What??!

22:24

Fredagsmyset var slut och Abbe sov redan. Storebror satt och byggde en legobyggsats han fått av en kompis på sitt kalas. Jag tittade på och hjälpte till då det behövdes. Vi hade det sådär pappa-son-mysigt. Plötsligt sa han, med ett pillemariskt leende:
– Pappa, jag vill åka till en tvåa i Södertälje.
– ?????

Ledtrådar, någon?

Andra bloggar om: , ,

10 kommentarer

 1. Jag fattar verkligen INGENTING! Hur kan han ens veta att sundbyberg finns?! Jag må då säga att dina söner verkar vara det bästa som finns men var hade storebror snappat upp detta?! Herregud. Dagens ungdom.

  SvaraRadera
 2. Han känner förmodligen någon som pratat om någon som bor i en tvåa i Södertälje.. Eller vad tror du? :) Dessutom har den personen säkert haft jätteroligt där och då vill självklart storebror också uppleva en tvåa i södertälje..

  Helt underbar blogg du skriver förresten. Läste den från dag ett och jag måste säga att innehållet i bloggen är så äkta och humant på något sätt. Jättekul att följa Abbe (och hans storebror).

  SvaraRadera
 3. Men du! Hm. STARK igenkänning, jag vet inte från vad, min snart sexårige son pratade i morse om någon som bor i en tvåa i Södertälje. Det måste varit från morgon-bolibompa. Jag ska fråga i morgon. Det här ska redas ut!

  SvaraRadera
 4. Jag får också svaga minnesflashar när jag läser det där! Är det inte en sång? Eller bolibompa?

  SvaraRadera
 5. Nu har jag frågat min son vem som bor i en tvåa i södertälje och svaret var såhär:
  "Riddare Birger av Pelargonien och hans dotter Bianca". (Och följdfrågan från honom blev "mamma, vad är en bastuknubb?" och jag sa "eh, menar du bastuklubb?" "nej, bastuknubb!")

  SvaraRadera
 6. Hej hej. För några dagar sedan hittade jag denna blogg och fastnade totalt. Den berör ända in i skelettet måste jag säga, lilla fina söta Abbe, sån underbar unge. Du skriver väldigt bra och äkta. Jag var inne på en klädesaffär igår och vid kassan fanns det brosher i form av ett hjärta som var för hjärt och lungfonden, för att stödja forskningen. När jag läste på baksidan att det varje år föds ca 1000 barn med hjärtfel kom jag att tänka på lilla Abbe, han som jag läst om i bloggen ...kunde inte en endaste sekund tveka på om jag skulle köpa den. Jag köpte den för Abbe! Lycka till med allt. Många styrkekramar.

  SvaraRadera
 7. Svaret har du redan fått men jag gör en påminnelse: Riddare Birger av Pelargonien som visas på Bolibompa. Han kommer från sagornas värd och har flyttat till en två i Södertälje.

  SvaraRadera
 8. Tack alla för tipsen. Särskilt Bondhustrun och Lena som gav mig svaret på gåtan.

  Och Tack Emmelie för berömmet.

  Tack anonym, för fina ord. Och för att du köpte en pin.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.