Lägesrapport.

23:23

I natt kokade Abbe. Vid fyratiden ungefär brände jag mig nästan på honom när han låg tätt intill mig. Han var ledsen och gnydde om "on i naanen" tills den nya dosen Alvedon kickade in, och Abbe somnade om. Men så i morse var han svalare, sjöng och svarade "Ya e aaa" på frågan om hur han mår.

Abbe vet numera att feber betyder Alvedon-supp i rumpan. Alltså: spela med så kanske man slipper. Men framåt kvällen ökade tempen. Jag kände på honom och sa:

– Du känns varm igen nu vännen.
– Nä. Ya e naamom niu, svarar han med en tår i ögat.
– Är du lagom nu?
– Ya. I-e eemem.

Det var ett hyfsat försök, men tyvärr har han fel den lille palten.
39,8° C tycker nog jag är feber i alla fall.

Andra bloggar om , , ,

7 kommentarer

 1. naaaww det är inte lätt att vara liten

  SvaraRadera
 2. fungerar inte zap?? Den smälter på tungan, kändes bättre än sup när mina var små.

  SvaraRadera
 3. Har själv en liten gumma hemma nu som har 39,2. De kan verkligen se så bräckliga och ömtåliga ut när de får dessa febertoppar våra små. Det är aldrig kul med medicin men undrar som föregående talare- har ni provat alvedon munlöslig? Ok att använda från 3 år. Smälter på tungan och tycker han att det känns underligt så kan man lösa upp tabletten i litet vatten på en sked. Smakar ganska så hyfsat. Litet tips från farmacevten/Anna från Piteå

  SvaraRadera
 4. Känn dig som ett geni, det finns ett test till. Lite svårare! Kul med utmaningar.
  MVH
  Kristina

  http://branden.blogg.se

  SvaraRadera
 5. Nu ÄNTLIGEN är den här. Den roligaste fotobloggen. Ta kort på din –eller dina vänners/barns/frus allra fulaste/roligaste/konstigaste grimaser och maila in på dagensgrimas@hotmail.com Sprid ryktet vidare om bloggen så vi kommer igång o få ta del av Sveriges roligaste grimaser!! /GrimasCrew.

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att alvedon munlöslig smakar helvete. Flytande alvedon?

  Man får ge Abbe en eloge för att har fattat det där med att om man spelar med så klarar man sig kanske. Det är ju ändå så man utvecklar pokerfejs.

  Fast 39,8 är feber ja.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.