Västerås.

20:27

Jag är inte unik. Jag kollar på mello som alla andra. Men jag är inte stolt över det. Frågorna hopar sig.

Varför kom Ola Salo in i sin scenkostym från i fjol och körde ett säckpipesolo, i IdOlas låt?

Har hela svenska uttagningen redan varit? Blond tjej, kort kjol, mycket urringning, taffliga dansare och falsksång om vodka. Är det redan eurovisionfinal, och jag ser Ryssland bidrag? Och några nummer senare kom Turkiets låt. Om kebabpizza.

Hörde jag rätt? Sjöng verkligen Alexander Schöld, "kan inte hålla mig, snart får jag hålla dig". Tidernas rim. Skärp dig, Pling!

Redan tre låtar in i kvällen börjar jag fundera över SVT:s tanke med fyra deltävlingar. Kan vi inte få ihop mer än tio hyfsade låtar, ska vi då inte köra som förr istället? En kväll. Med åtminstone halvtaskiga låtar. Och redan efter tre fyra melodier vet man att låt nummer åtta går vidare. Trots att man inte hört den.

Rognedal, presterade en hyfsad discodänga. Lite "Grace Kelly-Mika". Men jag kunde inte låta bli att undra varför min presentreklamskund hade klonat sig.

Har aldrig diggat Sanna Nielsen något nämnvärt, men hon kan detta vid det här laget.

Och även om man bortser ifrån det inbyggda stjärnglansförsprånget som Carola och Andreas har, så går det inte att skoja bort deras bidrag. Det var skönt. Skönt att till slut slippa skämmas.

Det känns inte jättesvårt att gissa utgången av kvällen. Sanna och Häggkvist/Johnson går till Klotet som storebror skulle sagt.

Fast det är klart. Idag kollar inte storebror, han sover. Han har ju koll på det här.

Och förresten. Tack gode gud för Björn Gustavsson!

U P D A T E !
What!!!???? Det är ju fan att Abbes storerbror nanar. Skulle frågat honom innan jag skrev.

Andra bloggar om: , , , , , ,

7 kommentarer

 1. Björn Gustavsson ska vinna tycker jag!! *ler*

  SvaraRadera
 2. dagens melodifestival va en skandal ! jag håller me dej fullständigt !
  mysig blogg föresten !

  SvaraRadera
 3. Ditt inlägg tangerar mitt... om man säger så.
  jag försökte lägga min röst på Björn och Morgan men icke att jag fick fram några telefonnummer till dem... *#%¤&/&%¤##%#&#*

  SvaraRadera
 4. Emellanåt undrade man om det verkligen var rätt kanal alltså. När kebablåten kom bara väntade jag på att de skulle avbryta och säga "nej, det var ett skämt, här kommer det riktiga bidraget!" men nej då. Alltså vi kommer ligga sist i den stora finalen i år igen. Som alla andra år. Sverige lär aldrig mer kamma hem den stora segern.
  (Men det känns rätt coolt att jag sjungt tillsammans med Sanna Nielsen. :) Och som Bromöllabo röstade och hejade vi självklart på Sanna!)

  SvaraRadera
 5. Jag tycker också att Björn Gustavsson borde vinna hela skiten!

  SvaraRadera
 6. Jessica: Ja vad ska man göra? Skratta eller gråta?

  Anette: Håller med.

  Tessan: Skandal var ordet. Och tack ska du ha.

  Hosanna: Det är ju för slarvigt av SVT att missa deras nummer.

  Emma: Så du har sjungit med Sanna? Inte illa.

  Madicken Karamell: Helt enig.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.