Smittar det på något sätt?

22:05

Det är väldigt besynnerligt. Du vet mitt öra? Det som blev svullet och inflammerat. Det var ju en märklig jäkla åkomma får man ändå säga. Men guess what? Nu ser storebror likadan ut på höger öra. Svullen, röd, varm och öm på själva ytterörat. I morse var jag på vårdcentralen med honom och nu är det han som äter penicillin.

Han fick välja mellan tabletter eller flytande.
Flytande.
Så fick han välja mellan att ta dubbelt så stor dos av den med fruktsmak, eller hälften så mycket av den koncentrerade, utan fruktsmak. Den smakar ju rent ut sagt för jävla illa, så jag berättade för honom att den är kanske inte så god.
– Men om du är beredd med ett glas saft att skölja ner den med går det nog bra ändå.
Han funderade lite och sa till slut:
– Utan fruktsmak.
Efter en kort konstpaus tittade han på mig och la till:
– Pappa. Nu får vi nog ringa mormor och be att hon kokar mer saft.

Andra bloggar om , , , ,

5 kommentarer

 1. Men vad sa de på vårdcentralen? Vad är det för konstigheter ni drabbats av? Hoppas storebror snart blir kurerad, han med!

  SvaraRadera
 2. Mycket märkligt det där. En väninna till mig råkade nyligen ut för precis samma sak!

  SvaraRadera
 3. usch... lille stackaren... :-(
  jag hoppas att storebror kryar på sig snart!!

  SvaraRadera
 4. Det där med smaksatt pencillin till barn är en bluff om du frågar mig. Jag minns rentav när jag var liten och en gång gjorde misstaget ett välja pencillin med hallonsmak. Det var om möjligt ännu vidrigare än det koncentrerade. Fy bubblan!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.