Alla barnhjärtans månad.

22:39

Snart är det alla hjärtans dag. Det ska köpas blommor, choklad, smycken och allsköns presenter om handlarna får som de vill. Gubbar runt om i landet som kanske aldrig skulle komma på tanken att köpa spontana presenter till sina respektive någon annan dag på året, går man ur huse för att leka Valentine.

Hjärt- och lungfonden har i år bestämt att inte bara den 14:e, utan faktiskt hela februari månad ska vara "alla barnhjärtans månad". Det blir insamlingar av olika slag, konserter, pins och diverse saker att köpa till förmån för barnhjärtan. Robyn och Andreas Kleerup skänker alla sina royalties från nedladdningar av englands-hiten ”With Every Heartbeat”.

Målet är att samla in 10 miljoner kronor som ska räcka till tre toppmoderna 3D-ultraljudsmaskiner. Gå in på deras kampanjsida och läs mer. Varför inte ladda ner Robyn och Kleerups låt?

U P D A T E :


Lånade den här bilden av Sara. Den föreställer en pin man kan köpa för att stötta kampanjen. (Den kostar 25 spänn och finns på Choice Hotels, Ge-kås, Euroflorist (vissa butiker), Hemköp, Life (vissa butiker), Vincent Shoe Store, Gina Tricot, Heart Store, Hemtex, Hälsokraft, vissa Nära Dej-butiker och Tempo.)

Designer är illustratören Ilon Wikland och det finns även en variant formgiven av Hasse Alfredsson.

Och förresten, länka gärna. Spread the word.

Andra bloggar om: , , , ,

15 kommentarer

 1. Min dotter och hennes klass är ute och säljer hjärtpins.

  Många kramar Anette

  SvaraRadera
 2. Hoppas pengarna strömmar in, och både räcker och blir över.
  Måste bara få säga att du har en otroligt fin blogg. Välskriven, och helt omöjligt att inte tycka om/känna för både själva Abbe, men även hans storebror (läste precis inlägget där han skulle nattas och du så fint förklarade om lillebrors hjärtfel och operation... Vilken lycka att dom har dig till far...!).

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag heter Madeleine och går i årskurs två på barn och fritids programmet i Piteå (långt upp i norra sverige.) Vi har i uppgift i en av våra karaktärskurser att skriva en egen brochyr om olika slags "handikapp" för föräldrar och omgivning. Eftersom att jag följt din blogg i över ett år så slogs jag av tanken att skriva till föräldrar med barn som blivid diagnostiserade med Catch 22 syndromet.Problemet med detta är att det finns så otroligt lite information på internet, och det är där du kommer in i bilden, jag skulle bli jätte glad om du skulle kunna hjälpa mig med det här arbetet genom att berätta för mig om vad man som förälder skulle vilja ha svar på, vad man funderar över och dylikt. Om du är villig att hjälpa till får du väldigt gärna mail mig på Muddaa@hotmail.com så kan jag ta vidare information på ett privat mail. Hoppfulla hälsningar Madeleine Kvarnerås, Piteå

  SvaraRadera
 4. Det var det absolut bästa man kunnat göra av den 14 februari; att förvandla det till en hel månad för hjärtbarnen!

  Jag och maken gruffar årligen över den så sjukt kapitalistiska fejk-kärleksdagen. Nu applåderar vi bara!

  Nu ska jag ut och köpa en pin!

  SvaraRadera
 5. du kanske redan känner till denna sida men tänkte att jag tipsar dig om den i alla fall.

  http://www.ur.se/Teckensprakswebben/Startsida/Post.aspx

  SvaraRadera
 6. Jag har lagt en länk i min blogg.
  Kände att det var det minsta jag kunde göra!
  Du skriver en underbar blogg om en underbar kämpe :o)

  Spread the word.

  SvaraRadera
 7. Hejsan!

  Har följt din blogg sen några månader tillbaka, har även läst hela bloggen från början fram till idag.
  Tänkte bara säga att du har gjort och gör ett fantastiskt jobb!

  Jag och min flickvän köpte varsin pin senast vi var hemma i Umeå (bor i Oslo för tillfället). De finns även i rött om man gillar den mer. =)

  SvaraRadera
 8. Åh, du är ett sådant bra språkrör. Ska genast köpa denna pin.

  SvaraRadera
 9. Läste om dessa på bloggen och vips, när jag var och shoppade i eftermiddags, fanns det en låda sådana vid kassan. Inte kan man låta bli att köpa då :-) 20 pix skulle de ha för dem.

  SvaraRadera
 10. Trodde att det skulle gå att klicka på mitt namn, men tydligen inte så därför gör jag så här om du vill veta vilken som länkar till din sida.
  www.ninast.webblogg.se

  SvaraRadera
 11. Den har jag hemma =) Söt liten kille du har!

  SvaraRadera
 12. Anette: Vad bra. Heja din dotter!

  Saravillfara: Tack för den fina kritiken. Jag rodnar lite.

  Madeleine: Jag mejlar dig.

  Anna: Bra tänkt. Köp en pin.

  MP: Tack för tipset. Kanon.

  Nina: Tack ska du ha.

  Olle: Tack. Vad fint att du orkat läsa hela bloggen. Jag har sett de röda också. Hasse Alfredsson har designat dem.

  Sandra: :-)

  OT: Vad bra!

  Sara: Bra. Och tack.

  SvaraRadera
 13. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 14. Följer regelbundet din gripande och beundransvärda blogg om Abbe.
  Gripande att se läsa hur ni kämpar för och emot allt... Pinsen är inköpta till B-hult.

  SvaraRadera
 15. Jag köpte två just sådana där broscher förra året, de är ju den som tecknat Astrid Lindgren som gjort den gröna fina. Jag köpte en till mig själv i Alla Hjärtans Dag present och en till den som jag valt till "mamma" åt mig själv. Min "pälskling" fick 3 kinderägg...=P

  Tycker det är sådan hysteri kring högtider och kände att jag inte ville köpa något sådär, valde därför att i stället ge bort lite pengar till barnhjärtan - mkt bättre. Då kommer ju pengarna till nytta...=)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.