "bygga kulbana".

Det är på sätt och vis lite mysigt med ett alldeles eget språk, men inte så praktiskt.

5 kommentarer

 1. En sån där kulbana verkar toppen!

  SvaraRadera
 2. Jättefin blogg!

  Jag hejjar på Abbe allt vad jag kan!

  Fortsätt skriv och sätt in tecken. Din text gör mej glad!

  Ha det

  SvaraRadera
 3. Detta tecken är användbart... ;) Det är ju samma som bär, ärta och kärna. Frågan är hur man ska veta när det är vilket. :)

  SvaraRadera
 4. Var har du hittat teckenbilderna? Kan du länka?

  Vi övar med en cd-rom som heter Teckenhatten, såg att dom ska ha kurs i Gbg i mars. Ska försöka få vår talpedagog att åka på den. www.teckenhatten.com

  /Imsa, mamma till Victor 10 mån (Noonans syndrom)

  SvaraRadera
 5. Ja den är jätterolig, Lillasysteryster.

  Tack Sanna!

  Ah, det var bra att veta Lotte.

  Hej Imsa. Tecknen jag använder kommer faktiskt ursprungligen från Teckenhattenskivan som du pratar om. Men jag har färglagt dem lite för att de skulle bli lite roligare. (Hoppas inte Teckenhatten läser här, med tanke på upphovsrätt. Jag vet att jag är ute på lite hal is...)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.