Så var det dags.

21:50

Två veckor. Det är inte illa ändå. Om man bortser från den där trista dagen då storebror fick ont i magen, så har killarna klarat sig hela två veckor in på nya terminen innan någon blev sjuk. Undrar om det är någon slags rekord i förskolesammanhang?

Men nu ligger en väldigt liten kille i min stora säng och sover, med 39,5° i feber.
– Hur är det Abbe? frågade jag för ett par timmar sedan.
– I-e aaa, snörvlade han fram med tårar på kinderna.
– Är det inte bra?
– Nä.
– Vad är det som inte är bra då, gubben?
– On i naaanen.

Och så undrar man. Har han verkligen ont i magen? Eller är det bara den där allmänna känslan av obehag man får när man har feber? Kanske bara början på en förkylning? Eller urinvägsinfektion? Och så säger han ont i magen för att liksom säga något. Hur ska man veta?

Andra bloggar om: , , , ,

13 kommentarer

 1. Jag vet inte alls, men när jag var liten hade jag förkylningar som satte sig i magen...

  SvaraRadera
 2. lilla goa abbe.... vill komma och ge honom en kram. Du får ge en från oss!

  SvaraRadera
 3. Krya på dig kramar kommer från grodfamiljen!
  På vårt dagis gick tre barn hem med maginfluensa idag. Så det är nog inte en fråga om om utan när...

  SvaraRadera
 4. Grattis till en 2-veckors! Vi har just avklarat 1 hel vecka och 1 dag! Det är nog rekord på vääääldigt länge =) Skulle det gå hela veckan ut får vi nog göra tårta till helgen!!!!

  Krya-på-dig-kramar till Abbe från oss! Före 31/12 ska vi göra operation nr 3.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Vi har faktiskt klarat 3,5 vecka på dagis utan att killarna blivit sjuka. Det ÄR rekord. Och eftersom vi slagit så stort rekord vågar jag prata högt om det. Men imorgon ligger de förmodligen däckade....

  Förra året var vår lillkille sjuk varannan vecka med hög feber. Ofta i kombination med ont i magen för hans mage påverkas så fort han är sjuk.

  Håller tummarna att Abbe piggnar till snart och skickar krya-på-sig-kramar till honom.

  SvaraRadera
 6. Stackars lilla Abbe, hoppas det går fort över.
  Två veckor! Min Linnéa klarade bara av 1 vecka och 1 dag innan hon blev sjuk.

  SvaraRadera
 7. Dr Hasse ordinerar små mysiga doser med Kuckelimuck medicin.
  Funkar alltid.

  SvaraRadera
 8. Ja, hur ska man veta. Här är det också ont i magen som gäller lite då och då och vad betyder det egentligen ... Hoppas att ni snart kryar på er igen.

  SvaraRadera
 9. När jag läser din blogg så kan jag bara relatera till hur mina föräldrar haft det/har det med min stora syster som också är sjuk, hon har en massa olika sjukdommar. Jag får ont i hjärtat när jag läser men ändå blir jag så glad. Ni verkar vara en fin familj! //Sandra

  SvaraRadera
 10. Verkar smittsamt det han har....Jag hann inte läsa klart inlägget innan dom ringde från dagis och jag fick hämta hem min lilla kille..

  SvaraRadera
 11. Blibättrehälsningar kommer här från mig som också har länkat till den här fantastiskt fina bloggen. Jag kom att tänka på när ungarna var små och febriga, och jag på något konstigt sätt nästan saknade den där varma goa feberklumpen i famnen. Fast det är klart att jag unnade dem att blir friska igen!
  Vilken märklig kommentar...?

  SvaraRadera
 12. Usch, stackars liten. Hoppas det bara är en oros-mag-ont och inte ont-ont-ont. Jag håller mina tummar.

  SvaraRadera
 13. stackars Abbe.hoppas han snart kryar på sig...att det inte blir något låndraget.
  kram från Bittan

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.