Sammanfattningsvis.

21:36

Ikväll blir det inget senbloggande. Det blir det alltid annars, kan jag säga. Men ikväll måste jag gå och lägga mig tidigt för imorgon bitti ska jag prata inför fyra-femhundra marknadsmänniskor i Göteborg. Klockan sex ska jag vara där(!!) Då sover jag vanligtvis. Inte snackar reklam inför en massa marknadschefer och annat folk.

Kom nyss hem från ett årsmöte i vår Montessoriförening. Efter det vanliga kan-styrelsen-beviljas-ansvarsfrihet-snacket med tillhörande fikapaus fick vi lyssna på en kvinna som heter Anna Boije. Hon snackade om vårt förhållningssätt till varandra inom olika grupper. Att tala med varandra, istället för om varandra. Otroligt inspirerande måste jag säga. Kanske en smula utopisk tanke, men tänk om alla skolor, förskolor, föräldrar och barn lyssnade på vad hon har att säga och levde efter det. Eller ännu bättre, om alla jordens människor gjorde det. Då skulle världen vara en mycket trevligare plats.

Slutligen. När jag kom hem från mötet var Idol 2008 i full gång. Jag gillar Idol, det ska jag erkänna. Eller vadå erkänna förresten? Som om det skulle vara fult. Jag gillar idol helt enkelt. Men jag får hålla med Ulrika om att varken igår eller idag var sådär värst upphetsande. Och jag tänkte på en annan sak också. Har de inte mixat ljudet väldigt märkligt? Man hör ju bara pianot och trummorna. Förutom idolerna så klart. Men vart tog basen vägen? Igår var jag säker på att det bara var flygel och batterist, men idag såg jag faktiskt basen. Trummor och bas är ju hela ryggraden i ett band, det är ju där groovet sitter, det som för låten frammåt. Nu låter det mest som en vanlig auditionpianist. Och någon jävla trummis som bankar och stör i bakgrunden. Nä, micka upp basisten för tusan!

7 kommentarer

 1. Det där med förhållningssätt är intressant och viktigt. Jag har tror att det är en ledningsfråga många gånger. Det förhållningssätt man har i personalgruppen lär ju oftast genomsyra resten av verksamheten också. Talar personalen väl TILL varandra gör de det också till barnen, det tror jag i alla fall, jag ser det också.

  SvaraRadera
 2. Intressant att läsa om föredraget och jag håller med, egentligen är det inte så svårt att förstå mekanismerna bakom en bra och trivsam värld.
  Det är genomförandet som är lite lurigt.

  En sak som jag tycker är lite sorglig i sammanhanget är att det finns många som Anna som har bra saker att säga. Och säger det på ett mycket bra sätt. Problemet är när någon skall köpa in en föredragshållare så fokuserar många på att det måste vara en kändis. För det betalar de gladligen mellan 35-100 tusen.
  Många gånger är det säkert bra men jag är övertygad att många som Anna gör jobbet tio gånger bättre!

  Ang Idol så har TV4 aldrig lyckats med liveljud.
  Någonsin...

  SvaraRadera
 3. Framför allt är det viktigt att tala snällt till sig själv. Det blir liksom lättare att låta bli att tala (illa) om andra då =)
  Vad det gäller idol så har jag inte hunnit se något av det än men hos mig jublar nästan varenda unge i mellan- och högstadieklasserna: Ja jag gick vidare! och talongerna blir guldbiljetter. Jag jobbar som skolfotograf ;)
  Barn är det bästa som finns.

  SvaraRadera
 4. Åhhh vad jag är glad att jag funnit din blogg. Jag tilltalas av sättet du skriver på, rakheten, humorn och att du på ett bra sätt kan balansera det med allvar.

  IDOL är bra...och jag står för det! :-D

  Antar att jag vet vad du ska göra om arton minuter precis som jag! :-)

  SvaraRadera
 5. Bara en kommentar: när man går på audition är det just sånt komp som det är på idol just nu (innan finalen drar igång). Jag tror det är högst medvetet

  SvaraRadera
 6. Tillägg: för att sångarens fel och brister inte ska döljas av skickliga musiker. Har en sångare inget groove kan det gå obemärkt förbi om bandet har det typ

  SvaraRadera
 7. När jag gick på högstadiet så hade vi endel intriger i våran klass. Anna Boije jobbade då på våran skola, och kom och hade samtal med oss regelbundet. En gång filmades detta och sändes i TV. Lite kul :P
  Fick bara sådana minnen när jag läste hennes namn

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.