Extra! Extra!

00:37Storebror har väntat i flera år nu. Pratat om det till och från flera gånger i veckan. Han har berättat om kompisar där det har hänt, tjatat om sin äldre kusin som gjort det. Och sedan åtminstone ett år tillbaka har han känt efter nästan dagligen. Pillat och försökt vicka. Sitter verkligen alla fast? Är det ingen som är lite lös ändå?

Idag klockan tre ringde min mobil. Jag höll precis på att förbereda mig för hemgång. Fredagar är min hämtdag på förskolan och dagen då storebror har simskola medan Abbe och jag åker rutschkanor och väntar på honom. Dessutom gick jag lite som på nålar just då, eftersom jag visste att vinnaren i blogg-SM skulle tillkännages om en halvtimme. Tänk om det är Rix FM som ringer?

Jag såg på displayen att det var från dagis. "Nej, vad har hänt nu?" tänkte jag. Dagis ringer aldrig om det inte hänt något. Någon av killarna är sjuk eller har slått sig. Jag svarar lite stressad och möts inte av någon röst ur personalen, utan av min äldsta sons.

– Pappa, vet du vad jag har gjort?
– Nej, vad är det som har hänt? undrade jag oroligt.
– Jag har tappat min lösa tand.

Efter veckor av vickande hade den äntligen gett med sig och storebror blev med ens flera år äldre. Äntligen fick han han tappa en tand. Grattis min stora kille! Nu ligger han i sin säng och tanden i ett glas vatten.

Nu väntar vi bara på tandfén.

Andra bloggar om , , , ,

20 kommentarer

 1. Åh vad härligt för den stora killen. Minns när min pojke, som för all del är 25 nu, stod i en vitsippsbacke men vickande tänder och undrade om han var stor nu. Små gluggpojkar är ju nästan det sötaste som finns.

  Se till att det ligger en rejäl dusör i glaset imorgon.

  Markattan

  SvaraRadera
 2. Vad roligt för storebror. Det är en härlig känsla att få tappa första tanden! Hoppas att tandfen kommer inatt!

  SvaraRadera
 3. Grattis! Det är stort!! Selma som är 5 år väntar, pillar och gråter för att hon inte tappar tänderna...

  SvaraRadera
 4. Hej, haha vad underbart att han fick tappat sin tand, gratulera han så gott. Ha en underbar dag!!!

  SvaraRadera
 5. Åhhhh ... vi går också och väntar på att första tanden ska lossna. Stora storebror fyller ju 6 år i januari och han tycker att han väntat länge nog nu - men vi får väl se när det händer.
  Grattis till tandlossning och grattis till blogg SM !

  SvaraRadera
 6. Tappa första tanden är stort klart man måste ringa pappa och berätta.

  Min lilleman snart 6 år är likadan känner på alla tänderna och undrar när han skall tappa första (storebror tappa sin första tand tre dagar före sin 6-årsdag så nu hoppas lilleman på det samma).

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig personal som lät honom ringa dig! Självklart vill han berätta en så stor sak meddetsamma!

  SvaraRadera
 8. Min stora flicka, 3,5 år, har redan börjat fundera runt det där. Vi försöker tala om för henne att det dröjer lite. Men det är svårt det där med tid ...

  SvaraRadera
 9. Åh vilken dag! Fick värsta flashbacken...det är ju några år sedan. :) Trevlig helg!

  SvaraRadera
 10. Jag får alltid en sån varm känsla i magropen när jag läser er blogg! Tack!

  SvaraRadera
 11. Grattis, storebror! Det är coolt!

  SvaraRadera
 12. Åh va härligt! Vi väntar oxå på att den första ska ploppa, och det är en låång väntan när man är 5 år :-D Bara att säga grattis då till stora killen, hoppas tandféen är snäll nu i juletider!

  SvaraRadera
 13. Vi hde tandfen på besök i natt också. För andra gången. Hoppas att hon hittade till Abbes brorsa också!

  SvaraRadera
 14. Åh vad kul! Här hemma går storebror som också är fem runt och känner på tänderna som än så länge sitter stenhårt. Fast i ärlighetens namn kanske det är jag också som längtar efter dessa häftigt lösa tänderna.

  SvaraRadera
 15. GRATTIS storebror!

  Agnes tappade sin första tand för några dagar sedan och hon blev nog den lyckligaste tjejen i hela värden.
  I juli så tappade hennes tvillingsyster Linnéa sin första och också någon vecka senare tand nummer två, Agnes var så lessen och hon grät varje kväll i en vecka om VARFÖR hon INTE hade tappat någon tand.
  Men nu äntligen hände de!!!

  SvaraRadera
 16. Heja vilken bra dagispersonal som lät honom ringa och berätta! Det tycker jag är ett gott tecken på att dom tar barnen på allvar.

  Och så grattis till 2:a platsen förstås!

  Malena

  SvaraRadera
 17. Får man en tia nu? Jag fick bara enkronor fast det är ju 27 år sådär sedan jag var i femårsåldern.

  SvaraRadera
 18. Åh, den där dagen minns jag - vad gäller båda killarna. Nr 2's första tand fick jag den äran att dra ut medelst björntråd. Stort!

  SvaraRadera
 19. Grattis till storebror! Det är verkligen en stor händelse att tappa sin första tand! Min lillasyster visade stolt upp en glugg när hon (och resten av familjen) hälsade på i helgen. Det verkar som om hon och Abbes storebror tappade sina första tänder på samma dag! Kram och tack för en underbar blogg! //Rebecca

  SvaraRadera
 20. tipsa storebror om denna underbara photocomic:
  http://mymilktoof.blogspot.com/

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.