Kära Bo Rothstein.

23:26

Jag läser din debattartikel i Göteborgs-Posten och lämnas med några funderingar över de ganska grova påhopp på mig du gör.

Ja, jag väljer att tolka det som kritik riktad mot mig personligen eftersom du själv väljer en ton där alla dras över en kam. Ska vi alla dras ned i din "kloakbrunn" så tar jag mig friheten att känna mig personligt träffad och därmed anklagad för att sprida "osorterade trivialiteter samt en försvarlig del förolämpningar, okvädningsord och rasistiska stämplingar".

Nu frågar jag dig Bo, har du läst min blogg? Har du läst någon av de bloggar jag har med bland mina länkar? Jag har svårt att tro det efter att ha plöjt igenom din bredsida mot mig, Mymlan, Ulrika och resten av bloggosfären. Hur kan du med gott samvete anklaga mig och alla andra som skriver bloggar – om mode, reklam, föräldraskap, inredning, media eller politik för den delen – för att sprida rasistiska budskap?

Det är grovt yxade slutsatser för att komma från en professor i stadsvetenskap måste jag säga. Generaliserande, förenklande och förskevande. Ungefär som rasism.

Nej Bo. Läs fler än tre bloggar innan du går ut i media och svingar bödelsyxan nästa gång. Ett litet tips i all välmening från Abbes pappa, som tar starkt avstånd från rasism.

Andra bloggar om , ,

5 kommentarer

 1. Pardon me saying it typ, men har inte Bo Rothsteins hästar rymt och stallet brunnit ner? Och var det inte rätt länge sedan det hände?
  Alla de där som gnäller att bloggar och hlea bloggosfären är fylld till brädden av nonsens och ja, nonsens plus lite nonsens till och en rejäl del rasism, har faktiskt inte läst en enda blogg som är värd namnet. Fast det har du ju redan konstaterat.

  SvaraRadera
 2. Hear, hear! Mycket bra rutet. Jag tror herr Rohthstein är putt för att inte (den mikroskopiska del av) bloggosfären som han besökt stått i givakt, och därför dömer han ut resten också.
  Väldigt vetenskapligt gjort, som sagt.

  SvaraRadera
 3. Jo, det brann nog en säkring för mycket innan den debattartikeln kom till.
  Rothstein - som i nitt tycke ofta är en frisk fläkt i debatten, har denna gång fått tonvis med skit i densamma... fläkten alltså

  SvaraRadera
 4. Bo eller inte Bo - du har en superfin blogg som gör mig glad. Och jag sällar mig till gruppen som tar avstånd från att kallas kloak. Så det så.

  SvaraRadera
 5. Hjulet snurrar men hamstern är död, brukar jag säga när någon inte har alla hästarna hemma...

  Har nu läst din blogg från start, och gråtit och skrattat så att min man frågat om jag blivit förkyld.

  Och hela tiden har jag suttit här och svurit över Bo Rothstein och hans kloak-snack. Karln kan ju inte ha mer fel. (Och Ulrika Good är förmodligen helt rätt ute i sin tolkning här ovan.)

  Tack för att du delar med dig! :)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.