Sjukrapport.

21:18

Feber just nu 38°C, vilket ju inte är så farligt. Inte om man jämför med de ca 40° som Abbe häckat kring i nästan två veckor. Men nu är han äntligen feberfri och var på dagis idag. Om än rätt snorig.

De där futtiga trettioåtta graderna uppmättes helt nyss på min kropp. Märkligt ändå vilken skillnad det är på allmäntillståndet hos ett litet barn med hög feber och en vuxen. Fyrtio grader på mig och jag börjar förbereda mig mentalt för bårhuset medan Abbe efter en Alvedonsupp är ganska nöjd med livet. Trettioåtta grader på en treåring räknas inte ens som feber enligt min barnläkare till storasyster.

Men jag mår sådär om jag ska vara ärlig. Huttrig och öm i kroppen och en hals som känns pelikanlik. Endast en titt i spegeln övertygar mig om motsatsen. Och kom inte dragande med den där gamla myten om att "män som är förkylda...osv". Det är bara skitsnack. Min fru är minst lika ynklig när hon är förkyld.

I alla fall. I morgon känns det bättre. Jag har inte tid med förkylningar.

Andra bloggar om , , , ,

2 kommentarer

  1. Om man har feber eller inte som vuxen beror också på ens grundtemperatur. Har man 36 grader så mår man inte så hundra vid 37,5. Krya på dig.

    SvaraRadera
  2. Krya på dej
    Är själv sjuk, med förkylning & feber, & tycker allmänt synd om mig själv;)

    SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.