Apropå reklam riktad mot barn.

23:22Nästan varje dag dimper de ner i brevlådan så här inför jul. Leksakskatalogerna.

Jag minns själv hur jag bläddrade i dem där när jag var liten. Hur spännande det var. Jag kunde varenda sida utantill. Visste var varje legobyggsats fanns, varje radiostyrd bil och vartenda spel. Många drömmar tänds i de där trycksakerna och många slocknar på julafton. Men kanske. Kanske går någon i uppfyllelse.

Killarna bläddrar och bläddrar. I synnerhet Abbe vill läsa dem varje dag. Jag tror inte det finns en pryl i någon av broschyrerna som Abbe inte pekat på och sagt:

– En ån ill ya ha.

Andra bloggar om , , ,

10 kommentarer

 1. Hejsan

  Vilken fin blogg Du har och vilka underbara barn Ni har. Den här bloggen hittade jag av en tillfällighet, skall fortsätta att läsa den.

  Jag är en 52-årig mamma, född med en ovanlig diagnos: Klippel-Trenanay Syndrome.

  Jag önskar Er familj all lycka till i framtiden!

  Kram
  Nilla i Sölvesborg

  SvaraRadera
 2. Ja, dessa kataloger. Killarna vill att vi "läser" dem som godnattsaga. "hur många får jag kryssa för till julen" - ja vännen, kryssa bara de du allra helst vill ha, så får vi se vad tomten säger...

  SvaraRadera
 3. kommer ihåg när jag var 7-8 år och skrev i min dag bok (inte precis så här och så diverse felstavningar o.dyl var det)
  'Kära Dagbok
  Jag önskar att du var en önskeupfyllare så att du kunde ge mig
  det jag vill ha i leksakskatalogen'

  haha

  SvaraRadera
 4. Jag önskade mig bara Soft Air Guns.
  Är det nåt fel på mig så? ;-)

  /Klaus

  SvaraRadera
 5. Ha ha, jag kan bara säga att det är tur att det kommer flera sådana i brevlåda, för här hemma bläddras det så intensivt att sidorna faller isär :) // Sol på dig och familjen

  SvaraRadera
 6. Åh jag satt med penna och ringade in! Gud bevara föräldrar nu för tiden ;)

  SvaraRadera
 7. Perfekt underhållning för barn som kommer hem trötta från dagis.
  Men har inte leksakerna blivit tråkigare och tråkigare för var år? Och fulare också för den delen? Eller så tillhör jag inte den egentliga målgruppen ;)

  SvaraRadera
 8. Ja det är samma här hemma, vår tjej säger "Åh en sån är bra" " & en sån med"

  haha

  SvaraRadera
 9. Om pojkarna gillar bilar (och det gör väl alla små pojkar, stora också för den delen) så kan jag varmt rekommendera Rorri Bilbanan. Den är lite små cool faktiskt. Eller iTeddy - den är grymt häftig måste jag säga.

  Lite gratis tips från en som jobbar i en av de där jobbiga butikerna som skickar ut leksakskataloger :)

  SvaraRadera
 10. Sedan när de pekat ut allt de vill ha så tar man bort katalogen och ber dem berätta vad de önskar sig utan katalogen som underlag....Och, tadah, helt plötsligt så kan man uppfylla de flesta önskningarna!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.