Storebror med reklamfilmsrösten.

09:19

Som AD på reklambyrå skulle man kanske tro att jag skulle tycka annorlunda; men visst är det bra att reklam riktad mot barn är förbjudet enligt svensk lag? Nu finns det ju sätt att kringgå det på TV, genom att inte sända från Sverige t ex. Det är därför som Nickelodeon är nerlusat av spotar som kränger Lego och diverse Pokemonprylar direkt mot barnen.

I samma byggnad som simskolan huserar finns också den lokala lilla biografen, och igår när vi kom till Vattenpalatset fick storebror syn på en poster för Dreamworks nya animerade långfilm.

– Kolla pappa, Madagaskar två.
– Ja du. Har du sett den första Madagaskarfilmen?
– Näe ... Men den är "gjord av skaparna bakom filmer som Shrek och Kung Fu Panda".

Undrar om det är dags att dra ner lite på Nickelodoentittandet?

Andra bloggar om , , ,

8 kommentarer

 1. Hahaha, så herlig!
  Barn tar til seg så mye mer enn man tror, altså!

  Ha en flott lørdag!! :)

  SvaraRadera
 2. Haha, va söt unge :D

  SvaraRadera
 3. Hej Abbes pappa :)

  Måste bara säga att din blogg är en av de bästa jag har läst, kunde inte sluta läsa, jag började från första blogg sidan från 2005 :)
  kom in till din sida bara så där imorse när jag vaknade ,ungefär kl 11 tiden, och har läst till nu hehe
  Fick springa till köket för lite frukost och lunch imellan :)
  har inte läst klart hela ligger fortfarnade på år 2007, men måste iväg för att jobba kväll men så fort jag kommer hem så ska jag fortsätta :)

  Tack för att du gjorde min dag idag :)

  MVH
  Jenny

  SvaraRadera
 4. Hi hi, ja visst tusan minns ungarna allt dom ser och hör!

  SvaraRadera
 5. Han har huvudet på skaft, storebror :-) Men vad är det som gör att just den typen av information fastnar hos barnen medan vanlig föräldrainformation av typen "glöm inte tvätta händerna när du kissat" helt ramlar ur deras ram-minne? Kan inte du som är i reklambranschen ta fram ett bra kit för föräldrauppmaningar? Kanske man behöver samma speaker som används i trailer-filmerna?

  SvaraRadera
 6. Vi skrattar gott här hemma :) Underbart!

  SvaraRadera
 7. Du har fått en nomineringsröst som årets blogg på Dianas blogg! Fortsätt nominera din favoritblogg och vill du ha fler röster? Skriv ett inlägg och uppmana dina läsare att rösta på dig! ;) Läs gärna mitt nya inlägg! :)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.