Cyniskt värre.

20:51

Fram tills för någon vecka sedan så var melamin lika med beläggningen på halvtaskiga köksluckor eller bordsskivor. Åtminstone i mitt huvud. En spånskiva med plastlaminatyta och stryklister sådan där som alltid har avslagna hörn och sjaskigt utseende.

Aldrig i min vildaste fantasi hade jag kunnat föreatälla mig att någon skulle blanda skiten i mjölkpulver. Nog för att jag vet att pengar kan driva folk till allt möjligt märkligt, men är det inte höjden av cynism ändå att blanda giftiga plastämnen i utspädd mjölk för att få upp proteinhalten? Mjölk som blir pulver, som i sin tur blir mat till spädbarn.

Hur lågt kan man sjunka?

Andra bloggar om , , ,

4 kommentarer

 1. I juni i fjol lär samma ämne ha påträffats i hund- och kattmat från Kina. Men i modersmjölksersättning för barn!!!??? Sanslöst hur lågt någon kan sjunka, bara för den ekonomiska vinningens skull.Och företagen lär springa runt på BB:n och göra reklam för sina produkter, för att nyblivna föräldrar ska tro att det är bättre än modersmjölk.

  Nu talar man redan om dödsstraff för de två arresterade bröderna i mjölkpulverskandalen...

  SvaraRadera
 2. Ja, det är verkligen HÖJDEN av cynism. huvva.
  Melamin.
  Min pojk fick lite "barnporslin", några tallrikar, en pipmugg etc med Hattresan-motiv i doppresent. En sorts plast.
  Nermalda plasttallrikar i den mat man ger till det käraste man har!? Herrejösses, jag skulle vara fullständigt rasande om någon lurade mig att ge mitt barn sån smörja.

  SvaraRadera
 3. Vi människor har nog mer gemensamt med kvicksand än vi vill erkänna.
  Bottenlösa...

  SvaraRadera
 4. När jag först läste om detta kom jag att tänka på bojkotten av Nestlé som var på tapeten nån gång på nittiotalet. Företaget delade ut mjölkersättning till mammor i u-länder och sa att denna skulle vara bättre än bröstmjölken. Saken var ju bara den att om de skulle kunna använda pulvret var de ju tvugna att blanda ut det med sitt smutsiga vatten. Barnen blev således sjuka och väldigt många dog. Grattis världen.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.